Šta je novo?

Optički internet i tehnička pitanja

mesec dana mislim

Danas skoro ceo dan nema neta u Z.Djindjica u Kragujevcu. Jel to neki radovi ili...?

Nema ni na Zvezdari. Zovem 0639000, ne čujem kako da dođem do operatera. Uspeo sam preko opcije za razgovor na engleskom, ali mi je lik rekao da se za tehničku podršku vratim nazad i da kucam 2-2-0 automatu, ali mi je to prekinulo vezu.

Dosta neozbiljno, ne znam kako da proverim šta se dešava.

@Yettel Srbija

Poslednja izmena:
Ako je na mts delu mreze, neces nista ni saznati preko yettel podrske. Raspitaj se kod komsije da li radi, ako radi onda je mozda samo kod tebe, onda moras nekako reklamirati kod yettela, da bi se neko pojavio da resi kvar na tvom prikljucku.

Iz licnog iskustva, za prekid na prikljucku od ONT-a do razvoda u zgradi za zajednicko stanovanje, ili do razvoda napolju kod porodicne kuce, to servisira yettel, a kad je prekid na drugom mestu (kad utice na ceo komsiluk), onda mts.

Edit.
I jos nesto, kad na ONT-u sija LOS lampica, to je prekid signala, ako ne sija LOS, onda to moze da se resi na daljinu iz yettela.

Poslednja izmena:
Vec dva dana nemam internet i televiziju. Zovem prijavljujem kvar, ljubazno me saslusaju i toliko od toga... Jos me niko nije zvao, jos niko nije dosao da otkloni kvar... Ubedljivo najgori

Na sajtu imas formular za podnosenje reklamacije, na koju su duzni pisanim putem da odgovore u nekom roku. Mozes i raskid ugovora da trazis tim putem.

Jel se desava nekom veceras da puca net na 1-2 minuta svako malo? Sabac je u pitanju

Bas tako :) i nisam :) VLAN je bio problem, radi sadi kako treba, veliko hvala :)
Da li moze meni malo objasnjenje kako I koji su kredencijali?
Ja bih da skinem zte router, I da ostavim samo svoj tplink koji mi svakako daje wifi.

Da li moze meni malo objasnjenje kako I koji su kredencijali?
Ja bih da skinem zte router, I da ostavim samo svoj tplink koji mi svakako daje wifi.
Da se odjavim sam sebi - radi ovo odlično. Yettel mi je poslao kredencijale, ja sam namestio pppoe i vlan i leti. Zte router je ostao iskopcan iz struje, zlu ne trebalo. Ovo mi deluje manje destruktivno od bridge moda.

Da se odjavim sam sebi - radi ovo odlično. Yettel mi je poslao kredencijale, ja sam namestio pppoe i vlan i leti. Zte router je ostao iskopcan iz struje, zlu ne trebalo. Ovo mi deluje manje destruktivno od bridge moda.
Kako i od koga si trazio želim i ja da zaobidjem ZTE ruter

Pitanje, ako zamolim tehnicku podršku da Yettel modem ruter prebaci u bridge mode, da li ce moj Asus modem biti onda glavni za wi fi i lan konekcije i da li ce onda trebati neka posebna setovanja za Asus

Pitanje, ako zamolim tehnicku podršku da Yettel modem ruter prebaci u bridge mode, da li ce moj Asus modem biti onda glavni za wi fi i lan konekcije i da li ce onda trebati neka posebna setovanja za Asus
Da, ali to je totalno nepotrebno. Zašto bi imao još jednu kariku u lancu kada možeš skroz da izbaciš njihov ruter?
Objašnjeno više puta. Traži kredencijale podršci. Meni su zahtevali da ruter prebace u bridge da bi poslali kredencijale, ali to je nebitna stvar.
Na mail dobiješ podatke za pppoe i onda to koristiš na svom ruteru da komplet zameniš yettel ruter.
Podešavanje je jako lako, u WAN ubaciš da je pppoe konekcija (username i password koji si dobio), auto ip, vlan id 710 (ovo je vrlo važno). DNS mislim da ne moraš da uneseš. Ako ga uneseš u WAN opcijama, onda će ruter da pravi dns zahteve pa da ih prosledi korisniku. DNS namesti u LAN da bi uredjaji samostalno koristili DNS.
Odvojeno od toga, LAN, HDCP, WLAN podešavaš apsolutno kako želiš i to nema veze sa netom.

Jedino ako imaš i fiksni kod Yettela pa traži da ti prebace u Bridge, ovako ti je možda mnogo bolje da totalno izbaciš njihov i podesiš tvoj Asus.

Za stare rutere, ne verujem da će proći sada

a pa da, za ovaj novi (H3600P), ne radi...

Da, ali to je totalno nepotrebno. Zašto bi imao još jednu kariku u lancu kada možeš skroz da izbaciš njihov ruter?
Objašnjeno više puta. Traži kredencijale podršci. Meni su zahtevali da ruter prebace u bridge da bi poslali kredencijale, ali to je nebitna stvar.
Na mail dobiješ podatke za pppoe i onda to koristiš na svom ruteru da komplet zameniš yettel ruter.
Podešavanje je jako lako, u WAN ubaciš da je pppoe konekcija (username i password koji si dobio), auto ip, vlan id 710 (ovo je vrlo važno). DNS mislim da ne moraš da uneseš. Ako ga uneseš u WAN opcijama, onda će ruter da pravi dns zahteve pa da ih prosledi korisniku. DNS namesti u LAN da bi uredjaji samostalno koristili DNS.
Odvojeno od toga, LAN, HDCP, WLAN podešavaš apsolutno kako želiš i to nema veze sa netom.
Prebacili ali nikako da dobijem Internet na Asusu, šta treba na Asusu da uradim, iz Yettel lan kabl sam stavio u Asus wlan ulaz, ali uradio automatski ali ništa internet, probao na drugom ruteru tu mo traže pppoe user name i password a to mi nisu dali
Šta sad

Rekao sam ti da im tražiš kredencijale. Bez toga ne možeš ništa.
U jednom mailu dobiješ zip, a u drugom, nakon verifikacije, password za zip.
Mora pppoe i moraš da uneseš to što dobiješ. Nema fora, caka i zaobilaznica

Hvala svima na pomoći, bilo problema, prvi put nisu mi poslali user name i password, pa su poslali, zatim sam se mučio gde da stavim 710 kod ovog Asusa 56 u je kod IPTV, pa onda grešio kod passworda :) ali najzad sve proradilo i šta sam sve stavio u kesu od kablova i ruter još jednom hvala

Poslednja izmena:
Jel može ovo da se odradi pri intalaciji usluge od strane njihovih tehničara. Mislim na postavljanje korisnikovog rutera umesto yettel-ovog?
Pa da se i ne zadužuje njihov ruter

Mislim da ne, čak i ako imaš problema sa internetom korisnička podrška traži da vratiš njihov ruter da bi pristupila otklanjanju smetnji.

Deo zutog kabla mi je otpao i crveni mi se lampica nemam net nesto sam vrlo zeznuo

Nazad
Vrh Dno