Šta je novo?

Mašine za pranje sudova - sudomašine

Manje plastične činije stavljamo striktno u gornju korpu da se nebi prevrtale ali desi se ponekad retko i u gornjoj da prevrne...

One baš velike koje idu u donju korpu pritisnem sa neke strane nečim što se takođe pere (recimo poklopac šerpe) ili uglavim između dva-tri komada posuđa a one manje recimo veličine posude za sladoled i manje stavljam u srednju korpu i one se do sada nisu prevrtale.

Meni se do sad nikad nijedna nije prevrnula, nisam ni znao da se to desava... Btw koje tablete su najbolje za ciscenje masine? Ili je "svejedno" kao i kod tableta za pranje?

Ja obično onu plavu finish tečnost. Da li je dobra i koliko, ne znam :)

Meni je stara bosch masina redovno sve plasticno prevrtala i punila vodom. Cak i vece plasticne cinije. Sa novom se to jos ni jednom nije desilo a imam i bas malih plasticnih posuda.
Do masine je.

To onda znači da je stara imala jaču pumpu? Što bi trebalo da bude bolje zapravo.

Nije ni meni jasno, nova svakako neuporedivo bolje pere i tisa je. Ali bukvalno nije prevrnula do sada ni najmanju laganu plasticnu posudicu, bas sam namerno postavljao da je testiram.
Kod stare masine sam morao da zaglavljujem nekako serpama ili necim tezim ivice plasticnih posuda da se ne prevrnu. Sve su prane u srednjoj fioci.

Poslednja izmena:
Dakle nije do mene (umem da slozim sudje) vec je do masine i laganih posuda (zbog cega sam jos onomad sumnjao da ce biti uspesno)...

Koristim ove Somat tablete za čišćenje mašine, bolje su mi od Finish plave tecnosti, a ostalo nisam koristio.

somat.jpg

Plava finish tečnost je ubedljivo najbolja za održavanje mašine. Ove tablete su više za neko nedeljno održavanje.

Sta koristite tacno za odrzavanje?
Nesto posebno protiv kamenca i posebno za odrzavanje same masine (naslage taloga, neprijatnih mirisa i omeksavanje dihtung guma) ili ima nesto sve u jednom?

U mašini za sudove nema i ne sme biti kamenca, tome služi so

Takodje nema i ne sme biti neprijatnih mirisa jer tome služe deterdžent u kombinaciji sa visokom temperaturom.

Ta sredstva za održavanje služe da odmaste masinu koja se posle nekog vremena zamasti

Drugo održavanje nije potrebno osim da pazite da zrna ili ljuske od voća ne dodje u mlaznice

Ako proizvodjac preporucuje da se na par meseci iskoristi nesto od sredstava za odrzavanje tako cu i da radim, nece svakako da skodi. Ko zna sta se sve tu vremenom nahvata, posebno kad vidim na sta nam lici "voda".

Nazad
Vrh Dno