Šta je novo?

Klimatizovan kompjuter

Poolmaker

Nenadmašan
Učlanjen(a)
05.04.2013
Poena
2,245
Odlične su ove temperature. GPU 12° a GPU Hot Spot 2°. Nigde se ne vidi unjutašnjost tog kompa, i kako rešiti kondezaciju koja se javlja na tako niskim temperaturama. Glavno da ova mačkica namešta kosu pred spoljnom jedinicom klime. Blah.
1234.png

Pa sa radiatorima u klimi ostaje dovoljno toplote u kućištu pa malo promaje ne dozvoljava kondenzaciju.

To je u stvari chiller i to se koristi za racunare od 2000 godine barem . . . Nekada je toga bilo vise kada je bilo pravih entuzijasta a ne danas kako se takmice ko ima veci displej ima na AIO

I ovaj ima ekran :D Inače, koliko rastumačih video, skinuli su kompresor i samo u kućište spoljne jedinice instalirali pumpu/pumpe i to je to, nije chiller po definiciji već samo spoljni izmenjivač upotrebljen umesto recimo MORA radijatora. A ove temperature sa tim setupom teško da mogu da se dobiju, jedino da okače spoljnu jedinicu gde joj je i mesto, napolju pored prozora i da je neka zimoća. Mislio sam i ja da je upotrebio kompletnu klimu koja izduvava hladan vazduh da hladi unutrašnjost računara ili tim hladnim vazduhom hladi vodu u custom loop-u...

Ja sam se nešto vodio idejom da u custom system instaliram čiller za kancelariske fontane u limiji sa pumpom, on ja vrlo mali veličine motora za usisivače ali je jako bučan jer ima kompresor mada ne bi morao da radi stalno samo povremeno kojiko da zadrži temperaturu vode na 10ak stepeni. To bi po proračunu značilo 10-20c manje na procesoru.

Pre cirka 15-20 godina, mala soba sa klimom i ja u zimskoj jakni sa otvorenim prozorom:
(ne obracati paznju na sam naslov, bio sam mladji, a i taj program se odavno ne koristi za benchovanje)

Lazem za naslov, i danas bih (sa svojih skoro 50 god) bukvalno isto nazvao temu..
I isto bih i pisao u temi, jer se karakter kod ljudi ne menja.
Stavise, danas bi ta tema glasila "otvorio sam Sandru *** 3 prsta" :)

Poslednja izmena:
fun fact:
Nas kolega sa foruma @Lukija je tada 2004. imao bolji program za iscitavanje BIOS-a, senzora, i svih ostalih djavola..
nego sto je to tada radio CPU-Z, koji je tek izasao.
Big respect and love for @Lukija! 🥰

Nazad
Vrh Dno