Šta je novo?

Temu - online prodaja (carina i praćenje pošiljki u zasebnim temama)

Ja sam uzimao ovakve:

Nema aplikacije. Sve se podešava iz browsera. Nisu "Internet" kamere i sve radi u lokalu. Ako ti treba gledanje sa udaljene lokaije to moraš da rešiš na drugi način, ne preko kamere i mobilne aplikacije.
Kamera je sa metanlnim kućištem. PoE. Ima u sebi detekciju pokreta i osoba. Podržava RTSP i ONVIF. Može da automatski šalje screenshot na FTP ili email. Video podržava H264 i H265.
Koliko sam shvatio iz softvera, radi se o Vatilon kameri i sa Fullhan 3K DSP čipom i CMOS senzorom (ne verujem da je pravih 6MP).

Evo par slika iz podešavanja:
1754167106025.png
1754167130715.png
1754167177712.png
1754167248958.png
1754167233765.png

Kamere nisu ništa posebno, ali nisu ni loše. Mislim da su dovoljno dobre za tu cenu (kupovao sam preko kupona i sa povraćanjem kredita).
Za sada samo jedna mi ima problem: PoE zeza i desi se da ode u offline. Preko ispravljača radi normalno. Ali za tu jednu mislim da sam sam kriv i da sam prežilio kablić, pošto mi je bila za isprobavanje pa sam je puno puta stavljao i skidao.

Koliko sam skapirao vezano za "claim credit", kad se nešto kupi, dobije se taj baner za claim credit (upravo poručio projektor za 51 EUR) dobio claim credit od 30/70/150% u zavisnosti koliko poručim. Bzv stavio neke stavke u korpu i dobio 150% claim credit tj. 50 EUR, one su dostupne tek za neku narednu kupovinu? Da li je je uvjek 30/70/150%, do sada nisam pratio niti sam koristio te povoljnosti, imam sigurno 600-700 EUR narudžbi za sada...

Ako vam nije problem ovde il u poruci samo link posaljite, ni meni ne treba nesto da bude top, cisto da mi zavrsava za vikendicu poso. Imao sam vec neku ctronics(ako se ne varam) nego sam je prebacio na drugo mesto, a naviko sam tako jednom dnevno bar da bacim pogled i sad mi cudno, taman krene prst kad ono mrkk :D
Hvala svakako
https://share.temu.com/U2aEWtJP4sA
Malo su poskupele,u pocetku su bile dzabe,imas i one koje se zavijaju kao sijalice.
Koliko sam skapirao vezano za "claim credit", kad se nešto kupi, dobije se taj baner za claim credit (upravo poručio projektor za 51 EUR) dobio claim credit od 30/70/150% u zavisnosti koliko poručim. Bzv stavio neke stavke u korpu i dobio 150% claim credit tj. 50 EUR, one su dostupne tek za neku narednu kupovinu? Da li je je uvjek 30/70/150%, do sada nisam pratio niti sam koristio te povoljnosti, imam sigurno 600-700 EUR narudžbi za sada...
Svaki dan moras da ulazis i podizes pare,ako ne udjes neki dan propada ti novac.

• Like
Reagovanja: uji
@BitrAtE krećeš sa povratom od istog dana do ponoći za prvi dan i posle ponoći za sutradan tako što u pretrazi isto kucaš claimcredit. Od prekosutra pa nadalje isto svakog dana ulaziš jednom dnevno i ciklus je od ponoći do ponoći. Najveći deo povrata kredita je poslednja 3 dana, ali ni ono prethodno nije zanemarljivo.

Da li je moguće da nestane paket?
Mislim da kurir nešto muti, dao mi je tuđ paket i osetio sam pod ruku da nije to to što sam poručio i rekoh mu da ga zajedno samo otvorimo. Uradili smo to i u njemu nije bila roba koju sam poručio, totalno pogrešno.
Meni u mejlu stoji da je prvo "picked up by courier" pa onda "loading into linear vehicle" i to 29 jula, 1 avgusta i 3 avgust... Zašto se paket tovari 3 puta?...
Mogu li oni da mute nešto?

Da dodam. Kurir je rekao da su (njegova firma) u minusu nekoliko hiljada evra zbog "kiksanja" (što meni deluje suludo) pa da vidim jel Temu dužan da vrati novac direktno na žiro-račun sa kog je plaćena roba, ili to mora da uradi firma kurira (na ruke), kako on tvrdi koliko sam shvatio.
Deluje kao da im se roba svidela pa su je zadržali.
Zadnji update je "out for delivery" (stoji i da je "loading into linear vehicle").

Kako da prijavim to Temu? Zar bi firma kurira mogla snositi penale? Zvali su pre dostave nekoliko puta, tj ja njih zvao jer vidim da je roba tu a oni odlagali sve danas-sutra. Cela priča deluje glupo.

Poslednja izmena:
Kad je rok da ti isporuče? Po statusima je sve čisto. Kod kurira je, nije da je lažno isporučeno. Ako premaše vreme, ti dobijaš 220 dinara kredita, a paket kad stigne. Ako ne stigne, nemaš veze sa kuririma, nego sa Temu. Njima piši.
Meni se još nije desio problem sa kuririma (da kucnem u drvo) osim što su par puta nosili u paketomat, bez da me pitaju.
Čak sam poslednjih par puta bio na poslu, a paketi su bili dosta gabaritni, pa nisu mogli da stanu u moj "paketomat" na garaži. Ali smo se snašli tako što sam daljinski podigao garažna vrata, pa je kurir ostavio na podu garaže i ja onda zatvorio. Svi koji meni isporučuju i sa kojima sam komunicirao su za pohvalu.

Juče mi je stigao i poslednji paket. Trenutno imam još 5.500 kredita kod njih, pa ću videti da pazarim neke sitnice koje mi već stoje duže u korpi. Bez ikakvih igara, claimova, kupona,... čista kupovina i mislim je dosta od mene za jedno vreme. Poslednji wincredit mi je neslavno prošao, pa sam cancelovao porudžbinu od 10.000 din i uredno su mi vratili pare na bankovni račun u roku od par sati.

@component ako si već uzimao kupone, period za obnovu je 90 dana od datuma izdavanja pa te ništa ne košta da otvoriš chat i upišeš reissue coupon pre nego što počneš da kombinuješ sa dodatnim popustom na 12 sati. Moja taktika je da za to imam spam nalog i klon aplikaciju (dual app), onda pretraga dela naslova ako se artikal ne pokaže sa popustom. Prethodno vidi u Expired šta imaš, možda ti je neiskorišćen recimo 2500 za porudžbine preko 6400 ili 5000.

Kad je rok da ti isporuče? Po statusima je sve čisto. Kod kurira je, nije da je lažno isporučeno. Ako premaše vreme, ti dobijaš 220 dinara kredita, a paket kad stigne. Ako ne stigne, nemaš veze sa kuririma, nego sa Temu. Njima piši.
Meni se još nije desio problem sa kuririma (da kucnem u drvo) osim što su par puta nosili u paketomat, bez da me pitaju.
Čak sam poslednjih par puta bio na poslu, a paketi su bili dosta gabaritni, pa nisu mogli da stanu u moj "paketomat" na garaži. Ali smo se snašli tako što sam daljinski podigao garažna vrata, pa je kurir ostavio na podu garaže i ja onda zatvorio. Svi koji meni isporučuju i sa kojima sam komunicirao su za pohvalu.

Juče mi je stigao i poslednji paket. Trenutno imam još 5.500 kredita kod njih, pa ću videti da pazarim neke sitnice koje mi već stoje duže u korpi. Bez ikakvih igara, claimova, kupona,... čista kupovina i mislim je dosta od mene za jedno vreme. Poslednji wincredit mi je neslavno prošao, pa sam cancelovao porudžbinu od 10.000 din i uredno su mi vratili pare na bankovni račun u roku od par sati.
Zašto onda on kaže da će firma vratiti novac i da su oni u minusu nekoliko hiljada?
To nema smisla.
Kao ni to da je roba stigla i da se tri puta za tri različita dana tovari u tri vozila.

Napravio sam porudzbinu i platio, ali ne mogu nikako da vratim claim credit - kada odem na stranicu pise da je istekao. Da li neko ima iskustva sa ovim?

Evo ja sam sad sve klejmovao prvi put lol
1000005804.jpg

Da li je neko
Napravio sam porudzbinu i platio, ali ne mogu nikako da vratim claim credit - kada odem na stranicu pise da je istekao. Da li neko ima iskustva sa ovim?
Verovatno nisi preko claimcredit stranice. Ako si tražio proizvode možda si slučajno izašao iz promocije.

Nisam preko claimcredit stranice, zato i nema kredita... Hvala svima na odgovorima, skupo sam platio skolu :cry:

Par puta sam uzimao garderobu, mislim garderobu tesko da se moze reci za carape, bokserice, pantalonice za klinca, za zenu neke kao spavacice da je garderoba.
Sve je to mnogo povoljnije nego kod nas, kvalitet videcemo, ali ono sto sam zapazio nista nije pustilo boju.
Kupio sam zimus za gospodju u Bonati komplet za spavanje jos uvek pusta crvenu boju i sve ga na ruke perem.
Ovo sa Temua sto sam narucivao i crveno, zuto, roze, plavo, zeleno nsita nije pustilo.

Pitanje za ljude sa dvostrukim nalozima: da li je generalno roba sa temua poskupela ili su uspevali da imaju različite/nizd cene na tom drugom nalogu?

Pitanje za ljude sa dvostrukim nalozima: da li je generalno roba sa temua poskupela ili su uspevali da imaju različite/nizd cene na tom drugom nalogu?
nije poskupela. Eventualno bude onaj limited time popust na nekim predmetima ali kad to istekne isto je. Msm ono istekne na jednom nalogu, pojavi se na drugom :D
to je ono narandzasto "extra -692din" i tajmer pored

Bude na jednom nalogu jedan iznos umanjenja ograničenog popusta, na drugom drugi, ali to je razlika od svega par desetina dinara. Drugi mi je bukvalno spam nalog u dual app za traženje artikala fotkanjem i pregledavanje nebitnih stvari, dok na glavnom ciljno formiram istoriju i wishlist.

Nazad
Vrh Dno