Šta je novo?

Pravljenje muzike uz pomoć AI

Broker

Čuven
Učlanjen(a)
24.09.2003
Poena
630
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Kablovski internet
Pravi li neko muziku koristeći AI?
Okačite linkove na muziku, obavezno navedite muzički žanr i koji AI ste koristili.

Ako ne volite AI muziku ili generalno imate nešto protiv pravljenja muzike uz pomoć AI, zaobiđite ovu temu.

Pa bila je neka tema jedan clan je kacio vise nekih dugih pesama. Ja sam par decijih i neke Trep i ispada kvalitet kao daje Rasta i Cobi i Sha i slicno. Smesno bas. Suno je bio sajt. Zanrovi decije pesmice, rok balade, trap, vokal.

Okači da čujemo.
Pa ne bih jer kanal nosi licno ime a pesme su o porodici i prijateljima tj svakome neka da se smeju. Ali u prompt ako kazes da zelis u stilu modernog srpskog trepa, sa vise glasova pevaca, u stilu Rasta, Sha, Coby, i napises sam lyrics kao obicna decija pesma u 6 pa 7 stihova po redu bude top iz par pokusaja. Tu je i edit da izbacis nezeljene delove ili remasterujes i uz par prelaza imas dobru pesmu.

a mislim da ima nešto i u ovoj temi

Pravio sam i pravim. Izvođači su Ćaci i Drljka. Koristim Suno i Udio, ali pretežno Udio. S obzirom na to da su tekstovi poprilično škakljivi, filteri i blokatori su me podstakli da teram dokle mogu da se prevazilaze granice. Udio i dalje nema značajnijih problema, te pruža veću kreativnu slobodu, a imam utisak da je i Suno postao popustljiviji. Doduše, nisam probao opet da vidim da li bi Suno sada dopustio generisanje teksta „Koliko te sad želim strašno“ po sms poruci Jelene Karleuše, ali Udio v1 je to odradio maestralno. Uvek tražim da to bude turbo-folk žanr, no bude tu svega pa i tehno-elektro-pop pesama, ali ide po principu „šta slušaš? sve!“. Za sada jedina non-explicit pesma (Suno v3, kao i taj kompletan album):

Za Ćacija je odrađena „Ženskinje“, a Drljka dobija još dve nedostajuće numere do drugog albuma: „Sila, svila i tekila“ i „Korpulentna umetnica“.

Uji, bez uvrede i uz duzno postovanje, ovo uzasno zvuci :)
Zapravo, da je malo ozbiljnije napisao tekst, bilo bi sasvim slušljivo. Ovako ne mogu da provalim da li se *****ava ili je ozbiljno. Produkcija može da bude malo bolja takođe, ali ima dosta potencijala.

@Broker
Suviše depresivno i mekano. Trebalo je da ubaciš ženski vokal umesto muškog, mislim da bi bolje zvučalo.

• Like
Reagovanja: uji
Mene je lose ukomponovan glas toliko blokirao da muziku nisam ni cuo...

@Broker
Suviše depresivno i mekano. Trebalo je da ubaciš ženski vokal umesto muškog, mislim da bi bolje zvučalo.
Ok, probaću. Mada AI uopšte ima problem sa srpskim a pogotovo sa ženskim vokalima.
Ženski vokali obično imaju mnogo više problema sa izgovorom, zvuče često robotski ili previše turbo-folk-pop.

Aj sad da čujemo šta si ti napravio?

Uji, bez uvrede i uz duzno postovanje, ovo uzasno zvuci :)
Uzmi u obzir žanr. Za taj žanr, nije loše.
Ako već idete na kartu kritikovanja, nemojte sve svoditi na lične afinitete i ukuse. Ako već imate neku zamerku, onda dajte i konkretne savete kako to uraditi drugačije.

Poslednja izmena:
Zapravo, da je malo ozbiljnije napisao tekst, bilo bi sasvim slušljivo. Ovako ne mogu da provalim da li se *****ava ili je ozbiljno. Produkcija može da bude malo bolja takođe, ali ima dosta potencijala.
To i jeste suština, malo šala malo zbilja, ali stari je model, april 2024. pa tako je kako je. Moglo je bolje, slažem se, no svih 7 pesama su napisane i urađene u dahu za nedelju dana, pošto je to tada bilo u ekspanziji.
Kao što već napisah, tekstovi su eksplicitni i ima novijih modela:
Tip top čka je Suno v4, Serviana, Znala sam da si 💩, To su moje 🩲 - Udio v1.5 Allegro, itd.

Mislim da imaš potencijal da napraviš main stream pesmu. Probaj malo blaži tekst, bez psovki i eksplicitnih pojmova. Napravi novi lik, ostavi Drljku da se drlja. Recimo Tijana Vojvodić - Grofica, pa neki tehno folk od pre 5-10 godina. Nemoj Tea i Sanja Vučić stil, ima ga kolko hoćeš i meni se lično ne dopada.

Mislim da imaš potencijal da napraviš main stream pesmu. Probaj malo blaži tekst, bez psovki i eksplicitnih pojmova.
Hvala ti na tome. Slažem se i tvoje mišljenje se poklapa sa mnjenem jednog uzorka na osnovu koga sam dobio povratne informacije.
Napravi novi lik, ostavi Drljku da se drlja.
Ovo. Samo da odradim i Silu, Umetnica čeka mesec dana da se skrate instrumentalni viškovi i mrzi me da palim komp, ali to je pozadinski projekat, samo da više ne izgleda neuredno sa pretrpanim singlovima. Ćaci stoji kao opcija za testiranje muškog vokala, ženski sam doktorirao i znam kakve su mogućnosti.
Recimo Tijana Vojvodić - Grofica, pa neki tehno folk od pre 5-10 godina. Nemoj Tea i Sanja Vučić stil, ima ga kolko hoćeš i meni se lično ne dopada.
Osmisliću nešto. Imao sam neke porudžbine tekstova zahvaljujući ovome, ali želim da dignem to na prihvatljiviji nivo. Svestan sam da je radio Teheran nezanimljiv, no isto tako od Teinog celog albuma Çok güzel se ori svuda da je to nepodnošljivo pa i Sanju kad si spomenuo, Marakesh Dubai je solidno prošla, tako da je preteško svima ugoditi.
Da sumiram: prošle godine je Udio v1 bio kreativniji i mogle su da se naprave bolje pesme dok mejdžori nisu podneli tužbe, ali ako navedem konkretnog izvođača, iako inspo nema veze sa diskografijom, može nešto kasvetno da se izvuče.

Hvala vam na inspiraciji.

Prilozi

• Echoes of Despair.mp3
    774.7 KB
@MegaSkot Udio?😄 Zvuči zanimljivo, kao domaći pop s početka milenijuma.

@uji da li moze Suno (ili bilo koj drugi music ai model) da iskoristi instrumental i tu doda zenski vokal tj pevacki deo? Probao sam sa Remix i Cover na uploadovanom fajlu instrumentala, ali svaki put napravi nesto svoje...

@nisnis može, ali Extend je deo plaćenih planova i nisam ga još uvek isprobao. Da nude Free trial pa i ajde. Ovako na slepo ne mogu da znam da li je to to ili ne, kao što na primer Udio daje pa idem na Download Stems, onda zaključim da je ustvari samo razdvojeno kroz Deezer Spleeter i to otpada (u fazonu, plaćao bih da kompozicije stvarno imaju stemove pa svaki provučem kroz MixDAW i prebacim u midi, ali pošto to nije to, onda jok).

@uji da li moze Suno (ili bilo koj drugi music ai model) da iskoristi instrumental i tu doda zenski vokal tj pevacki deo? Probao sam sa Remix i Cover na uploadovanom fajlu instrumentala, ali svaki put napravi nesto svoje...
Suno će uvek da napravi nešto svoje, na tebi je samo da pokušaš da mu što bolje objasniš šta ti želiš.
Svakao neće da ti samo doda vokal na postojeću instrumental već će da pravi celu novu pesmu, zasnovano na instrumentalu koji mu daš.

@nisnis može, ali Extend je deo plaćenih planova i nisam ga još uvek isprobao. Da nude Free trial pa i ajde. Ovako na slepo ne mogu da znam da li je to to ili ne, kao što na primer Udio daje pa idem na Download Stems, onda zaključim da je ustvari samo razdvojeno kroz Deezer Spleeter i to otpada (u fazonu, plaćao bih da kompozicije stvarno imaju stemove pa svaki provučem kroz MixDAW i prebacim u midi, ali pošto to nije to, onda jok).
Od skora, Suno ima opciju da napravi do 12 stemova. Nakon što ih razdvoji, nanovo gneriše svaki, tako da se u prinicipu dobije mnogo čistiji zvik.
A pre neki dan su objavili da su kupili neki AI DAW koji će da integrišu.

Od skora, Suno ima opciju da napravi do 12 stemova. Nakon što ih razdvoji, nanovo gneriše svaki, tako da se u prinicipu dobije mnogo čistiji zvik.
A pre neki dan su objavili da su kupili neki AI DAW koji će da integrišu.

To sto daju stemove vec ima nekog smisla.
Zanimljivo i to za ai daw, samo verujem da ce bas da nabijaju cenu :)

To sto daju stemove vec ima nekog smisla.
Zanimljivo i to za ai daw, samo verujem da ce bas da nabijaju cenu :)
I ja očekujem da će to da košta dobrano, al se ne cimam pošto em ne znam da iskoristim DAW em nisu mi takvi afiniteti.

Za engleske i kineske tekstove, da generiše muziku i peva, odličan je
projekat za offline
prikaz projekta
online demo besplatno

unesete tekst, koji mora biti ispravno formatiran, verse, chorus itd. tip muzike stil, karakteristike vokala muški ženski, žanr itd...

Nazad
Vrh Dno