Sredio sam kameru, bolja nego što je bila! Kako, šta ? Pa pisao sam pre par dana da se posle ažuriranja na 2.202, promenila, što i jeste, odnosno parametri u kameri, i da mi daje znatno lošije slike nego pre. Uglavnom čačkam ja danas podešavanja detaljno, isprobavam, i pronadjem parametre, odnosno podešavanja u kameri, koja znatno poboljšavaju kvalitet kamere! Izvolite, probajte:
Parametri u auto modu : Leica authentic, HDR auto , AI - ON (jako bitno sada). Podesite osvetljenje u levom ćošku na -0.3 i uvek će vam biti tako sačuvano. Auto night mode neka vam bude isključen, pa ako vam baš zatreba lako se prebacite u night mode. Uglavnom sa ovakvim podešavanjima sada pravim slike, baš kakve gode mojem oku. Kada udjete u PRO mod, imate već napravljena tri moda od strane Leice, Slow shutter - odlično za noćnu fotografiju a da zadrži prirodnu boju neba, zatim quick snap - za dnevno fotografisanje i documentary - za crno bele fotografije u tom stilu. Izvolite sad ponovo fotografije pa prosudite, svaka je originalna, bez ikakve obrade u galeriji ili nekom drugom programu, baš zbog autentičnosti. Naravno može to još bolje da izgleda kad se obrade dodatno, ali nije sada o tome reč. Ja sam zadovoljan, jer sam postigao da imam fotografije kao da su slikane fotoaparatom.