Šta je novo?

MTS optika za fizicka lica

Da vas zamolim, udrite po speedtestu, kod najbolje sa single konekcijama, kod mene se raspada net na mts gpon-u. Da vidimo da li je lokalni problem:

17917496449.png

Nisam nikad radio single, deluje OK osim upload-a. Kod multi je sve kao i uvek.
Mnogo mi je mator laptop i wifi standard:
Maxthon Snap20250630221742.jpg
Maxthon Snap20250630221904.jpg
Evo i safari sa iPhone 13. Sve je kroz jedan zid.
Maxthon Snap20250630222759.jpg

Poslednja izmena:
1000005487.jpg

Taaa daa!

Prilozi

• 2025-06-30_23-17-36.jpg
    2025-06-30_23-17-36.jpg
    32.7 KB · Pregleda: 30
Kod mene deluje ok, upload malo manje nego multi:
1751355077775.png

Sa posla, pravno lice.
17919223599.png

kod mene će biti glasanje na skupštini stanara za uvoiđenje mts i orion optike
nisam optimista al ajd

Generalno OK je skoro kao multi, wifi 5GHzjos klinci i zena arcili na svojim telefonima net dok sam merio brzinu. Tako da je sve ok kod mene 1/500 gponScreenshot_2025-07-06-11-41-47-041_org.zwanoo.android.speedtest-edit.jpg

mts mi nije izglasan zato što bi pravili svoje kanale za kablove a ne kroz postojeće kako hoće ovi iz zgrade
za sada tu su sbb, a1,mts na bakru, biće orion. izašli smo iz kamenog doba konačno

mts optika će verovatno isto biti kasnije izglasana

kod mene isto nisam mogao da uvedem zato sto se ne slazu stanari. puno njih izlgleda sakrivaju ko je vlasnik i izdavanje pa nece da potpisu. koja beda od zemlje.
a bilo je i to da nece dodatne kablove :) I upravnik verovatno dobija SBB besplatno pa ni on nece da trazi.

Poslednja izmena:
Daju te switcheve za korišćenje usluge Dodatni STB (2 i više), za korisnike koji imaju samo internet dodele svim LAN portovima pristup internetu na zahtev
jel mogu na zahtev da trazim i bolji switch ili to ljudi onda samo dokupljuju ako zele vecu brzinu. Nekako mi je nerealno da preko Wifi imam vecu brzinu.

Ne mogu da shvatim te ljude koji ne zele da imaju vise opcija za neku uslugu, nebitno sta je u pitanju. Pa ti ljudi, da li su zatucani ili sta? Koji tacno njima problem predstavlja to sto neko zeli da probusi par rupa u zgradi ? Kao da ih neko tera pistoljem da predju na MTS-SBB-A1... Kapiraju li ti ljudi da nisu u obavezi?

Provajder ti da recimo gigabitni switch na korišćenje, ti povežeš sve preko njega, super to radi... Dođe trenutak da menjaš provajdera, šta radiš? Tražiš od novog provajdera da ti i on da gigabitni switch?

Pri tome na domaćem tržištu se 5 port gigabitni switch može naći za manje od 800 dinara.

Za mene je tačka demarkacije sa provajderom njihov ONT/DSL/Cable modem, sve iza toga je moja mreža koju ja pravim, ja održavam itd.

Za mene je tačka demarkacije sa provajderom njihov ONT/DSL/Cable modem, sve iza toga je moja mreža koju ja pravim, ja održavam itd.
Upravo tako svoju mrežu sam održavam i krojim po svojoj potrebi, a problem sa manjkom portova sam konačno rešio još pre godinu dana kupovinom 24-portnog upravljivog Switch-a i sada sam spreman za svakog provajdera sa i bez IPTV-a, više VLAN-ova i ostalih oluja (loopback)...! ;)

SG3428X.jpg

Poslednja izmena:
Ко има пакет 600/600, колика вам је брзина?

Хвала.
Мени је ту 569, 570/ 470/475.
Да ли је то то? Пријавио био и кажу имате адекватну брзину.
Пошто члан изнад има добар и уплоад.
Од којих фактора сада зависе брзине на оптици?

Kao i za svaku WiFi mrezu i signal, ako tako meriš, a ne preko kabla 😃 Uvek je savet da nakačiš na kabl i prvo to proveriš 😃
Tako je najbrže za orjentaciju, a suštinski može gomila faktora 😃

Преко лан кабла, наравно.
Мислио сам да нема на оптици губитака толико.
И важно је да рекламирају 1:1 оптику, ово, оно...

A prema kom serveru si merio?

Преко лан кабла, наравно.
Мислио сам да нема на оптици губитака толико.
И важно је да рекламирају 1:1 оптику, ово, оно...
Ako si merio preko kabla i imas slicne rezultate kao sto su moji, problem je do njih. Nema tehnickih mogucnosti za 600/600, vec se natezemo mesecima povodom toga. Uglavnom zavisi od mesta i lokacije nije svuda isto.

Bila su mi 2 tehicara u dva navrata i obojica su mi rekla da im nije jasno zasto nisu pustili 600 a reklamiraju.

И ја се натежем, три пута позивом, једном лично у пословници, и увек исти одговор.
Чак и оператер рекао, то је баш мањи уплоад за тај пакет.
Први пут морао сам звати, рекли тако монтери као није активирана та брзина за тај пакет, па се мора звати. Ха, ха!
Која лудница, да ми зовемо и цимамо се и радимо њихов посао. Али ништа се није променило после тога.
Ово је сад ствар принципа. Узео најачи Box 3 L пакет, и плус чекам да ми откључају ХБО+, Аполон, додатни стб да ми дају и пла/екстендер уређај. Ништа данима нисам то добио. 😄 Хаос од њих.
Прослеђено је пише.
A prema kom serveru si merio?
Више њих.
Углавном исто.

Nazad
Vrh Dno