Šta je novo?

Prečišćivač vode za piće

I ja se razmišljam između ova dva, šta ste odličili?
Što sam više čitao na uopšte ovu temu više nisam znao, znam kakvu Indijanci piju vodu, ali kakav sistem sebi da stavim ne znam. Reversna osmoza se neki kunu da ne valja, neki se kunu da ne valja da piješ destilovanu vodu, zato sam isto bacio pogled na Voden, a on opet ima kamenac.
Nisam pametan više.
Da li neko zna za alternativu za kristal eko ili undercover uts, niko ih nema na stanju?

To je i moja neka logika, ali rekoh čisto da pitam.
Ako pitaš za kafe aparat, sta tu može posebno da ne valja?? Ja imam vec 3ci. Pošto inace sipam vodu iz bokala, tj sad iz filtera, onda ne vidim da nesto doprinosi, ali neka ga.
Vec običan bokal iz pepco meni jako smanjuje kamenac u aparatima, tako da verujem da se isplati.

Da li zaista sumnjate da se SVI filteri prave u kini i da se neko posebno trudi da su filteri koje kupite od vodena, zeptera nesto bolji od ovih na aliex? Druga stvar dal se isplati (za kafu se isplati, za ovaj moj filter za vodu razlika je 1000 din na ceo paket, a postoji šansa da omasim nesto).

Pozdrav, jel moze preporuka za neki filter bokal? Cesmovaca puna kamenca pa mi treba prvenstveno za to

@Scorch
Već par godina Barrier bokali (prešli sa Aquaphor-a) jer imaju Hardness filtere za tvrdu vodu koji mogu da prečiste 350 lit vode i odlično rade posao. Nema kamenca u ketlerima.

Imam RO-70s, zanima me koliko cesto trebaju filteri da se menjaju? Mislim da je pisalo negde oko 6 meseci membrana treba da se menja ali nisam siguran, ne mogu sad tu informaciju da nadjem.

Filteri na 6-8 meseci. Membrana se menja kada se "začepi" (ne daje dovoljno vode) ili "probije" (provodljivost bude velika). Post ugljeni se menja kada i membrana. A ako ima remineralizator, on na godinu dana.

Stigao mi je akvafor smile i A5H filteri bukvalno dan pre toga. Nisam kupio taj, ali a5h preporucujem

I kakvi su utisci, ima li promena u ukusu vode ?
Ima promene, mozda nije za svakoga ali nakon filtriranja voda ima blagi ukus izvetrele gazirane vode. Nakon 50-100 litara taj ukus se izgubi. Svejedno, miris i ukus ne moze da se poredi sa smradom cesmovace

Nazad
Vrh Dno