Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Jako lepo odrađeno kućište, bolja izrada od onih plastičnih Netac. Ali kontroler je kod mene bio od onih na lošem glasu, zaboravih koji je beše.

Skoro ista stvar kao ovaj UnionSine koji sam uzeo prosle godine, s tim sto ovaj moj ima Realtek cip

Stigao ovaj enclosure, radi kako treba sa izakanim KC2500, brzine bi verovatno bile jos bolje da je disk u boljem stanju.

Fotke kutije i uredjaja su od nekog Rusa sa Alija ali je covek fotkao onako kako bih ja da me ne mrzi da trazim lep ugao i pozadinu :p

Inace Kinez nije lagao, unutra je stvarno Realtek 9210B chip, fotka cipa je moja. Nemam gen 2 USB portove ni u jednoj varijanti da proverim dostize li blizu 800-1000 MB/s ali gen 1 zadovoljava za sad.

Sve u svemu za 10.22$ koliko sam ga platio sasvim solidan enclosure.

Pogledajte prilog 433711Pogledajte prilog 433712Pogledajte prilog 433721Pogledajte prilog 433707Pogledajte prilog 433708

Moraću da tražim neki drugi model, koji ne prekida punjenje i radi novi "handshake" svaki put kada mu se doda novi uređaj ili kada završi sa punjenjem nekog koji mu je prikačen, jer je i to iritantna osobina ovog modela.
Probao sam razne punjače sa AE, samo Anker i Ugreen imaju to što ti treba. Mislim svaki pregovara, samo ovi dobri brendovi to rade dovoljno brzo da ne dođe do prekida napajanja prikačenog uređaja.

Kačio sam ranije na nekoj od tema link ka Reddit topicu gde je tabela sa uređajima koji to podržavaju, koje su ljudi testirali.

Poslednja izmena:
Fanxiang s770 jedan od veoma retkih koji ima dram cache a od poznatog brenda plus pcie 4. Inace ima dosta osnovnih pcie 3 dram-less modela na aliju
Ima Innogrit IG5236 kontroler koji je na lošem glasu, ne bih se kockao.

Lexar NM790 je možda vredan pažnje (DRAMless, doduše) ali pošto ga ima kod nas i Mađara, sumnjam da se isplati...

Ovaj Essager punjač, stavim Xiaomi telefon na Usb A1 ili Usb A2 port, jedno vreme puni pa isključi punjenje. Ištekam pa uštekam Essager kabl u telefon pa on nastavlja punjenje opet 5-10 minuta pa opet isključi punjenje ??? Šta se dešava?
Xiaomi ima neki svoj protokol za punjenje. Ja imam Xiaomi Pad tablet i odbija druge punjace ili puni jako sporo. Ima dobar originalni punjac tako da se nisam mnogo cimao oko toga. Isto vazi i za Honor telefone.

Xiaomi ima neki svoj protokol za punjenje. Ja imam Xiaomi Pad tablet i odbija druge punjace ili puni jako sporo. Ima dobar originalni punjac tako da se nisam mnogo cimao oko toga. Isto vazi i za Honor telefone.
primetio sam da dok radim na telefonu nešto on puni 5% i stane. kad ga ostavim sa strane da se samo puni on ga puni normalno kao i svaki drugi punjač do kraja

Treba mi neki usb hub, nisam ni ja siguran sta tacno, pa molim za savet.

Hocu da probam da koristim Samsung Dex, sad ga preko usb-c punim i kacim na monitor, a hteo bih da imam jos dva klasicna usb porta da mogu da zakacim misa i tastaturu. Jel postoji tako nesto? Druga varijanta je nabavka usb misa i tastature.

Ili ako postoji i neki kvm switch, pa da mogu da 'setam' misa i tastaturu izmedju laptopa i telefona :/

Treba mi neki usb hub, nisam ni ja siguran sta tacno, pa molim za savet.

Hocu da probam da koristim Samsung Dex, sad ga preko usb-c punim i kacim na monitor, a hteo bih da imam jos dva klasicna usb porta da mogu da zakacim misa i tastaturu. Jel postoji tako nesto? Druga varijanta je nabavka usb misa i tastature.

Ili ako postoji i neki kvm switch, pa da mogu da 'setam' misa i tastaturu izmedju laptopa i telefona :/
Amazon

1753470270803.png

Poslednja izmena:
Hocu da probam da koristim Samsung Dex, sad ga preko usb-c punim i kacim na monitor, a hteo bih da imam jos dva klasicna usb porta da mogu da zakacim misa i tastaturu. Jel postoji tako nesto?

Ove tvoje potrebe mi liče na HP dock station. Dosta su kvalitetni, a polovni nisu skupi.

Da li bi ovo radilo to sto sam zamislio? Nisam siguran da li bi isla slika i punjenje preko usb c, ili mora hdmi za sliku? Posto iz monitora ide usb c kabl, koji puni laptop i prenosi sliku, tako nesto mi treba i za telefon

EDIT: upravo sam skontao da sam monitor ima jos dva usb porta i da radi upravo to sto mi treba. :)

Poslednja izmena:
Probao sam razne punjače sa AE, samo Anker i Ugreen imaju to što ti treba. Mislim svaki pregovara, samo ovi dobri brendovi to rade dovoljno brzo da ne dođe do prekida napajanja prikačenog uređaja.

Kačio sam ranije na nekoj od tema link ka Reddit topicu gde je tabela sa uređajima koji to podržavaju, koje su ljudi testirali.
Imam anker od 65w i u pravu si za to pregovaranje ali zato ima drugu manu. Kad priključiš 2 uređaja u dva usb-c porta, smanjuje brzinu punjenja iako bi po specifikacijama trebalo da ih puni brže.
Konkretno, samsung telefon puni na 20w,-22w kad priključiš još jedan samsung telefon na drugi usb-c port smanji brzinu na 14w i oba ih puni tako.
Sa druge strane Essager punjač prekine punjenje kad priključiš drugi uređaj dok ne iskomunicira i onda nastavi da puni po maksimalnoj snazi kao i pre toga.

Prilozi

• Screenshot_20250727_010041_com_alibaba_aliexpresshd_MyOrderActivity.jpg
    Screenshot_20250727_010041_com_alibaba_aliexpresshd_MyOrderActivity.jpg
    94 KB · Pregleda: 89

Imaš samo 30 novčića, nema na osnovu čega da ti ostvari popust.

Nazad
Vrh Dno