Šta je novo?

Optički internet i tehnička pitanja

Ne vredi mu to nista bez instalacije na server sa javnom IP, koji ce da obavlja svhu relay servera za natovane klijente virtualne mreze.

Odjednom gubim konekciju na 10/15 sekundi nakon 3/4h i promeni mi se IP adresa, do čega je problem. Ranije se to nije dešavalo, nego samo prilikom restarta rutera mi se promeni adresa. Videću sutra kakva je sitaucija.

Ne vredi mu to nista bez instalacije na server sa javnom IP, koji ce da obavlja svhu relay servera za natovane klijente virtualne mreze.
oracle always free?
naravno, tu je uvek cloudflare

Da li Yettel ima pristup mts optici u privatnim kucuma od cega to uopste zavisi?
Svasta sam cuo da moze pa da ne moze pa dal je podzemna ili nadzemna mreza?
Jel moze neko da konkretno odgovori ili da mi posalje na pm broj od nekog ko ima informacije?
Imam mts optiku do kuce i dosta mi ih je na kub sa ovom za*ebancijom oko poskupljenja i brljanja po paketima.

Poslednja izmena:
Moze svugde gde je Mts optika, nebitno dal je kuca ili stan u zgradi,

tehnicki verovatno moze, ali ustvari ne moze

Jos nisam cuo da ne moze kada vec postoji mts prikljucak na privatnoj kuci, pod uslovom da je stvarno mts, a ne supernova i slicno.

Evo iskustvo iz prve ruke. Pored kuće prolazi i mts i supernova optika, Yettel kaže nema uslova.

Da li postoji način da udjem u Yettel ruter moram da promenim dns parametre zbog uk mreže

Evo iskustvo iz prve ruke. Pored kuće prolazi i mts i supernova optika, Yettel kaže nema uslova.
Mts optika kod mene i kad odem na yettel sajt i ukucam za proveru mogucnosti kaze nema....

Evo iskustvo iz prve ruke, radim kao tehnicar za optiku u Yettelu preko 3 god, Gde god (u 99% slucajeva) ima mogucnosti za MTS (ne supernova) optiku ima i za Yettel, ne bitno dal je kuca ili stan u zgradi, Postoje odredjeni izuzetci ali su jako retki. a to sto prolazi mts optika ne mora da znaci da mogu odatle da se prikljuce korisnici (uglavnom mogu)

Evo sad sam pricao sa korisnickim centrom Yettela i ponavlja covek istu pricu ako sajt kaze nema mogucnosti onda ne mozemo nista jel je to prvi korak....super,treba neko da se smisli koga bas zabole ili da se opet poteze neka veza....
Optika je mts,ne supernova ili tako nesto.
Kaze bice mozda jednog dana,znam ja gde zivim i da nesto sto moze negde ne moze dve ulice nize iz ko zna kojih razloga...samo se pitam dokle cemo tako....😭

Evo iskustvo iz prve ruke, radim kao tehnicar za optiku u Yettelu preko 3 god, Gde god (u 99% slucajeva) ima mogucnosti za MTS (ne supernova) optiku ima i za Yettel, ne bitno dal je kuca ili stan u zgradi, Postoje odredjeni izuzetci ali su jako retki. a to sto prolazi mts optika ne mora da znaci da mogu odatle da se prikljuce korisnici (uglavnom mogu)
Kod mene komšije sa obe strane imaju mts optiku, stub je praktično ispred moje kuće, a odgovor Yettel korisničke službe je da nema uslova

Ja mislim da yettel ne može ako nema spremnog priključka da oni ubodu svoj kabl.
Za zgrade je to lakše jer oni sve spreme, ali za kuću ne. Možda yettel može da uđe u kuću u kojoj je mts već bio i postavio svu neophodnu opremu

Molba Yetel ZTE ruter na obicnom internetu ne 5G treba da promenim DNS primarni i sekundarni, udjem u modem, promenim, ali ne mogu da se ulogujem na firmin net, molim dobru dušu da mi pomogne, moze i u pp da ne gnjavim ovde

Evo sad sam pricao sa korisnickim centrom Yettela i ponavlja covek istu pricu ako sajt kaze nema mogucnosti onda ne mozemo nista jel je to prvi korak....super,treba neko da se smisli koga bas zabole ili da se opet poteze neka veza....
Optika je mts,ne supernova ili tako nesto.
Kaze bice mozda jednog dana,znam ja gde zivim i da nesto sto moze negde ne moze dve ulice nize iz ko zna kojih razloga...samo se pitam dokle cemo tako....😭
Njihova provera odnosno yettel baza pokrivenosti ocigledno nije azurna sa mts-ovom bazom, a kad ce biti ko zna. Znam da je kod mene provera dostupnosti kasnila par meseci u odnosu na mts proveru, tj. kod mts moglo, a kod yettela tek par meseci kasnije.

Medjutim kod tebe vec ima mts prikljucak odavno, ako sam te dobro razumeo, pa je zbog toga cudno da yettel jos uvek nema azurnu informaciju.

Poslednja izmena:
Једно питање: да ли може ЕОН апликација да се гледа преко било ког интернет провајдера, само да имаш нет? Конкретно ме занима преко Супернове?

Једно питање: да ли може ЕОН апликација да се гледа преко било ког интернет провајдера, само да имаш нет? Конкретно ме занима преко Супернове?
Eon aplikacija radi na bilo kom internetu samo, ako je nalog u mreži, ne rade kanali United media (n1, nova s, sk...), na većini mreža koja nije sbb.
Ako je nalog van mreže, naravno, rade svi kanali

inace eon aplikaciju mozes da gledas i bez interneta, bukvalno

Od skora sam korisnik (par dana) i za sada sve radi lepo. Uzeo sam statičku IP adresu, prebacio ruter u bridge režim – sve kako treba.

Imam jedno brzo pitanje: koristim ZTE HG8010Hv6 (GPON terminal), a iza njega ZTE H3600P ruter. Preuzeo sam PPPoE kredencijale i sve funkcioniše kako treba.

Ono što me zanima je – da li postoji način da svoj ruter direktno povežem na GPON terminal (ZTE HG8010Hv6) i na taj način izbegnem korišćenje ZTE H3600P rutera? Probao sam, ali nije radilo.

Hvala unapred!

Od skora sam korisnik (par dana) i za sada sve radi lepo. Uzeo sam statičku IP adresu, prebacio ruter u bridge režim – sve kako treba.

Imam jedno brzo pitanje: koristim ZTE HG8010Hv6 (GPON terminal), a iza njega ZTE H3600P ruter. Preuzeo sam PPPoE kredencijale i sve funkcioniše kako treba.

Ono što me zanima je – da li postoji način da svoj ruter direktno povežem na GPON terminal (ZTE HG8010Hv6) i na taj način izbegnem korišćenje ZTE H3600P rutera? Probao sam, ali nije radilo.

Hvala unapred!
Nesto nisi uradio kako treba :ROFLMAO:
Mozda nisi video da moras da podesis VLAN tag na WAN. yettel net koristi tag 710.
Osim toga, nema nikakve filozofije, tvoj ruter namestis wan na pppoe i uneses kredencijale.
Cisto informativno, istu stvar mozes i na MTS ako vec imas dobar ruter, a nekada predjes kod njih.

Da li Yettel ISP uopšte dozvoljava promenu dns servera, treba da stavim odredjene brojeve nema efekta, odnosno ne mogu da pristupim serveru jedne firme, pisao podršci preko formulara ali nema odgovora, da li mora static ip adresa , ovako izgleda kod mene, promenim brojeve refresh, reboot ali ne mogu da pristupim , firma kaže da kontaktiram ISP ali nema odgovora.

Prilozi

• Screenshot_20250325_095751_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20250325_095751_Samsung Internet.jpg
    64.8 KB · Pregleda: 27
Da li Yettel ISP uopšte dozvoljava promenu dns servera, treba da stavim odredjene brojeve nema efekta, odnosno ne mogu da pristupim serveru jedne firme, pisao podršci preko formulara ali nema odgovora, da li mora static ip adresa , ovako izgleda kod mene, promenim brojeve refresh, reboot ali ne mogu da pristupim , firma kaže da kontaktiram ISP ali nema odgovora.
Slika ti je isecena.
Koja ti je ovo opcija koja je off?
I koji DNS je stajao pre nego sto si krenuo da cackas?
Generalno bi u polje primary dns trebao da ubacis adresu DNS servera, recimo google je 8.8.8.8.
To sto si ti stavio znaci da ce korisnici, poput tvog racuanra da dobiju dns server adresu 192.168.1.1 sto je zapravo tvoj ruter. DNS je onda verovatno podesen u WAN podesavanjima dok si ti u LAN podesavanjima.
Ali na dobrom si mestu ako zelis da menjas, trebalo bi da tu ubacis adresu, mada si malo kriptican pa nije lako zakljuciti sta konkretno pokusavas.

Recimo, za probu mozes da probas adguard servere koji usput blokiraju reklame
94.140.14.14 primarni
94.140.15.15 sekundarni

Stajala ova opcija , od momenta kad sam "otvorio" ruter, treba da ubacim dns brojeve koje trebaju da me "ubace" u firmu i da dobijem pristup kao da sam u Londonu, ali nikako neće, neka vrsta tunnelinga do njih, ubacim brojeve, refresh, reboot, ali ne dobijam pristup njihovom serveru i neke bitne aplikacije ne rade.Ako isključim off i stavim on, ta polja se izgube, mozda Yettel ne dozvoljava promenu, nisam uopšte kriptičan, nego nisam neki expert, pa verovatno loše objašnjavam, ukratko sa tim dns serverima treba da imam pristup serveru u inostranstvu i da mogu da koristim njihove aplikacije, kao neka vrsta vpn eto

ISP DNS na Off, pa u primary i secondary dns kucas ip adrese koje su ti dali, onda potvrdis podesavanja snimanjem, i restartujes racunar, a ne ruter. Inace promenu dns server ne moras uopste da vrsis na samom ruteru, vec mozes i samo na racunaru, manuelnim podesavanjima mreznog interfejsa na windowsu ili sta vec imas. Ako je u pitanju smart telefon, isto moze manuelno da se konfigurise dns u opcijama za wifi konekciju na telefonu.

Poslednja izmena:
Колико пре истека уговорне обавезе може да се потпише нови уговор и договоре опет неке погодности? Пакет је Хипернет дуо М 2021.

Vrh Dno