Šta je novo?

Xiaomi 15/15 ultra

Nebo i zemlja razlika,kao i cenovna kategorija telefona..

A zašto ne skineš fabričku foliju sa 15tice ako već toliko kvari užitak gledanja u ekran i kvalitet boja?
Ja sam kod mene posle skoro 10tak dana skinuo foliju i ogromana razlika..
Tako lep ekran se smao kvari plastičnim folijama i staklima.

Evo na šta sam mislio u vezi boja i folija, levo sestrin Note 14, desno moj Mi 9.
Pogledajte prilog 501085
ovde i da skines foliju, ekran ce ostati isti :D

za 200e koliko kosta dobro i da ima amoled ekran, pitaj Boga koje klase.
Znam kad sam mami i tati uzeo po Xiaomi A3, to je bilo tako loseg kvaliteta. i boje, i pikseli, onaj kamera notch neravan, sa strane pixeli isto nisu u liniji, ma haos.

to ne vredi porediti, jednostavno nisu ista kategorija. Kao da uporedjujes Pola i Porsea, jedino im je zajednicko to da su oba automobili :D

U vezi ovoga da: ''HyperOS neće nikad biti vrhunski optimizovan što se tiče potrošnje.''
Ako je HyperOS tako gladan baterije, kako to da na testovima Xiaomi 15 odlično kotira sa autonomijom ? Bit će da je ključan način korištenja, i šta je sve uključeno, pa podešavanja. Očekivano da 4K 60fps video snimanje guta najviše bateriju.
Sigurno da taj OS nije savršen, ima boljih, ali da je baš za autonomiju toliko loš- nisam baš uvjeren. Nekad mi je MIUI bio baš ok za bateriju, da li je moguće da su se baš preokrenuli naopačke.

Miui je bio majka mara za hyperos.
Nekada moj omiljeni os, mozda izvade stvar sa hyperos 3.

Ma da i meni je izgled ikonica najveći problem.
Još dizajn samog telefona, napred ekran i nazad kamere.

Pa nabudžili su ga hardverski, još kad bi ispeglali softver bio bi odličan. Mada meni miui nije ostao u nekom sjajnom sećanju, imao sam Mi9 SE tad kad je izašao, i sećam se da je imao gomilu nekih glupih bagova koje nisam imao ni na jednom drugom telefonu

HyperOS je osakaćen za neke funkcije (u odnosu na Samsung One UI), i ikonice nisu baš ''najsvežije'', ali što se tiče brzine, fluidnosti i (najbitnije) stabilnosti, ovo na 14 U je najbolje iskustvo sa nekim Xiaomi ikada. I generalno pravo flagship iskustvo na tim poljima.
E sad, ko je navikao na Samsung UI, posebno u kombinaciji sa Ultra serijom, verovatno će mu falili neke funkcije na koje je navikao.

Dok ne vrate double tap to lock i odvojene kontrole i notifikacije, nece vidit moj euro.
Sramota da poco od 300e to ima, a xiaomi premium serija od 1400e nema.

Za tap to lock ima widget u vidu klasične ikonice, tako da mu to dođe kao single tap to lock, i praktično je. A zašto nema double tap jeste misterija

Dok ne vrate double tap to lock i odvojene kontrole i notifikacije, nece vidit moj euro.
Sramota da poco od 300e to ima, a xiaomi premium serija od 1400e nema.
Stvar navike, te double tap opcije sam imao na Sony telefonima pre 10 godina, koristio sam dt2w. Posle toga je Gugl (na neko vreme) izbacio iz Androida, samom tim i Sony, pa sam se skroz odvikao od te opcije i uopšte mi ne fali.
Svakako poslednja funkcija na osnovu koje ću birati uređaj, ali razumem da je neko toliko navikao na tu mogućnost.

Poslednja izmena:
Meni isto nedostaje dt2l, zapravo sve što mi nedostaje je Nova potpuno funkcionalna.
Van pameti je ograničiti rad nekih aplikacija, a u svoju ne ubaciš ni deo opcija zbog kojih ljudi koriste te aplikacije...

Ili bar da naprave tipa externa podešavanja kao samsung sa good lock pa ko želi da se igra, neka mu i ta mogućnost

a meni ikonice na HyperOS-u jedno 10 puta bolje nego na Samsungu.
i kao sistem je ozbiljniji, sistemske aplikacije, vremenska prognoza itd.

OneUI je cartoonUI.

još HyperOS ima male animacijice kad zatvoriš settings, galeriju, itd pa se ikonice pomeraju.

Koristim u isto vreme 15 Ultra, Samsung telefon i Samsung tablet.

Ne znam o cemu pricate - iliti da li je realno da se o tome diskutuje... :rolleyes:

Poslednja izmena:
Imam na Samsungu, nemam na Ultri. So what? Minorna funkcionalnost.

Kome to toliko fali da mu je "blocker" za pazar nekog telefona i jos mu daje toliku motivaciju da bez prestanka hejtuje u temi o tom telefonu - ima mnogo ozbiljniji problem od glupog telefona.

Toliko ste smorili da sam iskljucio subscribe na temu - koji inace drzim, ako kojim slucajem bude napisan i neki konkretan koristan info.

Meni isto nedostaje dt2l, zapravo sve što mi nedostaje je Nova potpuno funkcionalna.
Van pameti je ograničiti rad nekih aplikacija, a u svoju ne ubaciš ni deo opcija zbog kojih ljudi koriste te aplikacije...
Ili bar da naprave tipa externa podešavanja kao samsung sa good lock pa ko želi da se igra, neka mu i ta mogućnost
Ma samo neka vrate otključavanje bootloadera kao nekad, da se lako otključa, i sve to sto nema i kako je ko navikao da ima na telefonu, brzo se namesti..
Sramota za blokadu otključavanje bootloadera.

Otezana je customizacija i u drugim stvarima, sve i da se lako otkljuca bootloader, nije to kao nekad. A sumnjam da ce neko nesto vracati danas. Moze samo gore biti.

Od toga nema ništa, jer generalno Android klizi ka iOS priči. Do pre 5-10 godina sa Android uređajima su entuzijasti mogli da rade šta hoće (da ne navodim one čuvene HTC od pre 15 godina), a za 5-10 godina Android će biti samo malo ''slobodnija'' verzija iOS-a.

Dok detektuje lice ekran se ne gasi kad ga spustim sam se ugasi i zaključa to mi je lakše nego da tapnem da se zaključa.

Ima to, a ima i ovaj single tap. Ali opet, eto ima i ljudi kojima fali double tap. Meni je ova opcija sa single tap bila super, ali jeste nejasno zašto nema double pa ko voli nek izvoli, ekran svakako ima mogućnosti

Pozdrav svima!
U narednim danima planiram da kupim novi telefon, a izbor se sveo na Xiaomi 15 Ultra i Samsung S25 Ultra.
Najvažnije su mi sledeće stvari: trajanje baterije, pravovremene notifikacije (bez kašnjenja), dok mi je kamera tek na trećem mestu po važnosti.
Da ste sada na mom mestu – koji biste telefon izabrali?
Takođe, da li je baterija zaista dobra na Xiaomiju? Hvala unapred svima na datim odgovorima.

Pozdrav svima!
U narednim danima planiram da kupim novi telefon, a izbor se sveo na Xiaomi 15 Ultra i Samsung S25 Ultra.
Najvažnije su mi sledeće stvari: trajanje baterije, pravovremene notifikacije (bez kašnjenja), dok mi je kamera tek na trećem mestu po važnosti.
Da ste sada na mom mestu – koji biste telefon izabrali?
Takođe, da li je baterija zaista dobra na Xiaomiju? Hvala unapred svima na datim odgovorima.
15u ima 3 klase bolju kameru nego Samsung, tu stvarno nema poređenja.
što se notifikacija tiče, problema isto nema, ništa nije gore ili bolje nego na Samsungu, potpuno je isto.

a baterija je posebna priča.
ako ti je baterija baš prioritet, onda beži od Xiaomija.
15u je prosek.
ne koči, ne throttuje, radi kao zmaj ali se zato nenormalno greje i baterija traje kraće nego kod ostalih.
ako kod Samsunga recimo traje, ne znam, 10 sati, kod Xiaomija ćeš sa istim korišćenjem izvući 7, 7:30.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno