Šta je novo?

Temu - online prodaja (carina i praćenje pošiljki u zasebnim temama)

To je apsolutno jasno. Ja imam jedan i kupujem šta mi treba, mislim da nisam ukupno 300 evra potrošio dosad.

Danas stigle Acer OHR546 Earbuds.
IMG_20250816_161450.jpg
IMG_20250816_161500.jpg
Uzeo ih za 828 din. Za ovaj novac apsolutna preporuka. Solidne, ok bass. Nije previse naglasen a opet je tu. Iskeno nisam ocekivao previse. Privukla me cena. Ali ko zeli jeftin a solidan earbuds wireless headset od mene preporuka. Vidim sada su tu oko 1.000 din.
https://share.temu.com/EbJ3P6cw25A

Onda sam ja imao sreće, jer ova dva što imam rade još uvek bez problema. 🫠 Jedan ima 4500, a drugi oko 500 radnih sati i oba su sa dosta upisa. Sve je uvek bekapovano, tako da ne brinem, ako neki vrisne, ali se nadam da će potrajati. Drugar ima dva komada, ali ih nisam skoro proveravao, pa ne znam u kakvom su stanju.
I njegovi i moji su pravili problem sa SATA kablom - rade neko vreme i onda počnu da brljave (nestanu ili rade sporo), pa mora da se mrdne malo kabl. Na kraju sam na svakom presavio i malo zategao SATA kabl na gore, da bude bolji kontakt i od tad nijedan ne pravi probleme. Očigledno je šaren (većinom loš) kvalitet, ali za tadašnju cenu je moglo da se rizikuje. Sad je totalno neisplativo.
Isti slucaj i kod mene sa SATA kablovima, isto uzeo 2 kom. i 1 za brata. Na sva 3 racunara se isto desava da nekada nece da podigne OS. Malo se mrdne kabal i posle radi.

Pogledajte prilog 501556

Upravo mi izašlo ovo. Ali zaista ne znam šta bih naručio
Kada mi je izašla ova ponuda, naručih Mini PC (već sam pisao par puta da pošiljka nije spakovana). Prošlo je 8 dana i Temu mi je automatski pokrenuo refundaciju novca na račun (dakle svih 20k RSD). Međutim, kredit koji sam dobio uz ovo je i dalje dostupan. Tako da ja dobih 20k kredita gratis.

Da li se i brzina upisa, čitanja popravi?
Nije mi se do sad dešavalo da opadne brzina, nego samo nestane disk. Svakako može da se proba sa mrdanjem ili zamenom kabla, pa ako nema promene, onda je na izdisaju.

Našao sam podatak da se na laptopove i uopšte na it opremu ne plaća carina ( tj. da je 0%) već samo PDV. Da li je to tačno?

Koliko znam, ne. Štaviše, leta gospodnjeg 2012. je podignut PDV sa 8 na 20% za svu IoT i IT tehniku.

Naravno da placas kao fizicko lice sve to.

Osim ako si mislio na Temu, onda placas koliko pise.

• Like
Reagovanja: uji
Pa to i kažem, nema carine već samo PDV od 20%. Da li je to tačno?
Gospodine, ovo je Temu. Ovde se ne plaća PDV od 20%. Tj. već je plaćen (uračunat u cenu). Da li pričamo o kupovini laptopova iz inostranstva na neki drugi način, a ne preko Temu-a?

Gospodine, ovo je Temu. Ovde se ne plaća PDV od 20%. Tj. već je plaćen (uračunat u cenu). Da li pričamo o kupovini laptopova iz inostranstva na neki drugi način, a ne preko Temu-a?
Koliko ja znam PDV se uvek plaća kada je trgovina u pitanju ( izuzetak su pokloni do iznosa od , mislim 70evra). I kada se ne plaća carina PDV mora da se plati. I stvarno ne znam šta nije jasno u mom pitanju. Ako naručum recimo laptop sa Temua da li ću platiti samo 20% pdv-a ?

Sve što platiš na Temu, to ti je to. Već ti je uračunata i carina i pdv (odnosno platio si odmah pri poručivanju).
Izvini, ali to mi je jako sumnjivo. Ako je to tako zašto onda ta roba uopšte ide na carinu i čeka se? Čemu onda vođenje računa da se ne pređe famoznih 50 evra? Znači projektor koji košta 10000 dinara na Temu, neće me koštati ništa više od toga? Znam da se dešava da nekome ne obračunaju PDV, ali nekome cena bude veća od one koju je poručio upravo za iznos PDV-a.

Projektor koji kosta 10000 na Temu neces moci da kupis zbog tih 50e, mislili su oni na sve.

Korpa do 10000 moze bez problema jer je podele na vise delova.

Sve je to dogovoreno, tako da ne razbijaj glavu i uzimaj sta si zamislio da uzmes ako uopste mozes da uzmes.

Projektor koji košta 10.000 dinara na Temu te neće koštati ništa više od toga.
Kao što kad odeš u prodavnicu i kupiš projektor od 10.000 dinara, neće ti se neko pojaviti i tražiti da dodatno platiš PDV ili carinu. Sve je već plaćeno u tih 10.000 dinara.

Ako hoćeš, kupi i ovaj https://share.temu.com/SRzmabgIOnA, koji košta i više od 10.000 i biće ti naplaćeno onoliko koliko piše. Ako ti carina ili pošta ili bilo ko treći traži neke dodatne pare, kontaktiraj Temu i vratiće ti to što si platio, a projektor (ili šta si već kupio) će biti njima vraćen, bez da imaš ikakvih troškova.

Izvini, ali to mi je jako sumnjivo. Ako je to tako zašto onda ta roba uopšte ide na carinu i čeka se?
Ne postoje dodatni troškovi za robu poručenu sa Temu. Sve je već uračunato u navedenu cenu. Poručivao sam predmete od 330€, kao i od 550€,... kurirske službe su mi samo donele pakete.

Sva roba mora da prođe carinsku proceduru.

Ne postoje dodatni troškovi za robu poručenu sa Temu. Sve je već uračunato u navedenu cenu. Poručivao sam predmete od 330€, kao i od 550€,... kurirske službe su mi samo donele pakete.

Sva roba mora da prođe carinsku proceduru.
Ali zašto onda priča o 50 evra? Ne razumem.

Zato sto jedno vreme nije bilo artikala preko 50e na Temu, ocigledno sam malo ispao iz price.

Danas stigle Acer OHR546 Earbuds.
Pogledajte prilog 502321
Pogledajte prilog 502322
Uzeo ih za 828 din. Za ovaj novac apsolutna preporuka. Solidne, ok bass. Nije previse naglasen a opet je tu. Iskeno nisam ocekivao previse. Privukla me cena. Ali ko zeli jeftin a solidan earbuds wireless headset od mene preporuka. Vidim sada su tu oko 1.000 din.
https://share.temu.com/EbJ3P6cw25A
Izgledaju istovetno onim Toocki od 30 din što smo kupovali na AliExpress.

Znate li neke torbice pederuse i preko ramena, ima dosta dobar izbor za povoljne cene?

@djuvecar

torbica.jpg

Traju od 2-3 meseca do oko godinu dana.

I ovde "kod komsije kineza" i na AE/TEMU su 400-500 dinara

Prednos kod komsije je sto vidis izgled/velicinu/"kvalitet"
Na AE/TEMU - mozes da je dobijes tj. kupis za 100-200 dinara

Dobar je pokazatelj jer fals varijantama fali sve i svasta, uzimao sam jedan za brata i nije ni prici npr. Magcubicu HY300 po kvalitetu izrade, softver nema veze s mozgom takodje.

Nazad
Vrh Dno