Šta je novo?

Amazon Fire TV

Prilikom svakog prvog ukljucenja fire Tv sticka 4k (2gen.)2023 na tv stick prikazuje rezoluciju filma u 1080p.To isto stoji na Developer Tools Meny na sticku.Podesavanja su na 4k na stiku kao i na tv.Koristim Netflix Premijum paket gde su jasno oznaceni filmovi u 4K.
Neki put pomogne reset iskljucenjem napajanja stica i tv(Hisense U7QF).Koristim ARC HDMI. Da li neko ima objasnjenje i savet?

Prilikom svakog prvog ukljucenja fire Tv sticka 4k (2gen.)2023 na tv stick prikazuje rezoluciju filma u 1080p.To isto stoji na Developer Tools Meny na sticku.Podesavanja su na 4k na stiku kao i na tv.Koristim Netflix Premijum paket gde su jasno oznaceni filmovi u 4K.
Neki put pomogne reset iskljucenjem napajanja stica i tv(Hisense U7QF).Koristim ARC HDMI. Da li neko ima objasnjenje i savet?
Iako nemam direktan odgovor na tvoje pitanje imam jednu sugestiju cisto da ne bude zabune.
Amazon Fire Stick je izvor video i audio signala (streaming uređaj), a ARC HDMI port je namenjen za povrat zvuka sa TV-a ka soundbaru/risiveru.

✔ Dakle:

Fire Stick nema nikakvu korist ako ga priključiš baš u ARC HDMI port.

Možeš ga priključiti u bilo koji običan HDMI ulaz na TV-u (HDMI 1, 2, 3… svejedno je)

Da,u pravu si,nisam do kraja sve napisao.Probao sam i na ostala tri HDMI porta,isto.Sada je utaknut u IN HDMI sound bara Hisense AX5125H.A sound bar u ARC Tv.Posle svih mogucih resetovanja sada je Ok.Kada zavrsim gledanje filma gasim tv i veceras ponovo startujem pa cu da vidim.Promenio sam i HDMI kabli Ugreen koji je bio prikljucen sa sound bara u tv i stavio kabli koji je dosao sa barom.

Da li je uzrok stabilnijem radu stica promena HDMI kabla?To znaci da Ugreen HDMI nije kompatibilan sa konekcijom sound bar(ARC) i Tv (ARC)??HDMI kabli koje sa sound barom stigao zavrsava posao.Evo drugi dan stabilno radi sound bar ,stick i tv.

Nazad
Vrh Dno