Prikljucujem se, odlicna tema, iskreno nema ih mnogo kod nas. Mada Camping postaje sve popularniji. Prosle godine smo isli na voznju biciklama, na Dolomite. Svracali smo na Bled, Bohinj i jezero Garda. Sto je iskreno raj za bicikliste, i prvi put sam isao vise od 10 dana na camping. Bili smo u vise uredjenih kampova i moram reci da je to poseban dozivljaj i kada se covek na to navuce, nema prekidanja

Ove godine planiramo voznju Durmitorom, ali ponovo cemo u camp da idemo. Znam da kampovi kod nas, i MNE; nisu kao "preko" ali .......
MI smo isli minikombijem VW T5, sa dva satora i komplet opremom. Plinska boca iz kamiona

3l, kamp sto, stolice, escajg komplet ...... okacicu i spisak opreme sta smo sve koristili, i sta nam je u praksi nedostajalo, sto znamo za sledeci put
Evo kratki opisi i linkovi kampova u kojima smo bili, pokusacu i sliku neku da okacim, pa ako je neko u prilici ....... nesto nestvarno.
1. CAMP RIVER BLED
River Camping Bled
www.rivercamping-bled.si
Kamp je prelep i po mom skromnom misljenju preterano fensi. Ali nisam video kamp (cak i u Italiji) da ima vise aktivnosti za decu (ogromno igraliste sa nekih dvorcima .... otvoren bazen, poligoni za bike .....). Kamp je vrhunski organozovan, imaju iznajmljivanje bicikla, ebikova, organizovane ture za setnju, hiking, razgledanje Bleda ....). Mi smo bili u avgustu prosle godine i kamp je bio pun, tako da predpostavljam da ranije rezervacije nisu na odmet. Na ulasku u kamp su uglavnom kamperi, gde mozete videti od mini kombija do kampera u bus i kamionskoj varijanti, neke sam prvi put video. Posebno je deo gde su satori, i meni se taj deo najsvise svideo posto je u sumarku, u hladovini. Slovenci o svemu vode racuna do najsitnijeg detalja, tako da su tusevi i wc-i, praone sudova i ves masine toliko cisto da nemam reci.
2. CAMP DANICA BOHINJ
DOBRODOŠLI V DANICI
danica-bohinj.si
Ovaj kamp mi je ostao u prelepom secaju i toplo ga preporucujem svakome ko moze da ode. Cena je od 15 do 20eur za nocas (mini kombi, dve osobe i dva satora). Imaju organizovan deo do vode, koji je bio prebukiran kada sam bio, i sve je napravljeno u vidu mini naselja. Male ulicice, tusevi su malo manje ali sve cisto do savrsenstva. Tusevi i praone sudova su na svakih 200 metara i sve je besprekorno cisto. Na ulasku imaju predivan restorancic sa terasicom gde uopst enije skupo. Dvojica koji jedu obilno

biciklisti

plus pice izadje 25-30eur a za klopu nema sta nema. Postoji i zatvorena dvorana gde su sportske aktivnosti za decu, a moze se igati mali fudbal, tenis ..... Kamp je bukvalno na pola puta izmedju Bleda i Bohinja. Izmedju Bleda i Bohiunja postoji bike staza koja je nestvarna sa mosticima, drvenim most prelazima, nesto neverovatno, duzina oko 25km ali sa pesacenje i porodicnu voznju bajsem toplo prepocujem. Mi smo krenuli biciklama sa Bleda do Bohinja i tada smo nasli ovaj komp, vratili se po kombi i stvari na Bled i pravo u njega
Kamp je podeljen po zonama i sto je zanimljivo, zone C i DE gde su sve satori (svih dimenzija, oblika i boja

nije ogranicena prostorom. Dodjete zauzmete mesto, rasirite svoje satore, rekvizine i ostalo i niko ne pravi problem da li ste na 2 kvadrata ili vise. Naravno niko ne preteruje ali se slobodni sa prostorom. Moze da se desi ujutru da ustanete i na par metara od vas neko se „ulogorovao“. Ali sve u svemu je prelepo, ima veliki market tu u mestu, imaju dva kafica, bike i pesacke staze, neke rute za planinarenje na koje nisam isao itd. Sve u svemu prelep kamp, priroda nestvarna i za svaku je preporuku.
Slike nemam trenutno na lap topu pa cu okaciti kasnije.
3. CAMP OLYMPIA DOLOMITI – CORTINA DI AMPEZZO
International Camping Olympia - Scopri tutte le nostre soluzioni
Koliko sam procitao internacionalni kamp je u pitanju. Ogroman je odmah pored reke i do njega se stize preko mostica, sam prilaz je vec facinantan. Ovde su liminirane parcele ali sasvim dovoljan. Mini kombi, dva satora, stolice, komplet bike oprema i jos je ostalo mesta. M au kom delu kampa bili budjenje je sa pogledom na jedan od Dolomita. Ovde je inace najskuplji i najposeceniji ski centar tokom zime. Kda smo stigli kamp je bio skoro pun, svih nacainalnosti. Kamp ima restoran i piceriju, i sam ambijent je prelep. Mesta za sator euz reku su naravno bila zauzeta

Kamo je od 30 do 50eur ali verujte vredi svaki dinar. Sto vise dana ostajete cena je niza. Kuce, ali bukvalno kuce koje lice na goske kolibe su inace tusevi i delovi za pranje sudova su neverovatno cisti, celim kampom imaju kante za smece i bukvalno nema mrvice da se vidi. Kamp takodje ima i kampkucice sa drvenim terasicama koje su fixne tu i mogu se iznajmljivati. Odatle je peske par kilometara do centra Cortina di Ampezzo koji je pravi mondenski raj na zemlji. Imaju i setaliste i centar je pun kafica, butika i svega. Odatle imate i bajk pakove, dva komada, zicare i sve ostalo. Za planinarenje, setanje i bike ride je raj na zemlji. Slike su nestvarne i mozete pogledati kod mene na Instagramu (
Instagram). Svaka rec je suvisna, cak ni slike to ne mogu docarati.
4. CAMP MARTONA – LAKE GARDA ITALY
Home Page - Martora S.r.l
Jezero Garda je nesto nestvarno i bukvalno kao more. Mi smo dosli sa strane Dolomita (Trento) i nasli ovaj mali, prelepi kamp. Kamp kada gledate izgleda kao da je neko od kuce napravio parcele i sredio sve. Kamp nije veliki, ali na Gardi nema velikih kampova, ceo kamp je podeljen na parcele od prilike 10m x10mm, bukvalno na samoj plazi. Blizu je trajekt, mesto Mesine koje je nestvarno i puno turista. Celo jezero je bukvalno kao more, jedrenje i skijanje na vodi je bukvalno na svakom cosku. Svi voze bicikle. U kampu, kada sam bio, su bili Nemaci, Svedjani, Poljaci .... Mesto LIMONE, koje svuda reklamiraju i slikaju na internetu je na 25km od kampa. Preporucujem da se ode biciklom. Tu je i staza od 15-20km kao most-staza, koja je iznad vode, i ta staza je uvrscena u 10 najboljih i najlepsih staza za vvoznju biciklom na svetu. Kampovi su svi, kao sto sam rekao, mali, usiskani i neverovatno lepi. Aktivnosti na vodi i obliznja mesta su nestvarna, svaka preporuka za ovaj kamp ......
Ove godine idemo da „pedalamo“ na Durmitor, i da vidimo kakav je camperaj gore

Idu slike. U sledecem postu cu okaciti spisak opreme sta smo mi nosili pa ako nekome zatreba
Pozdrav kolege kamperi

Odradih i ja konačno svoje prvo kampovanje,ja i kolega sa klincima,kod mene neki jeftini šator sa KP,kod njega Lidlov za 4 osobe....iskreno,nisam znao da će mi ovako prijati,klinci isto oduševljeni. Pošto nisam znao da li ćemo se "navući na priču" ili ne,nisam ni hteo da uzimam neki skuplji šator,međutim,sada već gledam šta uzeti za 4 osobe,izbor će pasti vrv na nešto iz Dechatlon-a.
Prelepo

Uzivancija prava
Da li neko ima iskustva sa ulta lakim satorima (potreban mi je za bicikl), da se prenoci jedna, maksimalno dve noci kada se ide na duze voznje biciklom?
Ako neko ima iskustva ili neke ultra lake satore da mi preporuci bio bih zahvalan.
Hvala.
Kampovanje na Durmitoru .... ne mislim na divlje kampovanje nego organizovani kampovi .... Googlao sam malo i koliko vidim ima ih samo par. Da li je neko kampovao na Durmitoru, iskustv i preporuke molim?
Hvala