Nakon par mejlova, iz Vivax-a su me uverili da je ugrađeni panel LSC490
FN02, tj. Samsungov 4K panel. Njihovo objašnjenje je da verovatno podaci nisu ažurirani.
SAMSUNG LSC490FN02 datasheet 2 files, stocks, price, suppliers, photos, compatible models. Specs: a-Si TFT-LCD, 49', 3840×2160, 0 nit, 6000:1 (Typ.), 1.07B color, 60Hz, No B/L, V-by-One 8 lane
www.panelook.com
Posle još malo istraživanja uverio sam se i sam. Ali sam se takođe uverio koliko su netačni pri navođenju specifikacija (npr. slika koju sam slao iz njihovog uputstva gore je vrv ostala sa FHD modela).
Ono što mi je testiranje još donelo je saznanje o nekoliko (verovatno ih ima i više, nisam hteo da ih tražim) mrtvih piksela - crne tačkice na beloj pozadini, vide se i na drugim bojama. Ono što me nervira je da ih nisam primećivao ranije, tokom normalnog gledanja (ne vidim ih jasno ni sada osim ako se ne približim na manje od pola metra), a sada sam svestan toga. U uputstvu piše "Ponekad, može da se dogodi pojava nekoliko neaktivnih malih tačaka na ekranu u vidu tamnih ili svetlh plavih, zelenih ili crvenih svetlećih tačaka. Ovo nema nikakvog učinka na rad samog uređaja."
Ne znam sad da li da se žalim oko ovoga, da li bi prihvatili... Celo cimanje oko TV-a mi se malo smučilo, pa možda i da živim sa nesavršenostima.