Šta je novo?

Koje stripove čitate?

теже је то могло 90их ...
то може да буде нешто што је излазило у ревијама ЕКС, Марвел (Хорор), Стрипотека, Стрип Забавник, Стрип Арт, евентуално Ласер .
По заплету типујем на Хорор или Марвел, где је објављиван Створење из Мочваре, и Соломон Кејн

Пардон због дуплог поста-
Dungeon Tower - Изванредан !

Konačno sam uspeo da pronađem kompilaciju 2000AD revije sa kompletnim stripom Heroji Harlema koje sam poslednji put imao prilike da pratim tokom 80tih kao klinac u okviru EKS-ovih izdanja. Koliko se sećam serijal nikada nije ni bio publikovan do kraja, što je uostalom bila glavna boljka EKS Almanaha u kome je sve išlo najčešće bez ikakvog reda usled čega su neretko pojedine priče ostajale nedorečene. Ovo je ujedno i glavni razlog zbog čega Heroje nikada nisam imao prilike da pročitam do kraja. :cool:

IMG-154810.jpg
IMG-160126.jpg
IMG-155138.jpg

Poslednja izmena:
Bravo, kad sam bio klinac heroji harlema su mi bili jedan od omiljenih 👍
Pretpostavljam da nije lepo ostario? :)

Pah da, nažalost nakon promene primarnog crtača Dave Gibbons-a, vidan je pad u kvalitetu izrade samih tabli. Nisam još uvek uspeo da pročitam čitav strip, ali vidim da je kasnije serijal preimanovan u Inferno.

Harlem Heroes is a British comic strip that formed part of the original line-up of stories in 2000 AD (February 1977).
Inspired by the popularity during the 1970s of kung fu films and the Harlem Globetrotters, Harlem Heroes was devised by Pat Mills, employing elements from his Hellball comic strip, and scripted by Tom Tully. Initially, the series was to have been drawn by Carlos Trigo but the Spanish artist was replaced by Dave Gibbons prior to the first issue's publication. From issue (or "prog") 25 Massimo Belardinelli drew the concluding episodes of the first series and would be retained as its regular artist for the strip's reinvention as Inferno.
By the year 2050, the game of Aeroball has swept the world! It's Football, Boxing, Kung Fu and Basketball all rolled into one! Players roar through the air wearing jet packs (controlled by buttons on their belts) and score "air strikes" by getting the ball in the "score tank". One of the top teams is the all-black Harlem Heroes!

Prve epizode su zbilja bile izvanredno odrađene. Kompozicija pojedinih kadrova je veoma efektno rešena. Crtež karaktera je izuzteno ubedjiv. Gibbons je čini se uspevao da se sa lakoćom izbori sa nekim od najkomplikovanijih zadataka u domenu stripa (dinamični pokreti većeg broja figura u manjim kvadratima i masovne scene). Plus je sve to bilo smeštno u svet koji je dosta blizak Cyberpunk žanru. Sa ove distance gledano lako je sada videti koliko je zapravo ovaj strip bio ispred svog vremena. ;)

Zadnje dve table dole je već radio Massimo Belardinelli i kao što se može videti tu je već evidentan pad u kvalitetu izrade kadrova. Na prvi pogled to još uvek deluje ok, ali je strip po mom mišeljnju tu već izgubio od originalnog šmeka koji je imao u prvim epizodama.

IMG-183630.jpg
IMG-183644.jpg
IMG-183658.jpg
IMG-183820.jpg
IMG-183748.jpg

Poslednja izmena:
Može li neko da me uputi u Sendmena, vidim da postoje razni izdavači kod nas, kao i da je ep 0 izašla naknadno. Kojim redom citati, kog izdavača, koliko ima knjiga? Uzeo bih za početak možda na KP, nisam siguran da li će mi se dopasti, gledao sam seriju. Do sad sam čitao uglavnom ZS, LMS i AF

Nema na cemu.
Baci pogled na sajt knjizare Čarobna knjiga

Kad sam bio klinac,uvek sam se pitao ko je kome ćaća,Zagor Tarzanu ili Tarzan Zagoru :p

Nazad
Vrh Dno