FR970, zamenio 4 godine star FR945.
Skinuo sa ruke jedan, stavio drugi, osetio nisam razliku. Recimo 965 je skoro istih dimenzija, a na ruci mi deluje bulky. Verovatno je malo i do oblika kućišta.
Žuta linija sa strane nije upadljiva i korisnik sata je zapravo uopšte ne vidi, tako da ako je neko sa strane vidi i ne svidja mu se, nije moj problem
Narukvica je preterano gumenasta. Biće potrebno navikavanje za brzo skidanje i stavljanje na koje sam navikao na FR945. Isto je bilo i sa originalnom (preko 3 godine i jos uvek nije pukla, ali sam je skinuo, da ne pukne u toku aktivnosti) i sa ovom sa AE.
Poslednjih tač skrin sat sam imao 2021.godine, tako da sam ovde praktično sve podesio pomoću tastera, Na koje sam se navikao na FR945. Onda se u nekom trenutku setim da imam ekran osetljiv na dodiri, klik-klik i opet na dugmiće. Moć navike. Tako sam prošli vikend drugaru podešavao Edge 830, praktično isti uređaj kao moj 840, samo nema tač. Kliknem jedan dva tastera, pa pipnem ekran. Opsujem. Klik-klik, pa opet na ekran, pa opsujem. Sve je moć navike.
Ekran je zaista odličan, šteta što je podešavanje osvetljenja samo u tri koraka. Meni je potrebno nešto izmedju dva slabija.
Stavio watchface sličnog dizajna kao što sam već imao. Preko 30 minuta sam podešavao poziciju po poziciju, nisam završio. Nastaviću. Katastrofa interfejs za to podešavanje bio i ostao.
Sve podatke koje je FR945 zabeležio u Connect, povukao je FR970 na sebe. Za neke stvari je povukao samo 24-48h, za neke dosta duže, ali dovoljno dobro.
Struktura menija je ogromna, ima baš dosta podešavanja i neke stvari je zbog tih grananja nepraktično naći. Definitivno su ovi uredjaji otišli bespotrebno daleko.
Za sleep mod ću morati da vidim kako ti tačno radi, jer kada sam uneo vreme kada inače ležem, kada je taj period počeo, on mi baci sat u sleep mod, Bez obzira što sam još u pokretu. Jutros se probudim sat ranije, udjem u meni sata, on izadje iz sleep mod, 10 min kasnije, čujem stiže poruka na telefon, sat ne pišti, pogledam sat, on opet u sleep mod, jer je još uvek bilo doba dana koje sam označio kao vreme u koje spavam.
Bez obzira što sam tvrdio da je lampa na satu bespotrebna stvar, a bukvlano svakog dana koristim svetlo ekrana sata ili telefona da nešto osvetlim, a ne retko i lampu telefona, nekako sam umislio da je tako nešto bespotrebno/glomazno/neefikasno na satu. Zapravo je odlična stvar. Neću detaljisati, ali mi je to sada must have na smart satu.
Jutros odradio trening. Okasnio sat vremena, tako da su vremenski uslovi doprineli ubedljivo najgorem treningu koji sam imao ove godine. Krenuo sam na preko 27C, završio na preko 31, a još uvek nisam navikao na tako visoke temperature. Za 50 minuta na keju, veći deo Z2/Z3 sam neto ostavio skoro 2kg.
Rest izmedju intervala sam bio prinuđen da hodam. Mnogo vruće, a kej vrvi od ljudi.
Bipovi za intervale su malo besmisleni tj oni prvi su baš bučni, a poslednji je najtiši. Možda i to može da se podesi. Gomila nove metrike, bez obzira što mnogo volim brojeve i analizu, deluje da je veći deo toga bespotreban/ne preterano koristan, ali vreme će pokazati.
GPS je zaključao u sekundi. Tracking close to perfect. Na dva mesta imam neke bandere, pa sam ih obišao sa različitih strana u odlasku i povratku. Tačno se vidi kako sam ih obišao. Čak je i krzo Paviljone pristojno pokazao kuda sam se kretao. Tu svaki uređaj gubi signal.
Ubacio sam i prvi GPX, za OK Trip Trail sledeći vikend, pa ćemo videti kako radi i u modu trail navigacije.
Sumirano, zaista odličan sat, lepo mi je legao, i fizički na ruku i funkcionalno, brdo opcija, tako da će svako naći ono što mu je potrebno. Većina nas će koristiti zanemarljivo mali opseg svega ponuđenog.