Šta je novo?

Amazon Fire TV

Prilikom svakog prvog ukljucenja fire Tv sticka 4k (2gen.)2023 na tv stick prikazuje rezoluciju filma u 1080p.To isto stoji na Developer Tools Meny na sticku.Podesavanja su na 4k na stiku kao i na tv.Koristim Netflix Premijum paket gde su jasno oznaceni filmovi u 4K.
Neki put pomogne reset iskljucenjem napajanja stica i tv(Hisense U7QF).Koristim ARC HDMI. Da li neko ima objasnjenje i savet?

Prilikom svakog prvog ukljucenja fire Tv sticka 4k (2gen.)2023 na tv stick prikazuje rezoluciju filma u 1080p.To isto stoji na Developer Tools Meny na sticku.Podesavanja su na 4k na stiku kao i na tv.Koristim Netflix Premijum paket gde su jasno oznaceni filmovi u 4K.
Neki put pomogne reset iskljucenjem napajanja stica i tv(Hisense U7QF).Koristim ARC HDMI. Da li neko ima objasnjenje i savet?
Iako nemam direktan odgovor na tvoje pitanje imam jednu sugestiju cisto da ne bude zabune.
Amazon Fire Stick je izvor video i audio signala (streaming uređaj), a ARC HDMI port je namenjen za povrat zvuka sa TV-a ka soundbaru/risiveru.

✔ Dakle:

Fire Stick nema nikakvu korist ako ga priključiš baš u ARC HDMI port.

Možeš ga priključiti u bilo koji običan HDMI ulaz na TV-u (HDMI 1, 2, 3… svejedno je)

Da,u pravu si,nisam do kraja sve napisao.Probao sam i na ostala tri HDMI porta,isto.Sada je utaknut u IN HDMI sound bara Hisense AX5125H.A sound bar u ARC Tv.Posle svih mogucih resetovanja sada je Ok.Kada zavrsim gledanje filma gasim tv i veceras ponovo startujem pa cu da vidim.Promenio sam i HDMI kabli Ugreen koji je bio prikljucen sa sound bara u tv i stavio kabli koji je dosao sa barom.

Da li je uzrok stabilnijem radu stica promena HDMI kabla?To znaci da Ugreen HDMI nije kompatibilan sa konekcijom sound bar(ARC) i Tv (ARC)??HDMI kabli koje sa sound barom stigao zavrsava posao.Evo drugi dan stabilno radi sound bar ,stick i tv.

Ja sam to rešio tako što sam na svom nalogu dodao USA adresu, nađeš neki hotel bilo gde u USA. Onda ti se automatski u store pojavi HBO max. To sam saznao takođe ranije u ovoj temi.

Može li link za Iris app.
Našao sam ovde na temi neke linkove iz 2023.g, ali ne rade.
Probao Iris smart V 1.99.50 (samo sam to našao na netu), ali ne radi tj bude samo crn ekran i nema dalje.

Pozdrav. Gledao sam ali nisam uspeo ništa da nadjem pa možda neko može da mi pomogne.

Pokusašvam drugaru da pomognem oko firetv, ja ga nemam i nisam ga do sada koristio tako da je i meni ovo novo.

Hteo je da instalira na njega Adria Telekom koju koristi na drugom uredjaju. Medjutim nikako ne uspevam da instaliram.
Skinem na telefonu jednu apk verziju, pošaljem na fire tv, instaliram je ali neće da je pokrene. Mada je ta verzija starija, negde iz 2022.
Problem je sto najnoviju verziju aplikacije nalazim jedino u formatu xapk koji nisam siguran kako da instaliram na firetv.

Nazad
Vrh Dno