Šta je novo?

[MTS] Postpaid paketi i promocije

Prebacio bih pripejd mts na omoriku s, pa dali moze da se izboksuje neki popust ili da odmah predjem u a1?

Ovako neces dobiti nista.Posto nemas sta da izgubis,pokreni prenos pa ces videti hoce te zvati iz MTS i nuditi tih 50%.

Pokušavam da aktiviram Deezer preko kompjutera ( Soko Lite ) i kada me Deezer redirektuje prema mt:s login, ja ukucam podatke i otvori mi mts web aplikaciju ali prazno? Ili sam samo ja nesposoban da aktiviram Deezer preko telefona/PC jer se nigde ne prikazuje za digitalne servise Deezer,...

Freepaid smart za 999 dinara dobijaš:
  • Neograničene pozive i poruke
  • 51.67GB neta mesečno
  • 1GB u roamingu

Jednokratno 200GB poklona za prenos broja.

E sad, baci pogled u temu o globaltelu i potencijalnim problemima.
… Globaltel, kao virtuelni i proizvod sumnjivog porekla, nije u razmatranju i izvan je radara - samo ozbiljni operateri… :)
Dogovorio sam sa agentom ovde sa foruma, izabrao paket Omorika S i tražio prelazak iz A1 u MTS još prošlog utorka. Kartice i ugovor stigao i potpisan u ponedeljak. I posle toga se ništa ne dešava. Koliko traje ova tupava procedura? Idem na more za vikend, očekivao sam da se reši do tad.
Moguće je da ćeš preći u MTS pod dogovorenim uslovima, ako te do sada A1 nije pozvao i ponudio nešto da ostaneš… možda i pozovu, ako prenos još uvek nije iniciran(nije stigla povratna dokumentacija, vikend…)… u principu, par dana nakon potvrdjenog prenosa…

Poslednja izmena:
Čuo sam se sa agentom iz MTS, A1 odbio prenos zbog navodnog dugovanja, a platio sam račun istog trenutka kad je stigao. Klasično majmunisanje, sad će morati opet da mi šalju ugovor i kartice kad se vratim sa odmora.

Juče podnet zahtev za prenos broja sa mts postpejda (istekao ugovor za Omoriku M) na Yettel pripejd. Malopre mi stiže sms da je odobren zahtev bez prethodnog poziva od strane mts-a i neke ponude za ostanak u mreži. Mada, pozivali su me pre par dana i nudili uslove istovetne onima na sajtu što mi nije odgovoralo. Razmišljam da bi mi možda dali neki benefit da sam podneo zahtev za prenos u A1 ali to nije bila opcija jer A1 nema dobru pokrivenost lokacija na kojima se krećem

Istekao paket Soko lite. Zvali me, nude 12 meseci po 1800, pa 12 meseci po ~3400. Rekoh da nisam saglasan. Zvaće kad(ako) se odobri druga ponuda.

A1 mi ne odgovara zbog pokrivenosti, isti slučaj kao gore. Yettel je rezerva za sada.

… nadji nekog agenta iz A1 i dogovori se ili Yettel na prepaid… neće ti MTS ponuditi nešto atraktivno do zahteva za prenos u drugu mrežu…

@prashinar poenta je da na dan isteka ugovorne obaveze odeš u A1 i podneseš zahtev prenosa.
MTS kad to vidi, odmah te zove nazad i tek tad nudi 50% pune dve godine, tj. prvih 12 meseci 950 din mesečno, a drugih 12 meseci 1825 din mesečno.
Jedino se na ovaj način isplati soko lajt na nove dve godine.

Ne znam dal postoji jos, al znam da se ne isplati vise... Ne bi me cudilo da i ne postoji, posto su izbacili neke 2 nove tarife za decu.

Ukinuli su je juče, tj. zamenili sa novom Bit tarifom, koja je kao namenjena mladima, mada se ne pominje starosno ograničenje za zaključivanje ugovora. Druga nova tarifa je Zvrk za satić.

...i sa vrlo lepom cenom. Moja majka vozi KT i to u jako lepom paketu (zabola neki promo) za 750 dinara. Ovo je bezobrazno skupo u odnosu na prethodne tarife.

Imam problem sa internetom i Romingu.
Naime, pre puta u EU, instaliram esim (iPhone 13) sa data 15Gb. Isključim data protok na mts kartici pre uključivanja Airplane moda i ostavim ga samo na esim. Po sletanju, nije mogao da se nakači na esim ali se nakačio na mts karticu, i samo mi stiglo obaveštenje:
Dostigli ste limit na broju. Za dalje koriscenje usluga aktivirajte odgovarajuce tarifne dodatke. Vise o ponudi na www.mts.rs
Naravno i cifra od 12k (limit je bio podešen na 14k).
Tada shvatam da se mts kartica nakačila i na net (5g).
Pišem reklamaciju na e-mail (stavljam u cc Rem i efektivu), objašnjavam, tražim specifikaciju troškova i dobijam odgovor SMS-om:
Poštovani, povodom Vašeg prigovora broj xxxxxx, obaveštavamo Vas da smo izvršili potrebne provere i utvrdili da je GPRS roming saobraćaj, fakturisan u računu za avgust 2025. godine, ostvaren i obračunat u skladu sa važećim Cenovnikom. U cilju uspešnog nastavka saradnje, obaveštavamo Vas da ćemo izvršiti korekciju računa za navedeni period i delimično umanjiti iznos za ostvareni internet saobraćaj u romingu. Korigovani račun naknadno ćemo Vam proslediti, sa novim rokom za plaćanje. Vaš mts

Niti su odgovorili na mail, niti su dali traženu specifikaciju, samo ovaj sms.

Koliko sam razumeo sms, najpre ću dobiti račun sa punim troškom, pa potom korigovan koji treba da platim.

Šta da očekujem i da li nešto da pokušam još da učinim? Ima li neko slična iskustva?

Srećom nemam takvo iskustvo u romingu, ali uopšteno imam da sekundarna kartica nekako koristi podatke. Da li je do telefona ili čega već, ne znam, ali verovatno se to dešava kada povezivanje primarne ne uspe, kao što se tebi desilo.

Da znaš za ubuduće, možeš da sistemski blokiraš prenos podataka u romingu, MTS to omogućava i preko aplikacije, mada su skorije pisali neki da je promena spora. Ranije je bila maltene instant, najviše za nekoliko minuta. Bilo kako bilo, tako se osiguravaš da ne bude neprijatnih iznenađenja, ako već ne koristiš Net BOOST.

Još opšte mogu da ti kažem da je to uobičajeni način na koji MTS odgovara na prigovore: jedan SMS koji samo sažme rešenje, bez konkretnih odgovora na tvoja pitanja/zahteve. Korigovane račune pošalju nekad naknadno i originalni svakako dotad ne treba plaćati, a on će ti prvi stići. Smešno mi je samo što su ti onako neodređeno naveli da će delimično umanjiti iznos. Možda pogrešno shvatam, ali meni se po tome čini da ti neće otpisati svih 12k, a sad da li će otpisati 2k ili 10k, i zašto baš toliko, treba pogledati u pasulj...

Za kraj, zar nema specifikacija potrošnje u aplikaciji? Svakako, za internet bi slabo šta mogao da zaključiš iz nje, samo koliko je bilo sesija i koja količina podataka je razmenjena.

To je onda to, ne znam šta bi dodatno korisno (broj sesija i slično ne računam u korisno) očekivao od neke eventualne specifikacije koju bi ti poslali. Razmislio sam u međuvremenu i šta im znači delimično umanjenje, možda bi umesto toga mogli da ti naplate cenu nekog roming dodatka. Tvoju potrošnju bi pokrio i najjeftiniji EVRO NET dan (299 MB na jedan dan za 299 dinara), mada bi mogli da odaberu i najskuplji EVRO NET 10GB (10 GB na mesec dana za 4999). Znam da su neki drugi ranije tako rešavali ovaj problem, pa mi otud to pada na pamet.

Ma *******, malopre sam zvao call centar - ona meni objašnjava da 1 kB ima 1024b a u SMS-u koji sam dobio po sletanju piše da je 100kB 72din
Igramo se ADIO, za neki dan mi ističe ugovorna obaveza

Da li je istina da se može jedino preći na copy-paste ponudu ako je tarifa : Kontrola Troškova ili Sokolić?

Nazad
Vrh Dno