Šta je novo?

Veš mašine

Imas parfema za garderobu/ves masinu.

zavisi sta ti se svidja. odi do radnje pa pitaj neka ti pokazu sta sve imaju. otvori ako moze pa pomirisi i odaberi.
mi smo uzeli neki koncentrovani parfem kod njih ali je prejak iako sipamo bukvalno nekoliko kapi u bubanj pa smo ga batalili.
totalno smo se odvikli od vestackih mirisa i parfema na gardrerobi a posebno na posteljini.
ti imas bese kombo ili masinu samo za pranje vesa? ti si bese uzeo onu polovnu Miele?

Poslednja izmena:
Probaj nesto od ovoga u dm-u. Nasa Miele sve to ispere, ne oseca se nista. Jedino kad se ovaj koncentrovani otrov sipa direktno u bubanj oseti se.
Ako nema dodatnu paru onda verujem da ce da se oseca omeksivac/parfem kako treba.
Samo kupi za masinu za pranje posto ima raznih kategorija, susilice i masine za pranje.

Ili da se kupi sa kvalitetnijim bubnjem od plastičnog...
Imam takvu, Gorenje sa INOX kazanom, teška skoro 100kg. Odoše amortizeri, pojela se osovina pa ima maaaalko lufta iako su ležajevi stavljeni novi. Majstor kaže da nema tu sreće, iako je kvalitetno napravljena, jer nema više delova za nju. Stara je oko 13 godina. Nabavio sam neku slim Whirlpool, da premostim dok ovu ne dovedem u fabričko stanje, pa nek košta šta košta. Ima li sada uopšte u ponudi mašina sa INOX kazanom?

Cao ljudi,

Jel moze mozda neko da mi pomogne da izaberem jednu od ove dve? :)
Voleo bih da je sto manje bucna i da zavrsava programe brzo.
Imao sam do skoro Haier koja je bila perfektna, samo je susara Siemens koju imam dosta dublja pa ne mogu da je namontiram preko.

Gledao sam danima i sveo sve moguce izbore na ove 3 masine.

Bosch
LG

Hvala unapred!

Poslednja izmena:
Koji je model?Za svaku Gorenje ima delova,pa cak i za modele stare 40 i kusur godina.Prohormski kazan ima samo Miele i Asko trenutno.
Majstor kaže da je problem jer ova mašina ima debelu osovinu. Dal' me lera ili ne, to ne znam, planiram da dovedem drugog majstora. Gorenje model WA73167, ART No: 333610/01 , 7kg 1600rpm. Bez obzira na oznaku 7kg, lagano opere ćebe ili tanji jorgan i odradi centrifugu. Naravno ne koristimo preko 1200rpm. Za svojih 13 godina evo sad je grejač menjan, pa reko ajde i (drugi po redu) set ležajeva i semeringa stavljen. Ostalo je oriđiđi. Pere odlično, perfektno ocedi veš, tako da mi je žao da se rastanemo. Ako znaš da ima zamenska osovina i amortizeri da se nabave, javi.

Ta masina je odlicna,a delove imas u Gorenje servisu.Osovina bubnja moze da se sredi.

Jeste, vadi se bubanj i rasklapa se cela masina da bi se doslo do osovine,ali mislim da ta osovina nije za taj tvoj model masine.Obicno su Gorenje masine sa 1600 obrtaja i prohromskim kadama imale 6305 i 6207 lezaj.Ova osovina je obicno za 6205 i 6206 lezajeve.

Poslednja izmena:
Majstor kaže da je problem jer ova mašina ima debelu osovinu. Dal' me lera ili ne, to ne znam, planiram da dovedem drugog majstora. Gorenje model WA73167, ART No: 333610/01 , 7kg 1600rpm. Bez obzira na oznaku 7kg, lagano opere ćebe ili tanji jorgan i odradi centrifugu. Naravno ne koristimo preko 1200rpm. Za svojih 13 godina evo sad je grejač menjan, pa reko ajde i (drugi po redu) set ležajeva i semeringa stavljen. Ostalo je oriđiđi. Pere odlično, perfektno ocedi veš, tako da mi je žao da se rastanemo. Ako znaš da ima zamenska osovina i amortizeri da se nabave, javi.
Idu lezajevi 6305/6207, nažalost gorenje na listi delova nije posebno izbacio osovinu bubnja već samo označio kompletan bubanj sa osovinom, šifra 587413, a cena novog je 15k.. Problem jeste što je deblja osovina pa je delove teže naći, ovi bubnjevi su ugrađivani u serije 1400-2000rpm sa inox kazanom. Kontaktiraj gsd rs ili nekog drugog ko nudi taj bubanj pod tom šifrom, pa vidi sa njima da li imaju samo osovinu odvojeno..

Cao ljudi,

Jel moze mozda neko da mi pomogne da izaberem jednu od ove dve? :)
Voleo bih da je sto manje bucna i da zavrsava programe brzo.
Imao sam do skoro Haier koja je bila perfektna, samo je susara Siemens koju imam dosta dublja pa ne mogu da je namontiram preko.

Gledao sam danima i sveo sve moguce izbore na ove 3 masine.

Bosch
LG

Hvala unapred!
Ja bi išao na BOSH.
Proveri kolike su garancije, to sad dodje takodje jako bitno.

Je l i vaše mašinu mnogo lažu oko preostalog vremena programa? Ja razumem kao za veš kad staviš pa ima senzor za težinu i vidi da je voda još unutra pa vrti duže. Ali što kad se uključi da se očisti bubanj(dakle prazna mašina,samo voda unutra)? Trenutno je od predviđenih 1h10m prebacila 20min preko

Verovatno zavisi od proizvodjača,i generacije.Ove nove ne bi trebalo da produžavaju vreme pranja.Gorenje kod mene nema produzetka vremena,završava koliko piše u startu.Neznam kad otkrije sapunicu dal produzava,vrv da.

@milos0888
Zar nemas neki kraci program za ispiranje bubnja? Nerealno mi je da traje preko sat vremena.

Ne ubacujes nikakvu hemiju, samo vodu vrti za to vreme?
Koja je masina u pitanju?

Hisense WF5S1045BB, nova, bez hemije

Pozdrav, gorenje WNHPI84AS, da li neko mozda ima ovu masinu i problem sa uzimanjem omeksivaca?

Probaj da smanjis pritisak.Ta masina je Hisense,a to je najcesci problem sa tim masinama,ako ni to ne pomogne onda reklamiraj.

Je l i vaše mašinu mnogo lažu oko preostalog vremena programa? Ja razumem kao za veš kad staviš pa ima senzor za težinu i vidi da je voda još unutra pa vrti duže. Ali što kad se uključi da se očisti bubanj(dakle prazna mašina,samo voda unutra)? Trenutno je od predviđenih 1h10m prebacila 20min preko
Zavisi od modela, ali kod odredjenih modela gorenja i jos nekih brendova, zna da prebaci vreme ako joj je nekim cudom trebalo vise vremena da postigne zadatu temperaturu, ako ti je nizak pritisak vode itd. Mnogi faktori uticu na vreme pranja. Nekome ko ima dobar pritisak masina napuni vodu i krene sa radom nakon minut a nekome posle 5. I tako kad nadodas dva-tri ispiranja, vec si tu izgubio i do 15-20min dodatno.

Menjaju vreme pranja mašine, i ove za pranje i za sušenje. Najčešće je inicijalno vreme maksimalno, a zavisno koliko skonta manje veša da ima, toliko počne da krati.

Probaj da smanjis pritisak.Ta masina je Hisense,a to je najcesci problem sa tim masinama,ako ni to ne pomogne onda reklamiraj.
probao sam da smanjim pritisak i opet je cas ovako cas onako, nekad uzme omeksivac u sred pranja, a nekad na kraju kad treba.
reklamiracu ali imam osecaj da nece da uvaze, da li tu ima neke popravke ili su jednostavno lose napravljene?

da li to vazi za sve gorenje masine da su sada hisense, da li znas za neki model gde je to bolje uradjeno i da nema taj problem sa omeksivacem?

Cao svima, ako neko zna....

Postoji radnja u Beogradu, na kraju Bulevara, gde se moze kupiti bela tehnika sa malim ostecenjima. Uredjaji su u principu novi, radjeni su za italijansko trziste, imaju sitne ogrebotine i sl. i budu obicno 10-15k jeftiniji nego u nasim mainstream radnjama (a radjeni za Italiju).
Kupio sam juce trecu ves masinu tamo, sa prve dve sam bio zadovoljan, koriscene po 7-8 godina, sto je rekao bih ok u danasnje vreme.

Ok, masina od juce, neka Candy. Ne bih ulazio u to da li sam pogresio i da li je to "onaj Candy od pre...", masina je vec kupljena, idemo dalje.

Pitam prrodavca pri kupovini: "Sta je ova smart stvar na njoj i kako funkcionise", misleci pritom na hOn, za koji sam juce prvi put cuo, a sad vec kontam sta je, citao sam.

Prodavac mi kaze nesto u fazonu: "A to nemojte da povezujete, posto su one radjene za italijansko trziste, blokira se masina (sta god to znacilo) ako se poveze kod nas i mora onda da se popravlja elektronika."

Kao nekome ko radi kao linux i cloud admin, plus sto mi je hobi bukvalno bio smart home do pre par godina (sad sam malo "umro") i imam mnogo smart home uredjaja, 99% na open source u kombinaciji sa gomilom ESP32, u najmanju ruku zvucalo mi je cudno ovo sto je prodavac rekao. Ok, ne kazem da nije moguce, postoji u nekim sferama iz nekog razloga geoblocking, ali mi ovo stvarno cudno da ce da ti se "blokira" (sta god to znacilo) uredjaj, ako ga koristis u drugoj zemlji i da onda moras da ga popravljas (razumeo bih da ispise neku poruku tipa "not supported country" ili slicno).

Elem, trazio po internetu i nisam uspeo da nadjem neki relevantan info o ovome, pa me zanima da nema neko slucajno iskustva, jer verujem da nisam jedini koji je kupio tamo neki uredjaj za italijansko trziste, koji podrzava hOn platformu.

Iskreno, mislim da prodavac ne zna sta prica, ali mozda i gresim, ko zna.

Hvala

Nazad
Vrh Dno