Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za Orion TV aplikaciju)

Cao ljudi, da li ima nekoga ko je na teritoriji Surcina ili okoline barem da ima Orionovu optiku? Konacno su je doveli u moju ulicu, ali je nastao problem sto ne zele da mi je dovedu do kuce jer bi kablovi isli preko komsijeve kuce, tako da dok ne vidim neko drugo resenje ne mogu da je uvedem, a na 50 metara je od kuce :D

Cao ljudi, da li ima nekoga ko je na teritoriji Surcina ili okoline barem da ima Orionovu optiku? Konacno su je doveli u moju ulicu, ali je nastao problem sto ne zele da mi je dovedu do kuce jer bi kablovi isli preko komsijeve kuce, tako da dok ne vidim neko drugo resenje ne mogu da je uvedem, a na 50 metara je od kuce :D
Tako blizu,a tako daleko...

Zar ne postoji bandera kod tebe, obično kače na najbližu optičku linijsku kutiju(hermetički zatvoren i otporan na sve vremenske uslove, sa dva izlaza i ulaza)?! Mogu to da urade tj. rašire optičku mrezu od nje sigurno još par bandera pa da te nakače ili direktno da od te bandere sprovedu opticko vlakno do tebe. Ako su skoro uveli onda moraš da čekaš još 1m dok ne urade sve tehničke provere i optimizacije....

nije ti ni struja dosla sigurno preko komsijinog krova...

i ti u svoju kucu ne ides preko krova komsijine kuce, nego ima put

Valjda kabl moze da ide i pored kuce a ne direktno preko?
Instalateri su postali bezobrazni, sve bi nekim najkracim i najjednostavnijim putem da sprovedu, prisao sam par strana ranije.

Interesantno za Orion telekom, s obzirom da imaju više pravnih lica, Orion telekom wifi je u stvari šaka korisnika dok je zlatna koka Orion telekom tim. A šuška se da je tu oko bacio neko drugi.

Da budemo malo precizniji:

Orion Telekom u Srbiji posluje u okviru 4 firmi:
  • Orion Telekom d.o.o. (bivši Media Works)
  • Orion Telekom Tim d.o.o. (valjda beše bivši Sezampro)
  • Orion Telekom wifi d.o.o. (novoosnovano 2016. godine)
  • Orion Telekom infrastruktura d.o.o. (novoosnovano 2013. godine)

"Orion Telekom wifi" - firma za koju je Telekom tražio mišljenje makedonske komisije za zaštitu konkurencije je u 2024. imalo profit od svega 2 miliona dinara pre poreza, a 2023. 1.8 miliona.

Ja bi spekulisao da neki drugi kupac hoće da kupi Orion Telekom ali ne i deo "Orion Telekom wifi".

Tako blizu,a tako daleko...
Suza da ti krene... :(

Zar ne postoji bandera kod tebe, obično kače na najbližu optičku linijsku kutiju(hermetički zatvoren i otporan na sve vremenske uslove, sa dva izlaza i ulaza)?! Mogu to da urade tj. rašire optičku mrezu od nje sigurno još par bandera pa da te nakače ili direktno da od te bandere sprovedu opticko vlakno do tebe. Ako su skoro uveli onda moraš da čekaš još 1m dok ne urade sve tehničke provere i optimizacije....
Ne postoji do same moje kuce jer mi kuca nije uz samu ulicu.

nije ti ni struja dosla sigurno preko komsijinog krova...

i ti u svoju kucu ne ides preko krova komsijine kuce, nego ima put

Valjda kabl moze da ide i pored kuce a ne direktno preko?
Instalateri su postali bezobrazni, sve bi nekim najkracim i najjednostavnijim putem da sprovedu, prisao sam par strana ranije.
Problem u tome je sto oni nece da rade uopste ako izmedju mene i bandere postoji nesto, sto je komsijin plac u mom slucaju. Trenutno jedina opcija koja kao visi u vazduhu, koju prodavac treba da mi proveri, jeste ako ja o svom trosku razvucem optiku kroz zemlju od kuce do najblize bandere i onda oni "samo" da me spoje posto po njegovim recima to je kod nekih ljudi prolazilo lako.

Regulatori u svim državama u kojima Telekom posluje moraju da odobre njegovo širenje bez obzira na to gde se širi. Firme koje su predmet željene kupovine posluju u Srbiji.

„Телеком Србија” акционерско друштво, Белград, со регистрирано седиште на улица „Таковска“ број 2, Белград, Република Србија, има намера да стекне на непосредна поединечна контрола над БЕОТЕЛНЕТ-ИСП (BEOTELNET-ISP) ДОО Белград, со регистрирано седиште на улица Булевар Војводе Мишиќа 37, 11040 Белград (Савски венац), Република Србија.

„Телеком Србија” акционерско друштво, Белград, со регистрирано седиште на улица „Таковска“ број 2, Белград, Република Србија, има намера да стекне поединечна контрола над ОРИОН ТЕЛЕКОМ ВВИФИ ДОО Белград-Земун (ORION TELEKOM WIFI ДОО Београд-Земун), со регистрирано седиште на улица Населба Земун Поле, Мала пруга 8, 11080 Земун, Република Србија.

Evo primera slične odluke naše komisije o širenju u drugoj državi - odluka o odobravanju Telemachove (hrvatska ćerka-firma United grupe) kupovine Optime pre nekoliko godina.

Nego je ovde suštinski problem što naš KZK posluje potpuno netransparentno i ne objavljuje odluke blagovremeno na sajtu (zadnje objavljene su od sredine prošle godine) tako da mi više nigde ne možemo da vidimo njegove odluke (npr. one o izlasku UG iz Srbije i prodaji njenih delova vlasnicima Yettela i Telekomu) pa iz Makedonije saznajemo da je Telekom uopšte tražio odobrenje za širenje u Srbiji.

držimo se teme. hvala na razumevanju

Suza da ti krene... :(

Ne postoji do same moje kuce jer mi kuca nije uz samu ulicu.

Problem u tome je sto oni nece da rade uopste ako izmedju mene i bandere postoji nesto, sto je komsijin plac u mom slucaju. Trenutno jedina opcija koja kao visi u vazduhu, koju prodavac treba da mi proveri, jeste ako ja o svom trosku razvucem optiku kroz zemlju od kuce do najblize bandere i onda oni "samo" da me spoje posto po njegovim recima to je kod nekih ljudi prolazilo lako.

nece da rade ni kad je bandera ispred, moje iskustvo sa njima od pre 3 nedelje za jednu lokaciju (bandera sa njihovim razvodom<8m travnjaka od objekta, sastavni deo objekta>objekat). Tuga je sto u sustini imaju pristojne cene, optika kad radi stvarno je link dobar (niska latencija, dobar protok uvek, ja bar na vise lokacija gde nam je orion nisam imao problema sa prekidima usluge) ali zato korisnicka podrska i neki nastupi prema klijentima su jezivi... zaista steta

300 dinara je poskupljenje uzgred…

Očekivano, od Oktobra struja ide gore, moguće da će biti još poskupljenja do kraja godine.

Kako ono ide u vezi sa raskidom ako sam uslugu uzeo nakon objavljivanja novih cena? Zapravo cene nisu još uvek objavljene, već informacija o poskupljenju. Instalacija je najavljena za sutra, ali su uslovi dogovoreni još prošlog meseca. Da ne potpisujem onda, jer u nacrtu ugovora stoji stara cena? Hvala.

Nove cene vaze od septembra, ti ćeš potpisati ugovor po starim pa ako želiš raskid kad povećaju odnosno promene uslove imas pravo do navedenog roka…

Ново поскупљење од 1.септембра.

Члан 131. here we come again....
Čekaj, rezidencijalne korisnike? Ovo znači samo za korinike koji koriste internet pitem baznih stanica? Ko ima optiku, njega ne kači poskupljenje?
Ako dobro razumem?

Ne, to znači za sve korisnike fizička lica

Kako kažu poslaće obaveštenje uz racun

Evo i obaveštenja koje dolazi uz račun.

Prilozi

• Screenshot_20250801_225148_Adobe Acrobat.jpg
    Screenshot_20250801_225148_Adobe Acrobat.jpg
    145 KB · Pregleda: 55
zanimljivo, meni obavestenje nije stiglo uz 2 racuna koja sam dobio danas

Meni su već digli 300 dinara po isteku ugovorne ubaveze, svakako me ne pogađa jer sam njihov korisnik svega još mesec dana.

Ugovorna obaveza kod Oriona left chat. Ovo je već 4.put za nepune 2 godine da nude raskid po ZEK-u...

Meni su i dalje daleko najpovoljniji. Sa poskupljenjem nešto preko 3000. Triple Hypersonic.

Nazad
Vrh Dno