Šta je novo?

Kampovanje 2023..... Sator, Kamp prikolica, Kamper....

Da,bacio sam oko na Arpenaz 4.1 F&B. Kakav je sto se tice kise?

Ja jos uvek nemam iskustva sa kisom. Ali po testovima na netu super se pokazao. Drugar ga je koristio prosle godine i 10 dana na moru i skroz je zadovoljan.

Hello kamperi...

Da li postoji da se kupi neka mala rashladna torba ili ručni frižider na 12/220V, ali koji zaista hlade bar blizu normalne frižiderske temperature?!?

Imao sam 12V ručni frižider, ali kao i svi sa Peltier elementom, to tek malo rashlađuje, ali zapravo uopšte ne hladi.
Oni koji i imaju neku deklaraciju, kažu da mogu da ohlade do 15C ispod temperature ambijenta u kojem se nalaze (a to je u stvarnosti bliže 10-11C).

Što znači da kada smo u prostoriji sa 23-25, ovo će nam ohladiti u najboljem slučaju na 15C.
A da ne pričamo kako je leti, kada smo negde gde je 25-30 i više.

Dakle ima li nešto ručno/prenosno, a da može da postigne bar 7-8-9C unutra?

Ja sam uzeo pre par meseci onaj lidlov, po preporuci, prijatelj ga ima odavno, dok nije ni bilo kod nas Lidla, i zaista super hladi. Po nekada gabi u stanu znam upaliti, kad zafali mesta za pivo...

Ovakav:
Lidl fridge.png

Pa ne znam, to je isto peltier.
Hladi normalno na sobnoj temperaturi?

Da, takav... Hladi odlično na sobnoj, čak i junu na terasi, prilično przilo, hladi bez zamerki.

Hm! Ohladi inače ne hladan sadržaj, ili staviš hladno iz frižidera pa održava?!?

Sorry ali imam loše iskustvo da ovakvim frižiderima. Ne sa jednim primerkom...

Ček bre, ovaj dugi je >1000$?!?

...ajd uzeću taj Lidlov kada se opet pojavi...
Ako ne 'ladi dobro, spominjaću te kada budem sledeći put pio toplo pivo... :cautious:

nema jeftino i dobro :)

Ček bre, ovaj dugi je >1000$?!?

...ajd uzeću taj Lidlov kada se opet pojavi...
Ako ne 'ladi dobro, spominjaću te kada budem sledeći put pio toplo pivo... :cautious:
Ne ocekujem da ce se pojaviti opet ove godine.
nema jeftino i dobro :)
Pa vidi ni 7000 din nije bas malo... Opet ni skupo ne mora da znaci uvek da je wooow, eto ti čist primer ovaj ARB, znaš kad sam pre 15 dana i pored njega hteo lidlov da ponesem, ali ajd zbog dva nocenja...

Da,bacio sam oko na Arpenaz 4.1 F&B. Kakav je sto se tice kise?
Malo kasnim pa ako ti ista znaci imam odlicna iskustva sa tim satorom u obicnoj varijanti. Kod mene je vec 7 godina u upotrebi i tada su imali samo F&B za manje satore, a sada je to znatno dostupnije i za ok pare.
Sto se tice kise je odlican ALI sator mora biti postavljen onako kako treba.
Sta mislim pod tim?
Pa ne moze jedna strana da bude zategnuta, druga da visi i da se olabavi, da ti onaj unutrasnji deo spavace sobe viri ispod spoljasnjeg sloja itd itd. To je inace jedan od najpopularnijih satora u Evropi za kampovanje po festivalima i gledam ljude kada ga postavljaju i vecina tu gresi. Ne treba da je napregnut kao pracka ili da je sve pretegnuto (onda moze doci do cepanja savova) ali zbog neravnog terena sam taj spoljasnji deo satora zna da se uvija u bokovima i samim tim em kisa se ne sliva onako kako bi trebala (uliva se nekada ka unutra) em ti npr od jutarnje rose bude mokro u spavacem delu jer ti taj unutrasnji deo bukvalno dodiruje spoljasnji i vlaga ulazi unutra.
Sator je veci i trazi neko uigravanje pri prvih par postavljanja. Ja sam u pocetku morao da imam pomoc, a sada ga sam raspakujem i postavljam, skidam i pakujem sve u roku od 15-20 minuta.
Za spavanje unutra ima mesta za 3 duseka. Ko koristi prostirke moze onda cetvoro ljudi da stane ali ako hoces iole neki komfor dusek je neophodan.
Kako je ja zovem u dnevnoj sobi ima poprilicno mnogo mesta i mi tu uglavnom drzimo sve stvari. Video sam na snimcima da tu ljudi stave sto i stolice ali po meni je to veoma tesko i neki scenario ako se bas zadesi neka teska kisa i nemate neki paviljon ili gde da se sklonite pa se uvucete tu i pobacate stvari u spavaci deo.
Posle 7 godina upotrebe sator jeste malo izbledeo i definitivno ma koliko god ga ja pazio vidi se da je ishaban. No ja sam i dalje prezadovoljan jer nas svake godine odlicno sluzi i to mi je definitivno najbolja investicija za kampovanje.

Malo kasnim pa ako ti ista znaci imam odlicna iskustva sa tim satorom u obicnoj varijanti. Kod mene je vec 7 godina u upotrebi i tada su imali samo F&B za manje satore, a sada je to znatno dostupnije i za ok pare.
Sto se tice kise je odlican ALI sator mora biti postavljen onako kako treba.
Sta mislim pod tim?
Pa ne moze jedna strana da bude zategnuta, druga da visi i da se olabavi, da ti onaj unutrasnji deo spavace sobe viri ispod spoljasnjeg sloja itd itd. To je inace jedan od najpopularnijih satora u Evropi za kampovanje po festivalima i gledam ljude kada ga postavljaju i vecina tu gresi. Ne treba da je napregnut kao pracka ili da je sve pretegnuto (onda moze doci do cepanja savova) ali zbog neravnog terena sam taj spoljasnji deo satora zna da se uvija u bokovima i samim tim em kisa se ne sliva onako kako bi trebala (uliva se nekada ka unutra) em ti npr od jutarnje rose bude mokro u spavacem delu jer ti taj unutrasnji deo bukvalno dodiruje spoljasnji i vlaga ulazi unutra.
Sator je veci i trazi neko uigravanje pri prvih par postavljanja. Ja sam u pocetku morao da imam pomoc, a sada ga sam raspakujem i postavljam, skidam i pakujem sve u roku od 15-20 minuta.
Za spavanje unutra ima mesta za 3 duseka. Ko koristi prostirke moze onda cetvoro ljudi da stane ali ako hoces iole neki komfor dusek je neophodan.
Kako je ja zovem u dnevnoj sobi ima poprilicno mnogo mesta i mi tu uglavnom drzimo sve stvari. Video sam na snimcima da tu ljudi stave sto i stolice ali po meni je to veoma tesko i neki scenario ako se bas zadesi neka teska kisa i nemate neki paviljon ili gde da se sklonite pa se uvucete tu i pobacate stvari u spavaci deo.
Posle 7 godina upotrebe sator jeste malo izbledeo i definitivno ma koliko god ga ja pazio vidi se da je ishaban. No ja sam i dalje prezadovoljan jer nas svake godine odlicno sluzi i to mi je definitivno najbolja investicija za kampovanje.
Extra,hvala puno na detaljnom odgovoru!

Ja koristim 4.1 vec par godina i zadovoljan sam. Ove godine ga nismo koristili na zalost ali nama je taj model savrsen za sada obzitom da smo samo supruga i ja sa dva velika psa. U spavaci deo stavimo dusek 160cm sirine i spavamo kao i kuci u krevetu. Psi su u "dnevnoj sobi" :)
Prosle godine smo imali zescu provalu oblaka na Tari, sator je izdrzao bez problema. Na jednom mestu mi se malkice podvukla voda izmedju prostirke koju stavljam ispod satora i samog satora ali to je user error, strcao mi malo jedan cosak prostirke. Sve u svemu bitno je kako postavis sator ali sam sator ce izdrzati.

Nazad
Vrh Dno