Šta je novo?

Vivo X100 Ultra

"Pričao" sam malo sa Mark Slobodyanom (recezentom sa YT i Vivo telegram grupe) i reče mi da je x200u donekle unapredio kvalitet videa u odnosu na x100u.

"Pričao" sam malo sa Mark Slobodyanom (recezentom sa YT i Vivo telegram grupe) i reče mi da je x200u donekle unapredio kvalitet videa u odnosu na x100u.
То је тако и са осталим телефонима, типа Oppo Find X7 Pro - Oppo Find X8 Pro, Oneplus 12 - Oneplus 13, Honor magic6 Pro - Honor magic7 Pro...
Kратак је временски период измеђун две премијере да би се нешто радикално или значајно изменило. Све је више маркетинг и мале измене у хардверу, побољшани алгоритми, измењен дизајн....и нове цене.
У сваком случају, формула је успешна и купци јуре нове моделе убеђени да ће купити значајно унапређене телефоне.

Kod mene jos uvek nista...

Jel ima nesto za kameru?

Kod mene jos uvek nista...
U version trail pogledaj.

Ne update-ujem više ništa. Sad kad je izašao x200u koji i nije mnogo bolji od x100u siguran sam da će pokušati da nas "ubede" u suprotno.

Vidi stvarno, nisam uopste tamo zagledao 🤣

Kad sam vec tu, jedno pitanje.
Znam da je sve do licnog ukusa korisnika, ali me zanima koje vrednosti drzite za osvetljenje, kontrast, saturaciju i ostrinu?
Meni su boje malo napucane, pogotovo zelena, cak i u Zeiss modu, pa sam malo korigovao saturaciju, kao i ostrinu, jer su mi slike bile preostre za moj ukus.

Bezobrazni su sa update-ima. Meni su na Oppo FX7U sa svim tim Android 15 update-ima ozbiljno downgrade-ovali kamere. Srecom, nasao sam lika preko XDA foruma, pa dalje na Telegramu i dogovorio se da mi vrati ROM na ColorOS14. I odradio je uspesno, poslednja verzija ColorOS14 ROM-a za ovaj telefon. Kamere su sada kako treba. Ne update-ujem nista dalje, mogu samo PlayStore aplikacije. Sistem ne.

Nisam ocekivao to od Oppo-a, ali izgleda da svi proizvodjaci prate istu filozofiju. Pred pojavu novog modela krece softversko sakacenje, kako bi novi model izgledao naprednije od prethodnog.

Vidi stvarno, nisam uopste tamo zagledao 🤣

Kad sam vec tu, jedno pitanje.
Znam da je sve do licnog ukusa korisnika, ali me zanima koje vrednosti drzite za osvetljenje, kontrast, saturaciju i ostrinu?
Meni su boje malo napucane, pogotovo zelena, cak i u Zeiss modu, pa sam malo korigovao saturaciju, kao i ostrinu, jer su mi slike bile preostre za moj ukus.
Meni je oštrina na - 50, brightness -30, saturation 0 I contrast -10

• Like
Reagovanja: ale
Ostrina je i kod mene -50, brightness -20, saturation -8 i contrast 0.

Ako kome treba, lr preset za fuji classic negative, fuji classic cuban i kodak64

Prilozi

• fujikodak.zip
    4.5 KB · Pregleda: 9
Screenshot_20250705_111444.jpg
Jel moguće da niko nije dobio, 7 dana mi stoji notifikacija za ovaj update 😄

Možda bi mogao da ga instaliraš da drugi znaju šta je "pokvario", a šta unapredio taj apdejt?😉

Stoji mesecima. Video sam da ima dosta dobrih stvari tako da cu morati da ga ubacim. Gubim samo snimanje poziva

1000131672.jpg

Koji telefon imaš?

Nazad
Vrh Dno