Šta je novo?

Patike - generalna tema - bez zamene i traženja vaučera - vidi 1. post

Ima li neko Terrex Free Hiker 2 Low ali non-GTX verziju?
Imam Goretex varijantu i, dok je super za kišu, uopšte ne diše. Model mi se jako sviđa i merkam verziju bez Goretexa za leto...

Kupih Scecers Edgeride, uopste nisam obratio paznju da ove patike nemaju klasicne pertle, jutros ih obuvam i trazim pertle da vezem bio sam ubedjen da su iza jezicka vezane kad na moje iznenadjenje nema pertli klasicnih, ono neke elasticne pertle i nikako da provalim kako se ovo zateze
Da li ima neko iskustvo sa slicnim pertlama?

Uzeo ove tj. narucio sa djakovog sopa, prvi put narucujem patike online i prvi put uzimam Skechers, mogu da kazem da sam iznenadjen udobnoscu.
Pogledajte prilog 492736
E moj Skecersu, mesec dana nosenja i jedna patika iza pete tj sa strane ne bas iza pete i vidim jutros platno se nacelo.
To mi se desavalo ranije prodju 6 meseci, nikada posle mesec dana.
Ovo lici kao da su ko zna koliko patike stajale u nekom magacinu....

Imam bele patike, tačnije bela preovladava i pertle su bele ali je jezik boje vina i posle nekog vremena oboji pertle da moram da ih potapam u varikinu da se opet izbele. Ima li neki način da saniram/smanjim to bojenje od jezika? Postoje li neke kreme/sprejevi? Ili da probam da nađem pertle u istoj boji pa da se ne poznaje.

Imam bele patike, tačnije bela preovladava i pertle su bele ali je jezik boje vina i posle nekog vremena oboji pertle da moram da ih potapam u varikinu da se opet izbele. Ima li neki način da saniram/smanjim to bojenje od jezika? Postoje li neke kreme/sprejevi? Ili da probam da nađem pertle u istoj boji pa da se ne poznaje.

Meni svake Hoka patike pre ili kasnije, uz jače znojenje, oboje čarape. Na jednim sivim čarapama i mam izmešano plavo, žuto i narandžasto, malo je falilo Rumun da ispadnem 😂

Nisam probao da skidam tu boju nekom hemijom, i onako je zona ispod jezika, a čarape su strogo tehničke :)

Kod mene je problem spoljni deo jezika i baš se vidi.
Evo kako izgleda

1000026115.jpg

Shvatio sam, nego kažem da se i kod mene dešava da materijal jezika pušta boju. Ali pušta samo kada su patike/čarape baš mokre. A kako su kod mene sve to patike za trening, često je sve to mokro, ali ne pušta uvek boju...

E moj Skecersu, mesec dana nosenja i jedna patika iza pete tj sa strane ne bas iza pete i vidim jutros platno se nacelo.
To mi se desavalo ranije prodju 6 meseci, nikada posle mesec dana.
Ovo lici kao da su ko zna koliko patike stajale u nekom magacinu....
Meni su na svim skečers patikama otišla platna relativno brzo tj oko 6 meseci u proseku.Na ulošcima Od memory pene se posle 7-8 meseci napravi rupa na mestu kastučića.Đon od pene čim izgubi veći deo šare dobije rupu od kamenčića.Dosta sam ih iznosio uglavnom je kvalitet izrade loš,dizajn je odličan.

Kaze mi kolega da i njemu relativno brzo ode to platno nazad.
Ulosci nisu problem kupe se drugi vidim na ovim da se vec par slova skinulo.
Ocekivao sam da su malo kvalitetnije, ispada da za te pare sam mogao da uzmem tipa 2 para nekih Puminih u outletu i da secam bez brige po godinu dana

Hteo sam zeni da uzmem Spezialke ali bih nekako zaobisao nase prodavnice, sto zbog modela, sto zbog kvaliteta.
Ima li neko iskustva kupovine sa trzista Srednje ili Zapadne Evrope, moze i zvanicna adidas radnja.
Dostavu bih gledao da odradim negde unutar EU zemalja ili preko posrednika.

Jel ima kod nas nekih krštenih tempo carbon patika da se uzme? 44.5
Kako je moguće da je tako loš izbor, a nikad više ljudi nije trčalo? SV ne želi da uzme pare?

Izaberi jedan, random model, kad se pojavi na tržištu, pogledaj u kojim prodavnicama je dostupan tvoj broj i bar još neka 2-3 broja, pa ih prati narednih meseci. Kažem meseci, jer neki brojevi stoje mesecima. Čak i preko godinu dana.

Toliko malo prodaju tih tehničkih patika, da im se ne isplati veća izloženost.

I verujem da im je na modele sub 10k drastično veći procenat marže.

Evo jedan primer, kraj aprila je ovaj model stigao u dve prodavnice, rekao bih po jedan set, maks dva, jer su neki brojevi nestali u roku od nekoliko dana. A nekih brojeva još uvek ima u obe prodavnice.
Meni se nije svidela mnogo svetla boja, pa dok sam se premišljao, moj broj više nije bio dostupan. Tvoj, rekao bih da jeste.

Patika je bukvlano all around, ja ih NE koristim samo za LSD/Z2,...

Izaberi jedan, random model, kad se pojavi na tržištu, pogledaj u kojim prodavnicama je dostupan tvoj broj i bar još neka 2-3 broja, pa ih prati narednih meseci. Kažem meseci, jer neki brojevi stoje mesecima. Čak i preko godinu dana.

Toliko malo prodaju tih tehničkih patika, da im se ne isplati veća izloženost.

I verujem da im je na modele sub 10k drastično veći procenat marže.

Evo jedan primer, kraj aprila je ovaj model stigao u dve prodavnice, rekao bih po jedan set, maks dva, jer su neki brojevi nestali u roku od nekoliko dana. A nekih brojeva još uvek ima u obe prodavnice.
Meni se nije svidela mnogo svetla boja, pa dok sam se premišljao, moj broj više nije bio dostupan. Tvoj, rekao bih da jeste.

Patika je bukvlano all around, ja ih NE koristim samo za LSD/Z2,...
Zanimljiva cena
Samo me brine durability gornjeg dela, jer me nešto ne privlači da plaćam 3000-6000 din za trke da bi se uništavao

Cut in half: Hoka Rocket X 2 Review | RunRepeat https://share.google/0BTbsoQvzZ5JmLjTA

Mogu od preko da naručim šta god nego mi je problem što nema ovde bukvalno ništa da se proba.
Meni nije jasno u čemu većina ljudi kod nas trči polumaratone, maratone?
Dal većina uopšte zna da postoje race, 20-40k, 10-20k, tempo, trainer, easy run patike?
Nekako najviše naginjem kao Asics Magic Speed 4, Saucony Speed 4, možda Puma, Adidas u tom rangu ali mi deluju jadno iako imaju kao Vrhunske ocene

Zanimljiva cena
Samo me brine durability gornjeg dela, jer me nešto ne privlači da plaćam 3000-6000 din za trke da bi se uništavao

Nisam razumeo vezu izdržljivosti gornjeg dela I ovih trka.
Bez obzira što je ta površina providna, materijal je, rekao bih, izuzetno otporan.

Mogu od preko da naručim šta god nego mi je problem što nema ovde bukvalno ništa da se proba.
Baš zato i nema izbora kod nas, jer svako ima nekog roĐu u NJemaČKoj, koji može prošvercovat sve što treba.

Poseban krug potrošačkog pakla za one koji odu u domaću prodavnicu, probaju broj, pa sačekaju da otputuju negde ili izmaltretiraju drugara, da im donese patike od preko i uštede neki evro.

Meni nije jasno u čemu većina ljudi kod nas trči polumaratone, maratone?
Dal većina uopšte zna da postoje race, 20-40k, 10-20k, tempo, trainer, easy run patike?
Nekako najviše naginjem kao Asics Magic Speed 4, Saucony Speed 4, možda Puma, Adidas u tom rangu ali mi deluju jadno iako imaju kao Vrhunske ocene
Izadješ na neku trku, kao posmatrač, ne moraš da učestvuješ, pa popiši, za statistiku :)

Ima zaista svega, u aprilu, na beogradskom, zaista je bilo mnogo karbona, ali je bilo i nekih prastarih modela, u odličnom stanju, kao i nekih primeraka koji izgledaju kao da su prošli Vijetnam.

Postoji na forumu tema o trčanju, pa svrati, prelistaj, nas nekoliko je napisalo koje patike koriste za koju namenu...
Kao neko ko trenutno u Connect ima 10+ aktivnih patika za trčanje, a od proleća na ovamo sam nekoliko penzionisao, za road running, dvoje patika je taman, sve preko 3 para je bespotrebni overkill.
Eventualno na to plus jedne sa ultra kratkim životnim vekom, za konkretne trke.

Sve patike za trčanje su u gornjem delu ostale kao nove kad se operu, iako su za đubre.

Za koje trčanje ti treba karbonska patika? U kojim patikama inače treniraš?

Hoku uzimam 1cm veću od stopala. Izmeri stopalo i gledaj taj podatak na obući za trčanje, pošto im se ostali brojevi ne poklapaju. Minimum mora da bude 0.5 duža, ali to čak ni u radnji ne možeš da skontaš da li je to - to. Mora da istrčiš par puta u njima da shvatiš da li si se zeznuo, zato mi volimo da ponovimo patike koje smo uboli, ali to proizvođači ne rade, već menjaju modele.

Sve patike za trčanje su u gornjem delu ostale kao nove kad se operu, iako su za đubre.

Za koje trčanje ti treba karbonska patika? U kojim patikama inače treniraš?

Hoku uzimam 1cm veću od stopala. Izmeri stopalo i gledaj taj podatak na obući za trčanje, pošto im se ostali brojevi ne poklapaju. Minimum mora da bude 0.5 duža, ali to čak ni u radnji ne možeš da skontaš da li je to - to. Mora da istrčiš par puta u njima da shvatiš da li si se zeznuo, zato mi volimo da ponovimo patike koje smo uboli, ali to proizvođači ne rade, već menjaju modele.
Za intervale 2x nedeljno da malo dobijem na brzini.
Imam Hoka Bondi 9 nekih 200km, odlične su do nekih 12-15km posle već postanu previše gnjecave.
Ne uzimam nikad veće patike sve je to danas ultra mekano nema sta da se razgazi kao planinarska tehnička cipela.
Nisam razumeo vezu izdržljivosti gornjeg dela I ovih trka.
Bez obzira što je ta površina providna, materijal je, rekao bih, izuzetno otporan.

Baš zato i nema izbora kod nas, jer svako ima nekog roĐu u NJemaČKoj, koji može prošvercovat sve što treba.

Poseban krug potrošačkog pakla za one koji odu u domaću prodavnicu, probaju broj, pa sačekaju da otputuju negde ili izmaltretiraju drugara, da im donese patike od preko i uštede neki evro.

Izadješ na neku trku, kao posmatrač, ne moraš da učestvuješ, pa popiši, za statistiku :)

Ima zaista svega, u aprilu, na beogradskom, zaista je bilo mnogo karbona, ali je bilo i nekih prastarih modela, u odličnom stanju, kao i nekih primeraka koji izgledaju kao da su prošli Vijetnam.

Postoji na forumu tema o trčanju, pa svrati, prelistaj, nas nekoliko je napisalo koje patike koriste za koju namenu...
Kao neko ko trenutno u Connect ima 10+ aktivnih patika za trčanje, a od proleća na ovamo sam nekoliko penzionisao, za road running, dvoje patika je taman, sve preko 3 para je bespotrebni overkill.
Eventualno na to plus jedne sa ultra kratkim životnim vekom, za konkretne trke.
Baci pogled na recenziju gornjeg dela kad ih brusi.

Ja više ne znam volim ovde da kupim patike uglavnom je i bolja cena, ali izbor patika, boja i brojeva je uglavnom očajan.

Za intervale 2x nedeljno da malo dobijem na brzini.
Imam Hoka Bondi 9 nekih 200km, odlične su do nekih 12-15km posle već postanu previše gnjecave.
Ne uzimam nikad veće patike sve je to danas ultra mekano nema sta da se razgazi kao planinarska tehnička cipela.
Bondi je ubedljivo najmekša patika koju sam probao. Rekao bih bespotrebno meka. Da li siguran da patika postane "gnjecava", da nema veze sa promenom gaženja nakon distance?
Ili baš sa tim što nemaš nešto veću patiku, pa kada se noga zagreje, otekne i onda ispadne da je djon mali, nestabilan... Gnjecav?

Baci pogled na recenziju gornjeg dela kad ih brusi.

@nidza gore napisa, patike za trčanje kada rashodujem, gornji deo je kao da su tek iz prodavnice izašle. A kod Nike modela, čak su djonovi kao novi, samo više ne rade.
Kod Hoka mi se djon potroši. Gornji deo, bukvlano kao nove.

I dalje nisam shvatio vezu izdržljivosti gornjeg dela patike i tvog odnosa prema plaćanju za trke i samouništavanju na njima :)

@marko_ns ne treba ti trkačka karbon patika za trening, biće ti kontraproduktivno. Treba da je imaš za trku, ako želiš, ali brzinu ćeš dobiti treniranjem u dobrim trening patikama. Batali recenzije gornjeg dela, neće da nadživi đon. Možeš da uzmeš sa pebax pločom, kojoj nije toliko bitno da dodaje brzinu, već da smanji stres kod long run. Okej su da ti bude jedina patika za sve.

Na sve minuse rejs karbonke, kratko će da ti traju, skup km. Ja bih još malo prikupio informacije pre kupovine, tu smo da pomognemo.

Pa sta onda uzeti za intervale?

@marko_ns odluči da li ćeš da probaš sve u jednoj patici ili ćeš da imaš dve ili više, ne mora odmah. Konkretno intervale trčim u najmanje brzoj patici, Hoka Mach 5, ali je lagana. Interval služi da pojačaš eksplozivnost, snagu, ne treba patika da te laže, već lagana za kadencu.
Evo par ideja:
https://runrepeat.com/asics-novablast-5 može ako nađeš i 4rku

Ja trčim sad u Mach X2 ali ozbiljno me nažuljala dok se podesila. Nisam imao taj slučaj i nisam jedini. Uz dobre ojačane čarape oko ahilove tetive od mene preporuka, i lagana i daje ubrzanje lepo.

Hoka Mach 6 mogu da nabavim iz Nemačke za smešne pare oko 110-120 evra
Drugar sto trči dosta ozbiljnije od mene koristi Hoka Mach x1 preko 1000 km i dalje su mu kao nove. X2 pravi problem na peti ja to imam izbočeno neću ni da ih gledam.
Ne znam dal su X3 sredili, juče je izašla?
Deluju odlične

HOKA ONE ONE® Mach X 3 for Men | HOKA ONE ONE® https://share.google/LLcPsJyQSA8iLZLgU

Već sam ja par puta peglao intervale u Bondi 9, uspem da nabijem i 3:20, ali oko 4 držim.
Uzeo bi neke brže patike pare nisu problem samo da ubodem šta mi odgovara, gledam uvek max udobnost jer sam ranije imao problema sa kolenima od basketa.
Evo trčim već nekih 35 dana, preko 200km ni malo ne bole kolena, ponekad zadnja loža, desni skočni zglob ali ništa strašno, napravim pauzu ili idem 5km čisto da se razbudim bolje.
Оно што можеш, са новцем којим владаш
Lova nije problem na obuću nikad ne žalim.
Problem je što ovde većinu modela nemam gde da probam. Skoro ću do Hrvatske vidim imaju malo bolji izbor pa ću da isprobam još nekih patika.
Generalno navikao sam na Hoka, Clifton 7 nosim min 3g za svaki dan, na hiljade km šetanja, Bondi su mi ok do nekih 15km, posle toga verovatno neke Superblast 2 ili slično trebaju.
Posle nekih 20-25 dana trčanja ubio sam polumaraton i to prošle subote po onih 35 stepeni 9-11h, stajao samo da kupio vode i hidroaktiv
Ali posle toga sam bio baš polupan premoren, nije to za često osim ko je u vrhunskoj formi. Tek meni predstoje intervali, pa malo vežbe snage ako se nateram u pozerske teretane

Prilozi

• Screenshot_20250803_193642_Suunto.jpg
    Screenshot_20250803_193642_Suunto.jpg
    60.1 KB · Pregleda: 16
Clifton i Bondi su njanjave malo patike ako se ambiciozan. Meni je Clifton poslužio da treniram dok sam imao naprsnuće palca, jako je udobna, ali spora i ubije ti volju za trčanjem. Kad sam se oporavio nisam potrčao više, samo za šetnju su. Mach X prva gen je fantastična patika, omiljena. Ima preko 800km, nije ni blizu kao nova, sem odozgo, ali to smo se već usaglasili da je očekivano i nebitno.

Saglasan sam da treba bolja patika od Bondi. Bićeš brži sa Mach, možda ovaj Adidas, ona je kao perce. Nisam probao, ali znam ko jeste i svima se sviđa.

Ja nosim Nike 43, adidas 43 1/3, Reebok i Puma 42,5 (to je sve 27,5 cm) i uzeo Under Armour 43 (isto naznačeno 27,5 cm), tesne mi bile.
Dosta kasnije probao od prijatelja 44, odlične.
Dakle, trebalo je da uzmem 44, ove 43 sam na kraju poklonio, nisam ih mogao nositi.

Nazad
Vrh Dno