Ja sam uzeo Stihl FS120 prošle godine u aprilu, ali nisam radio taj neki servis ove godine

Kolika je garancija kod njih, koliko godina? Ne kosim veliku površinu sa njim.
Kolika je vjerovatnoća da bi moglo biti problema u tom periodu garancije, pa da bude problem ako nisam radio redovne servise?
Šta rade na tom servisu, i zna se koliko otprilike košta?
Stihl i Husquarna su najbolji trimeri.
Ima puno jeftinijih varijanti drugih proizvodjaca, ali ovi su ti najsigurniji i sto se tice kvaliteta i rezervnih delova tokom godina koriscenja. Najcesci problemi kod levih proizvodjaca su glave sa najlonom. Jednostavno se najlon cesto kida ili i sam izlece, uglavnom kvalitet glave je los zbog loseg resenja.
Ja sam pre 20 godina kupio fs-45, vise se ne proizvode, ali delova ima i jos uvek odlicno radi. Servisiram je na 2-3 godine, kako kad, nije odredjeno. Na servisu uglavnom promene oba filtera, jedan je unutra teze dostupan i ne vidi se i najvise zbog njega nosim na servis, ruke budu 2000 din. i delovi slicno. Menjaju svecicu i ako si zezno karburator, promene mu membranu, ociste, podmazu i to je ok.
Membrana propada ako predugo drzis benzin u trimeru, recimo duze od 20 dana. Zato kad nemas skoro da kosis, isprazni rezervoar, pusti da radi dok se sam ne ugasi i tako ga ostavi. Tako ce ti karburator duze trajati, a trimer ce mnogo lakse paliti.
Ako osetis da nema dovoljno snage pri kosenju, ocisti ili zameni filter za vazduh. Ja sam stavljao i filter od scotch brite-a (stolar sam, pa ga koristim za brusenje kao abraziv) koji sam izrezao i lakse radi i manje se zacepljuje.
Inace kosim nekih 16 ari po 3 do 4 puta godisnje.
Trimeri ne bi trebalo da budu ispod 25 ccm, to je neki minimum.