Samo u app prebacis sa dinarskog u EURO kako bi imao "normalan" kurs.Da li se kod yettel mastercard kartice naplacuje 1% provizije pri placanju u inostranstvu ?
Da li se kod yettel mastercard kartice naplacuje 1% provizije pri placanju u inostranstvu ?
Ne, te fore ima samo Rajfajzen![]()
Koje su to banke sa 1/1,5% provizije osim Raiff ?Za Bank Max paket se ne naplaćuje.
Za Bank Start paket se naplaćuje 1,5%.
Imaju i još poneki.
ProCredit i AIK čini mi se, 1.5%Koje su to banke sa 1/1,5% provizije osim Raiff ?
Blago tebi ja sam se napatio da platim nesto preko internetaKartice tek posle 20 dana poslate i evo sad sam dodao MasterCard u Apple Pay. Rek’o ajde da probam da platim struju preko aplikacije edb iako ste pričali da ne mogu internet plaćanja pre aktiviranja kartice sa ubacivanjem čipa i pina. Međutim stigao mi je SMS sa kodom i plaćanje je izvršeno. Posle sam dodao isto tu karticu i na DriveGo Nis-ovu aplikaciju isto stigao kod SMS-om.
Pominjao sam i ja da mi se jednom desilo da mi nije prošlo plaćanje sa tačnim iznosom, ali to je bilo klasično plaćanje (nalog za prenos) i poruka je baš bila da nema dovoljno sredstava (iako je imalo tačno), ali rešeno je dodavanjem još nečeg sitnog sa štednje. Biće da imaju neki problem sa poređenjem realnih brojeva, mada mi je čudno baš da se to dešava.Izgleda da je bio problem jer sam na računu imao tačan iznos računa. Iz nekog razloga, kad sam ubacio još 100 din na račun, proradilo je.
Zapravo se gledaju proknjižene kupovine, a otprilike su dobre šanse da ti kupovina od 29. avgusta bude proknjižena tek 1. septembra, čime prelazi u sledeći mesec.Sta se desi ako pazarim tip 29.08.2025 da li moram da izmirim taj ceo iznos do 15.09.2025?
Upravo tako, samo opet uz napomenu da je važan datum knjiženja. Zato se i naglašava da je odloženo plaćanje do 45 dana.Da li 45 dana samo znaci kad pazarim prvog u mesecu ?![]()
Pominjao sam i ja da mi se jednom desilo da mi nije prošlo plaćanje sa tačnim iznosom, ali to je bilo klasično plaćanje (nalog za prenos) i poruka je baš bila da nema dovoljno sredstava (iako je imalo tačno), ali rešeno je dodavanjem još nečeg sitnog sa štednje. Biće da imaju neki problem sa poređenjem realnih brojeva, mada mi je čudno baš da se to dešava.
Ja nemam takvo iskustvo a koristim je svakodnevno. Sve sto je izvrseno do kraja meseca je potrebno otplatiti do 15. narednog, bez obzira na knjizenje. Presek se obracunava zadnjeg dana u mesecu, kao i kamata na stednju, pa je se taj dan "moguce" provuci za presek ali to jos nisam radio na vecu cifru.Zapravo se gledaju proknjižene kupovine, a otprilike su dobre šanse da ti kupovina od 29. avgusta bude proknjižena tek 1. septembra, čime prelazi u sledeći mesec.
Ja nemam takvo iskustvo a koristim je svakodnevno. Sve sto je izvrseno do kraja meseca je potrebno otplatiti do 15. narednog, bez obzira na knjizenje. Presek se obracunava zadnjeg dana u mesecu, kao i kamata na stednju, pa je se taj dan "moguce" provuci za presek ali to jos nisam radio na vecu cifru.
A da vam nisu možda različite kartice? Tipa jednom je stara Mobijeva, a drugom nova Yettelova? Možda se stvarno razlikuju po tom aspektu, iako nije naglašeno.
Izvinjavam se Tilek-u, u pravu je. Sad sam gledao izvod i samo knjizene transakcije u tom mesecu se naplacuju. Tu mi sad ostaje nedoumica oko duga na kreditnoj koji treba vratiti (koji po izvodu obracunaju verovatno ispravno) da li se prikaz u app i na web-u poklapa samo sa knjizenjem ili sabira sve potroseno do kraja meseca? Takođe i ja imam jos uvek mobijevu kreditnu karticu.Na uslove i ciljam, naravno, kao što je npr. ranije podela na rate naplaćivana po rati, a sada je procentualna. Ta je promena, doduše, nastupila i pre preimenovanja, ali suština je da imaju različite modalitete u sistemu, pa ne bi bilo neobično da se neke dve kartice različito ponašaju, bilo da je to namerno ili ne. Svakako bi najkorisnije bilo da Nikhak precizira šta tačno znači da nema takvo iskustvo, tj. kako je zaključio da mora da pokrije sva plaćanja koja su izvršena, a ne samo proknjižena u prethodnom mesecu, a ja u međuvremenu samo pretpostavljam.
Izvinjavam se Tilek-u, u pravu je. Sad sam gledao izvod i samo knjizene transakcije u tom mesecu se naplacuju. Tu mi sad ostaje nedoumica oko duga na kreditnoj koji treba vratiti (koji po izvodu obracunaju verovatno ispravno) da li se prikaz u app i na web-u poklapa samo sa knjizenjem ili sabira sve potroseno do kraja meseca? Takođe i ja imam jos uvek mobijevu kreditnu karticu.
Desilo se meni jednom da su preskočili i nastavili samo da obračunavaju od sledećeg meseca. Ipsrati do kraja meseca da li će ti obračunati kamatu, ako ne onda ide za sledeći. Svakako neće ti skinuti duplo. Isto tako, proveri iznos na računu, da ti nije slučajno skinulo, a nije ti stiglo obaveštenje.Ima li neko problem da mu kasni naplata rate za kreditnu?
15.8. su trebale dve rate da mi se naplate (dve transakcije) i dalje nisu. 🙄
Poucen iskustvom servisa, ako nemas na telefonu opciju service mod, onda zakljucaj sve aplikacije drugacijom sifrom od standarnog otljucavanja i tako si najbezbednijiMozda nije za ovde ali je u vezi banke pa da pitam.
Trebao bih da odnesem telefon u servis,da li trebam da dezinstaliram bankinu aplikaciju ili ne?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari