Šta je novo?

Banka Poštanska Štedionica (bivša MTS Banka) (2024)

ProCredit bank, mislim, besplatan račun i onda možeš da tražiš tražiš naknadno da ti izdaju za 1.200 RSD debitnu MasterCard karticu.
1500 rsd je master kartica. sad sam zvao i pitao.

• Like
Reagovanja: iOS
@Sm10 osim online otvaranja OTP Prestiž paketa sa besplatnim održavanjem od godinu dana, opcija bi ti bila Yettel Max uz koga bi mogli da ti ne naplaćuju održavanje ako trošiš debitnom preko 30000 dinara mesečno. Postoji mogućnost da se prebaciš na Lite i da Master ostane, ali u tom slučaju se devizni naplaćuje 50 dinara mesečno kada ima prometa i/ili pokrića. ProCredit kartice su isključivo dinarske, ali možeš da isprobaš Total račun 6 meseci pa pređeš na Besplatni. Da li u tom slučaju otkazuju Master, na tebi je da saznaš. Ja sam tada platio trošak izdavanja tokom cashback akcije pa mi je praktično pokriven.

• Like
Reagovanja: iOS
Od 01.09. besplatan card alarm, sms obaveštenja i trajni nalozi za sve korisnike. Naknada za održavanje računa poskupljuje.

istice mi kartica za 4 dana - bivsa MTS banka
Pise mi u aplikaciji da je u procesu izrade vec sigurno vise od mesec dana, da li status treba da se promeni pa ce mi javiti da je preuzmem ili koja je procedura?
ili da dizem gotovinu i da cekam ko zna koliko

Po njihovoj prici trebalo je da dobijes sms da je kartica dostupna za preuzimanje, a posto nisi primio sms, moraces ih kontaktirati da vidis gde je kartica.

ProCredit bank, mislim, besplatan račun i onda možeš da tražiš tražiš naknadno da ti izdaju za 1.200 RSD
Njihova nije devizna (dobije se devizni racun, ali kartica je vezana za taj racun samo u pogledu podizanja i uplate evra na bankomatima ali se ne mogu koristiti ti evri na prodajnim mestima i onlajn, moraju prvo da se pretvore u dinare preki njihove menjačnice da bi se koristili)

@Sm10 osim online otvaranja OTP Prestiž paketa sa besplatnim održavanjem od godinu dana, opcija bi ti bila Yettel Max uz koga bi mogli da ti ne naplaćuju održavanje ako trošiš debitnom preko 30000 dinara mesečno. Postoji mogućnost da se prebaciš na Lite i da Master ostane, ali u tom slučaju se devizni naplaćuje 50 dinara mesečno kada ima prometa i/ili pokrića. ProCredit kartice su isključivo dinarske, ali možeš da isprobaš Total račun 6 meseci pa pređeš na Besplatni. Da li u tom slučaju otkazuju Master, na tebi je da saznaš. Ja sam tada platio trošak izdavanja tokom cashback akcije pa mi je praktično pokriven.

Njihova nije devizna (dobije se devizni racun, ali kartica je vezana za taj racun samo u pogledu podizanja i uplate evra na bankomatima ali se ne mogu koristiti ti evri na prodajnim mestima i onlajn, moraju prvo da se pretvore u dinare preki njihove menjačnice da bi se koristili)

Zato je i napisano mislim 😃 pošto za ProCredit banku nisam siguran šta nude, a pisale su kolege o tom besplatnom nalogu, koji je očigledno dinarski 😃, ali za to sigurno može OTP uz online otvaranje računa godinu dana besplatno i Yetttel uz bavedeni uslov 😃

Meni su poslali dve poruke i dva maila za novu karticu...

Koliko vidim na sajtu sad ima u ponudi ponovo Račun Plus pod dinarski računi. Moguće da sad možda ponovo može da se otvori za nove klijente.

Da, ali za sada nema otvaranje preko neta, već mora u ekspozituru.

Ne znam samo zašto pri otvaranju računa insistiraju da zaposleni moraju da im dostave potvrdu od poslodavca, a penzioneri Rešenje o penziji (šta ako nećeš da prenosiš platu/penziju nego jednostavno hoćeš samo da otvoriš taj račun kao dodatni?). Pogotovo mi nije jasno pošto piše da Račun Plus mogu da otvore i nezaposleni.

Probao sam početkom juna da otvorim u ekspozituri Račun Plus (nisam znao da tad nije bio u ponudi) i posle tipa 1h čekanja šalterska radnica verovatno me nije ni čula da sam tražio specifično da otvorim Račun Plus i odmah mi je rekla da donesem popunjenu potvrdu od poslodavca. Kad sam rekao da neću zaradu da prenosim kaže mora da se prenese. Kažem hoćete da mi kažete da ne može nijedan račun kod vas da se otvori bez prenosa zarade i ona mi kaže može samo nenamenski (uz koji naravno ide Visa, a ne Master koji ja želim). I sad kad sam video da je opet Račun Plus u ponudi na sajtu vidim da i za njega traže isto. Pitam se šta bi bilo da im neko ko je zaposlen kaže pri otvaranju da je nezaposlen :)
Nigde nisam video da toliko insistiraju na tome po drugim bankama

Banke sakupljaju razne informacije o klijentima, a status zaposlenja je jedna od poznatijih. S tim u vezi, možeš da im ostaviš netačnu informaciju, mada to može biti osnov za blokadu i gašenje računa. Ostaje, međutim, čudno što bi tražili tačnu potvrdu gde radiš za Račun Plus, ali stvarno na ovoj stranici piše da treba...

@djalf Već je pisano o tome, imaš nekoliko postova iznad tvog. Samo kada bi se čitalo. I da ukinuće, ali su povećali cene održavanja računa. Tako da je u suštini sve ostalo isto za ostale račune, osim za korisnike Računa Plus koji nisu ništa dobili, a povećana je cena održavanja računa.

@djalf Već je pisano o tome, imaš nekoliko postova iznad tvog. Samo kada bi se čitalo. I da ukinuće, ali su povećali cene održavanja računa. Tako da je u suštini sve ostalo isto za ostale račune, osim za korisnike Računa Plus koji nisu ništa dobili, a povećana je cena održavanja računa.

Nisu povećane cene za Visa Internet. Tako da je tu plus što se card alarm ne plaća.

• Like
Reagovanja: uji
Hteo da uplatim pare baki na racun ex mts banke sada postanska, znam da su menjali broj racuna, udjem u aplikaciju kopiram broj, odbijeno... probam drugu, trecu banku, opet isto, prebacim sa njenog 100 din da vidim da li je aktivan racun uopste i tek tad skapiram da nije to taj broj racuna... oni su lagano stavili neki racun ko zna koji na pocetnu stranicu i tek kada se svajpuje izadje pravi broj... neverovatni su stvarno...

oni su lagano stavili neki racun ko zna koji na pocetnu stranicu i tek kada se svajpuje izadje pravi broj... neverovatni su stvarno...
Verovatno je po prioritetu postavljen neki namenski koji automatski odbija uplate.

Moguce, mada nemam pojma odakle joj taj racun, nije bio u mts banci, nikad nije krocila u postu, sad sam prebacio te pare sa njega na ovaj novi ex mts banka, bilo par hiljada... hvala na pojasnjenju...

edit: mozda su one besplatne akcije pa dividende, ko ce ga znati ali je potpuno nelogicno da taj racun bude prvi...

• Like
Reagovanja: uji
To je 100%, namenski za besplatne akcije.

Није ми јасна ова нова тарифа накнада која се примењује од 01.09.2025. године. Какав је ово "Текући рачун без пријема зараде -256 /Преузет из МТС Банке /" чије одржавање кошта 250 динара месечно? Да ли се ту ради о корисницима рачуна Плус још из времена МТС Банке, док би Рачун Плус за нове кориснике коштао 300 динара? Зна ли неко о чему се ради?

Prilozi

• рп.png
    рп.png
    133.8 KB · Pregleda: 17
To su računi koji su se otvarali lično u sedištu kod autokomande. Jedino se Račun Plus otvarao preko kurira i u mts poslovnicama. S obzirom da više nisu deo stalne ponude, važe samo za već zaključene ugovore, tj. banka neće menjati tip računa za neki od njih na poseban zahtev.

To bi bilo tacno da su ta oba racuna obicna i da se mogu koristiti normalno, ali taj racun je ocigledno namenski za akcije koji je automatski otvoren i na koje se ne mogu vrsiti uplate i niko nije ni znao da on postoji sam se pojavio, verovatno je povezan po maticnom broju, sto bi trebalo da obaveste korisnike ili da bar pise nesto na njemu u widgetu, kao sto su bolje trebali da obaveste za sve ostale promene posto nije nas izbor sto su oni prebacili taj racun kad su kupili mts banku itd... mislim, zamislite staru osobu koja ima neku lepu svoticu na racunu i odjednom joj ne radi racun i umesto da dobije jos para dobija stres jer misli da je blokiran racun ili sta vec...

Nazad
Vrh Dno