Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Ja već 2 god punim Dell isključivo sa Toocki 67w, nemam nikakvih problema

Nisam siguran koliko je to pametno ako se uzme u obzir cena originalnih adaptera na KP

Kod mene dva komada 12.74e

Inace kupio sam jedan i nema UWB za precizno nalazenje :(

Isto sto i ti kazes za adaptere. Meni iskreno kad vidim velicinu adaptera od thinkpad laptopa i kad vidim ovaj toocki 65w ne zelim da probam punjenje i da imam high load na laptopu :)

Al iskreno za travel su stvarno najbolja alternativa.

Laptop ima c type za punjenje, ali ima i klasičan. Koji kabl koristiti za punjenje laptopa preko c type?
Za klasičan džek ti treba odgovarajući USB-C adapter. Ja tako koristim isti kabal za telefon i Lenovo laptop / tablet.
Nisam siguran koliko je to pametno ako se uzme u obzir cena originalnih adaptera na KP
Meni je izuzetno praktično jer 1 adapter i kabal -> 2 uređaja.

Za klasičan džek ti treba odgovarajući USB-C adapter. Ja tako koristim isti kabal za telefon i Lenovo laptop / tablet.

Meni je izuzetno praktično jer 1 adapter i kabal -> 2 uređaja.
Ali imam i C ulaz, tako da mislim da mi ne treba ovo.

Nova tuki ekterna baterija.
22,75$ preko MKD i coins, sa kuponom prodavnice od 2$
Salju za SRB, ispratiti jos popust preko coinsa, mozda bude i jeftinija.
Naručih juče sličnu, 10.000mAh samo i sa USB C i Lightning kablovima. Što reče @nightshadow nek se nađe. Za te pare da odradi par letovanja/izleta I top. Anker bih platio bar 3x više. Videćemo kakva je kad stigne.

Inače, po netu sam naišao na dobre recenzije za Cuktech marku. Isto tako za 20-30$ ima eksternih baterija većih kapaciteta I da podržavaju PD 3.x I PPS.

Ja sam uzeo pre neki dan onaj lidlov powerbank, sto ga je ovde neko preporučio. S25 ultra radi brzo punjenje... Zadovoljan.
15w charge tj do 20w punjenje ide na njima.Imam par komada u upotrebi.Koristim za mifi ruter na kom sam skinuo bateriju pa napajam sa njega direktno

Naručih juče sličnu, 10.000mAh samo i sa USB C i Lightning kablovima. Što reče @nightshadow nek se nađe. Za te pare da odradi par letovanja/izleta I top. Anker bih platio bar 3x više. Videćemo kakva je kad stigne.

Inače, po netu sam naišao na dobre recenzije za Cuktech marku. Isto tako za 20-30$ ima eksternih baterija većih kapaciteta I da podržavaju PD 3.x I PPS.
Imam i ja taj power bank, ovaj sto sam postavio jos nisam kupio, cekam nesto nizu cenu od oko 14$.
Anker sam i ja mislio da kupim, ali one sto sam gledao kostaju oko 150€ to mi je iskreno mnogo

Poslednja izmena:
Da da isao sam u sekciju novcica i odanda uzeo, evo sad vise nema te cene ybg.

^ Toocki wireless charger mi je naleteo za slične pare. Lepo radi sve, ali greje telefon samo tako. Jedva se drži u ruci nakon punjenja.

Mora da greje, takva je tehnologija.

Neki slab je idealno resenje, Anker ima varijantu za oko 5$ trenutno, ne greje toliko ali ni ne puni brzo

Stigli moji prvi Sonizooni.

I just found this on AliExpress:
€4.49 | USB flash drive USB3.0 8 GB rotating pendrive 8GB stick USB 8gb Stable highspeed flash memory SONIZOON usb flash drives

no_otg.png

Plaćen 0,22 evra. Daleko bolji od dosta "markiranih" fleševa koji se kod nas prodaju.

I just found this on AliExpress:
€6.29 | Sonizoon Usb Flash Drive Photo Stick Type-c Usb3.0 16gb 32GB 64GB 128GB 256GB Pokemon Pens Type-c Usb3.0 Pen Drive

otg.png

U poređenju sa prethodnim - :(. Mada neću mnogo da se žalim za 0,29 evra - više me duša boli za 300 din. koje mi je niška carina izbila iz džepa. Neka ga, će posluži.

Javite ako naletite na neki jeftin usb3 5.25" front panel, imam staro kućište, meni sonizoon ne prelazi 30mbs, a mrzi me da se zavlačim iza kućišta 😀

Kod mene dobra tura metalnih od 64gb.Evo testa za dva komada. Inace jedan je stigao i polucrknut, prst ne moze da se drzi na njemu koliko je kuciste usijano sto je samo uboden u usb 3 port, bez bilo kakvog kopiranja. Brzine katastrofalne, neupotrebljiv, hteo sam i njega kao treci da okacim ovde ali 1GB krug vrti od jutros, jos uvek nije zavrsio, mozda je zapalio i usb port do sad, moram otici do podruma da vidim situaciju, jer sam ga tamo zadenuo.(edit: sad nece ni da se formatira, crko nacisto)

Prilozi

• Screenshot 2025-08-11 192159.png
    Screenshot 2025-08-11 192159.png
    25.8 KB · Pregleda: 22
  • Screenshot 2025-08-11 193013.png
    Screenshot 2025-08-11 193013.png
    25.7 KB · Pregleda: 23
Poslednja izmena:
Da li je neko kupio one "suncobrane" za prednju auto soferku?
Na fejsu mi stalno iskacu ponude a racunam da ih ima i na aliju?

Ja sam uzeo kod kineza za 500din onaj koji se otvara kao kišobran, za te pare ok. U autu i dalje bude toplo, ali se lakše ohladi, i instrument tabla i volan nisu vreli. Lakše se postavlja nego one folije, tj folije se posle teže spakuju. Isto to prodaju por raznim sajtovima za 1500-2000din, nemojte da se zeznete

Edit: kad ti vise ne treba, lako se spakuje u kasetu do sledeće sezone

Nikako nemoj da uzimas onu foliju koja se preklapa, za soferku. Uzmi taj kao kisobran. Na foliji se mnogo hvata prasina i pocne ubrzo da se raspada po ivicama onaj crni da ga nazovemo step koji dodatno pravi nered.

Nazad
Vrh Dno