Šta je novo?

Xiaomi (Mi) TV Stick 4K

Nikolixx

Poznat
Učlanjen(a)
12.01.2022
Poena
25
Moja oprema  
Pametni uređaji
Telefon, EON Smart box.
Skoro sam okacio temu o problemu oko uzasnog OperaSmart TV sistema i problmeatici dovodjenja drugog EON uredjaja u stan: ( https://forum.benchmark.rs/threads/drugi-eon-uredjaj-u-stanu.485154/#post-6532233 )
Odlucio sam da je najbolje resenje uzimanje Mi Sticka, koji bi mi resio sve probleme.
Imate li iskustva sa istim, kako radi, da li ste zadovoljni? Ako ne, da li imate neku drugu preporuku u tom cenovnom rangu 5990din?

Rešenje
Meni je recimo chromecast bitna stavka tako da moj glas ide Mi Box S uredjaju, moze da se uzme za 8k, a mozda naleti i neki happy hour pa bude i bolja ponuda,
tv stick ima dve mane po meni i xiaomi i fire. Xiaomi ima losiji hardver i nema usb port ali ima chromecast, Fire stik ima bolji hardver nema chromecast i nema usb port.
Svakako je stvar preference sta ti vise treba, bolji odziv i bolja rezolucija ili losiji odziv i losija rezolucija i mogucnost da castujes. Isto je pitanje da li ces da gledas na nekom dobrom tv-u veceg formata ili na 32inch tvu u spavacoj sobi.
Ima smisla ici na bolji hardver i performanse ako je u pitanju neki 4k tv ili full hd veceg formata(55+ incha) u suprotnom xiaomi tv stick je sasvim ok.

$45.64 Global Version Xiaomi TV Stick 4K 2nd Gen 2025 2GB RAM 8GB ROM Bluetooth Wifi6 Dolby Vision

За 800 динџи разлике стварно је смешно купити штапић испред бокса.

Nije smešno uzeti TV stick ispred box-a nikako. Posedujem oba uređaja i Box S 2nd gen i TV stick 4k kao i Chromecast 4k with Google TV.... Prednost Xiaomi stika je za mene lično ogromna u odnosu na pomenuta dva modela. Jednostavno, ne treba mi utičnica i lako je prenosivo za gledanje filmova u društvu, napolju na projektoru ili na putovanjima... Manji je, staje u džep i kao što rekoh USB napajanje. Pa na primer za moje potrebe najviše odgovara i najčešće se koristi od pomenuta 3... Tako da tvrditi da je jedna opcija bolja od druge je potpuno subjektivno.

• Like
Reagovanja: PJ
To sto ti koristis tako ne znaci da ti uticnica ne treba. Ali ok. Za "prvu pomoc" je ok tako koristiti ali ne bih voleo da mi predje u naviku. Ja licno vise volim stapice nego boksove, bas zbog mobilonosti. Podjem na put neki pa nosi box sa sobom, ne ide.

Па не носиш ТВ на пут, него бокс. Димензије 2 паклице цигарета. Увек може а се нађе место за бокс и кабл (ранац). А да је једноставније штапић ставити у торбицу - јесте.
Што се тиче коришћења стика без напајања -НИЈЕ ПРЕПОРУЧЉИВО.

Nazad
Vrh Dno