Šta je novo?

Najpovoljniji mobilni operater za putovanja po Evropi

Pozdrav! Koja je vaša preporuka za Tursku za 10 dana? Potrebno mi je oko 20 ili 30 GB. Nešto sam čitao da je esim (Airalo, nomad) zabranjen u Turskoj pa ako je neko bio tamo skoro neka kaze sta je najbolja opcija
mobimatter, sparsk kartica
ja je vec 2 godine koristim na letovanju, odlicno se pokazala

Katastrofa kad na benchu moram da tražim podršku za Cosmote 😁
Elem možda je neko uspeo da reši, pa ko pita ne skita. Stigla mi postom internet kartica, ali ne prolazi aktivacija, zato što izgleda imaju neki bug u aplikaciji i neće sa pasoša da se iščita ime i prezime. Polja su obavezna ali su zaključana za ručno unošenje. Pričao sam uzaludno sa njihovom podrškom, jer su mi rekli da moram u poslovnicu da odem (ne vozi mi se sat vremena u jednom smeru), chat bot je dva puta "pukao iz tehničkih razloga" kada sam spomenuo da imam problem sa aktivacijom.
Pokušao sam i sa pasošem iz EU zemlje, identičan problem.
Da li je neko našao rešenje?
Najbolje da odeš do poslovnice, verovatno je problem sto nije ime na grčkom pa ne zna sistem da očita kako trrba

Našao rešenje bez potrošenih 2 sata u vožnji. I nema veze što nisu grčka slova u pitanju. Ovo je trebao call center da mi kaže u 39 sekundi a ne da me drži 10 minuta sa glupostima na vezi.
Dakle aktivacija Cosmote SIM kartice radi kada se obavi preko računara. Nakon što napravite nalog, u MyCosmote meniju treba pokrenuti aktivaciju i sve radi kako je zamišljeno.
E sad to što ovde nemam bolji signal od Edge je druga priča. Probaću na drugim lokacijama, ali tuga za 21 vek 😁

Ja još jednom, i neću više.

Probajte YOHO eSim, samo odabereš državu, i odaberi koliko ti čega treba.
Sve preko app kući odradiš.
Kad kreneš na put aktiviraš je i miran si.
Nemoj više 😁 Nije druže da ljudi ne čitaju tvoje poruke, nego nemaju svi iste zahteve. Ja na YOHO sajtu nisam našao detalje vezane za hotspot.
Nažalost ne mogu na laptopu da aktiviran esim a ni da ubacim SIM. U Grckoj sam još 4 nedelje i radim, i treba mi stabilan internet. Džaba mi neograničen protok ako imam 1GB za hotspot. A primetio sam da većina provajdera limitira baš hotspot. Zato sam i hteo fizičku SIM karticu.

Sa tom opcijom Unlimited data od 13,5€ (obrati pažnju da moraš da uplatiš 15€ zbog poreza) se sigurno produžava trajanje kartice.

Imaš i manje/jeftinije opcije, tipa Giga day od 2€, ali za njih ne znam da li produžavaju trajanje, mada ne vidim razlog zašto ne bi... :)
Da, znam da imam na raspolaganju manje od uplacenih 15e zbog poreza, ali kako mi u sustini nije potrebna kupovina nikakvog paketa, jer necu ni korisititi karticu ove godine u Gr, mislio sam da uplatim 13.
Kao sto sam i pisao, stalno mi se nesto mota po glavi da se sa tom manjom dopunom ne produzava 13 meseci, opet kazem nisam siguran...
A, ne bih rizikovao zbog 2e, ipak sam uplatio dopunu od 15.... :)
Samom uplatom je produzeno trajanje kartice za 13 meseci.

Poslednja izmena:
Nemoj više 😁 Nije druže da ljudi ne čitaju tvoje poruke, nego nemaju svi iste zahteve. Ja na YOHO sajtu nisam našao detalje vezane za hotspot.
Nažalost ne mogu na laptopu da aktiviran esim a ni da ubacim SIM. U Grckoj sam još 4 nedelje i radim, i treba mi stabilan internet. Džaba mi neograničen protok ako imam 1GB za hotspot. A primetio sam da većina provajdera limitira baš hotspot. Zato sam i hteo fizičku SIM karticu.
A da, ovo je eSim samo, a sto se hotspota tice, bez problema sam sve podjelio sa obitelji kada sam god ga koristio.

Kakav je Globaltel u Hrvatskoj? Global Summer za 10 dana, 1500 dinara i 15 gb mi je i više nego dovoljno. Da li se ovaj dodatak zbraja sa Global Travel? Trebaće mi još 3 dana neta više.

Kupi u Hrvatskoj a1 za 3 evra na tisku ili benzinskoj pumpi i imaš promociju 20gb 30 dana. Nema jeftinije.

Zar ti ne treba Tourist Tariffs?

Običan sim, ima aktuelna promocija... Ne moraš da kupuješ turist sim..ništa ne doplaćuješ, dobijaš sim i 3 evra kredita i poklon 20gb čim ubaciš sim u telefon. Sim je fizički. Nemaju esim.

Običan sim, ima aktuelna promocija... Ne moraš da kupuješ turist sim..ništa ne doplaćuješ, dobijaš sim i 3 evra kredita i poklon 20gb čim ubaciš sim u telefon. Sim je fizički. Nemaju esim.
Nadam se da promocija traje i u septembru, za kada mi treba.
Možeš li mi poslati link te promocije, ja je ne pronalazim 🤔

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno