Šta je novo?

EON Smart Box (2024/2025) [nije tema za EON aplikacije]

Koji EON box SBB trenutno daje za nove korisnike, i da li na njemu funkcionise fora sa otkljucavanjem wifi-ja?
Hvala :)

Imam problem sa korišćenjem aplikacije STube na boxu.Naime nakon korišćenja STube i povratka u Eon nemam zvuk. Samo ponovno pokretanje boxa resava problem.
Ima li neko slična iskustva i eventualno rešenje problema?

Ne moras da resetujes. Udji u podesavanja/aplikacije/ izaberi ST i prinidno je zaistavi.

Treba mi pomoć oko interneta i EON boxa. Radio je normalno dok danas nije bilo prekida interneta u jednom trenutku (mts ruter). Internet je normalizovan, ali EON ne mogu da pokrenem, stalno izbacuje "početna strana nije dostupna" i nema interneta. Probao sam i sa drugim EON boxom od prijatelja, isto pokazuje. Probao sam i sa drugim kablom i Lan portom opet ništa. Restartovan je i ruter i Eon Box "milion" puta. Da li neko zna šta je u pitanju. Hvala!

problem je do same EON aplikacije. nešto su zeznuli u back-end-u. više o tome se diskutuje u podforumu "online servisi"

Nisu nista zeznuli vec treba VPN.
Koristim Telmech.ba nalog i ne radi vise bez VPN.

… interesantno je da kod mojih, na A1 kucnom netu, radi bez problem Eon box…

,,, kolega je u drugoj temi našao u čemu je problem - ako koristiš na EON ili sličnom boxu, TVu gde postoji mogućnost, promeni DNS na recimo 8.8.8.8 i radiće…
p.s. izgleda da je trenutno rešeno…

Poslednja izmena:
ja kad prebacim na mobilne podatke izbaca mi servisnu gresku, kad sam na wifi u radi normalno. jel zna neko o cemu se radi ili je to samo meni?

Radi mts DNS sad za zapise na *.cdn.united.cloud juče nije radio do kasno uveče, odnosno vraćao je pogrešne rezultate.

Prethodnih par dana na starom vise od 2 godine Boxu nekoliko puta dnevno se restartuje i treba mu nekad i 10 minuta da se vrati na ostalim Box ovima sve u redu dali je do starosti boxa, da trazim da ga zamene

Ма јок... Што би се цимао.

Vrati ga na fabricka pa ako nastavi takonda radi zovi da ti zamene.

Imam EON Smart Box KSTB6020 već par godina.

Osim što je spor i ponekad ume da zaglupi - postoji problem koaksijalnog kabla koji se vuklja po celom stanu, a bez koga ovaj model ne može da funkcioniše.

Da li ima smisla cimati SBB da ga zamene za SDSTB02 ili CHSTB02 (koji rade samo na net)?

Da li uopšte izlaze u susret za tako neke stvari, s obzirom da je moj smart box ispravan?

... ili jednostavno instalirati EON app na LG TV-u i tako terati...

Poslednja izmena:
Ako ti je već sve namešteno i radi ja tu ne bih ništa dirao. Jedino tako preko koax kabla imaš live prenos, ostalo ti ide preko neta i imaš 30ak sekundi kašnjenja u odnosu na live.
Ako ti pak ne smeta kašnjenje ništa te ne košta da tražiš pa da vidiš šta će reći. Mislim da ti neće zameniti, jedino da čekaš istek ugovora pa da onda tražiš kao uslov da produžiš ugovor, tada će ti najverovatnije izaći u susret i zameniti.

Meni lično to kašnjenje nije preterano bitno. A i subjektivni osećaj mi kaže da kasni možda 10ak sekundi, a ne 30. Ali moguće je i da grešim. :)

Pretpostavljam da to znači da i SDSTB02/CHSTB02 kasne sa prenosom ukoliko im ne utaknem koaksijalni. A sa koaksijalnim se ponašaju kao matori KSTB6020 (realtime).

Ono gde mi "kašnjenje" igra ulogu jeste brzina menjanja kanala. EON app na LG C4 je responzivniji nego KSTB6020. Ali i dalje ima to kašnjenje od 1~2s dok od zamrznute slike ne krene normalno da radi.

Ne znam kakva je brzina novijih EON box-eva, s obzirom da su hardverski jači od TV-a... Ako je uopšte u hardveru bottleneck, a ne na mreži.

Mislim da je tačno 34 sekunde kašnjenje😁
Malo je nezgodno ako si u stanu i pratiš neki sport a onda komšija krene da se raduje (ili da psuje) a ti još uvek gledaš akciju u toku😁
Za te novije boxeve nisam siguran za koax, znam da je ovde pisano ranije da nisu ni podržavali koax u početku kad su se pojavili, možda je sad drugačije.

to kašnjenje je odavno smanjeno, da ne kažem prepolovljeno

Pa uskoro će i komšijama da kasni, sve više se ide na OTT varijante, sve je manje kablovske tako da ćemo se svi istovremeno radovati sa zašnjenjem od 15-20 sekundi

I tu će komšija koji je prebacio na kanal pre tebe da ti beži nekoliko sekundi 😂😂😂

Nazad
Vrh Dno