Šta je novo?

Optički internet i tehnička pitanja

Deo zutog kabla mi je otpao i crveni mi se lampica nemam net nesto sam vrlo zeznuo
Је л' онај танки жути? То је вероватно оптички кабл, то претпостављам може врло лако да се замени, зови Јетел.

Na krajevima žutog kabla stoje zelene kockice. Ako je to otpalo, moraš da menjaš kabl.
Pitaj yettel da li hoće besplatno da ti zamene. Ako ne, imaš i da kupiš, nije skupo.

Ulazak na tržište fiksnih usluga za domaćinstva smo odlučili da bude isključivo putem optičke mreže. Brzina interneta na Hipernet paketima dostiže do 1Gbps, a odnos brzina za download i upload je 2:1 na svim paketima, uz nisku latenciju.

Korisnici uz Hipernet internet pakete mogu dobiti jedan ili više WiFi satelit uređaja koji će proširiti WiFi signal kroz celu kuću, odnosno stan. Jedan od benefita je to što WiFi satelit ne kreira novu WiFi mrežu, već postojeću proširuje i uređaji imaju mogućnost handover-a, odnosno u zavisnosti od jačine signala i lokacije, automatski se povezuju na ruter ili WiFi satelit. Ovo takođe znači da je za samu instalaciju potrebno minimalno bušenje, jer se internet kroz stan širi bežično i nema potrebe da se strateški postavlja ruter u određeni deo kuće kako bi se izbegle zone bez interneta.

Ruteri mogu emitovati WiFi signal na 2,6GHz i 5GHz i imaju 4 LAN i 2 FXS porta za fiksni telefon. Administracija mreže (promena SSID, promena lozinke, kreiranje novih WiFi mreža, postavljanje pravila roditeljske kontrole i filter internet stranica) će biti dostupna i putem Moj Telenor aplikacije.

Internet paketi imaju dinamičnu IP adresu, dok će biti i dostupno i dokupljivanje statične IP adrese.
Da li može da se namesti optički net i tv box na 2 televizora?

@Yettel Srbija Uskoro se selim u nov stan, a u novoj zgradi optika (mts infrastruktura) ima samo na prva 2 sprata. Na 4. je samo sbb coax. Posto sam na trenutnoj lokaciji korisnik Yettel kod kuce L paketa, da li postoji mogucnost da se optika izvuce sa 2. og sprata meni na cetvrti pa da prebacim usluge u novi stan, ili da se postojeci paket prebaci na sbb coax kako ne bih placao usluge duplo?

ne vidim zasto ne bi moglo. meni je jetel pre mesec-dva uveo optiku na sprat- zbog mene tj. mog prikljucka

u drugoj zgradi, kada je mts uvodio optiku, oni su odmah pokrili sve spratove...

mada opet, sve zavisi od zgrade i kolike su mogucnosti za razvlacenje, ali ne bi trebalo da bude problema, generalno

Svakako, pozoves i pitas da li postoji mogucnost optike na toj adresi. Jedino sto moze da se desi je da ti naplate tu instalaciju

Nije problem platiti instalaciju, samo da ne izgubim popust jer ga placam 1600. Fora je sto je zgrada bila 2 sprata, pa su dozidana jos 2, ali je sve legalno i 1/1.

Nije problem platiti instalaciju, samo da ne izgubim popust jer ga placam 1600. Fora je sto je zgrada bila 2 sprata, pa su dozidana jos 2, ali je sve legalno i 1/1.
1/1/4
Za ove informacije zoveš call centar, ne znam kako očekuješ da ti mi ovde na to odgovorimo...
Osim da se sp*damo sa legalnošću dozidanog dela objekta

@Yettel Srbija да ли планирате пружити услугу интернет пакета без ТВ-а на СББ коакс инфраструктури тамо где оптика није могућа?

Da li planirate neku ponudu za korisnike sbb-a za prelazak na yettel optiku

Da li je jos nekome limitiran download kada skida torrente i kada skida nesto sa google drive-a?
Meni jedva navuce do 10-11Mb/s od mogucih 30, dok kad skidam nesto sa sajta Microsofta, npr. operativni sistem download je full speed.
Probano kod korisnika sbb-a isti torrent sadrzaj, kod njega ide full speed koliko mu je protok toliko i skida.
Zasto je za neke stvari brzina download-a limitirana?

Nazad
Vrh Dno