Šta je novo?

Koji Trimer uzeti od 10 do 20/25 hiljade dinara

akojic

Zapažen
Učlanjen(a)
26.04.2023
Poena
5
Koji Trimer uzeti od 10 do 20/25 hiljade dinara,
imam nekih 3 do 10 ari za košenje i uglavnom trava je u pitanju.

Gledam da mi traje na duže staze i da mi traje, jer trebalo bi jer ne koristim u profesionalne svrhe svaki dan, već po potrebi kad poraste trava preko 10/15 cm.

Hvala na preporuci

Pazi ja imam evo vec godina taj demon i odlično se pokazao. Nije da se nešto često koristi, ali se ni neodržava nešto specijalno. Kod mene je mala površina, pa mi ne treba nešto zahtevnije, ali kod često kosi i veće površine Stihl naravno neprikosnoven.

Ima na Fb grupa trimeri i trimerasi, au koji fail sto sam se uclanio tamo.
Napravise nauku od toga. Ja koji iz nekog razloga volim da kosim i mlatim trimerom (isto imam Demon vec 3 godine i ok je), skoro pa su mi ogadili sve to.
Samo stihl i huskvarna, nista drugo ne valja i ne postoji po njima.

Demoncinom kosim oko 18 ari...moguce da cu uzeti nesto jace kad/ako ovaj rikne...mada se ne da jos.
:D

Ima na Fb grupa trimeri i trimerasi, au koji fail sto sam se uclanio tamo.
Napravise nauku od toga. Ja koji iz nekog razloga volim da kosim i mlatim trimerom (isto imam Demon vec 3 godine i ok je), skoro pa su mi ogadili sve to.
Samo stihl i huskvarna, nista drugo ne valja i ne postoji po njima.

Demoncinom kosim oko 18 ari...moguce da cu uzeti nesto jace kad/ako ovaj rikne...mada se ne da jos.
:D
Demon nije loš za te pare koliko košta (oko 100eur).

Pa imas u uradi sam, woby haus i slicnim radnjama kojekakve zidne nosace alate i kojecega, siguran sam da moze i jedan trimer da se okaci o iste... npr ovako ili ovako nesto ... ili mozda ovako nesto. :)

Ili pravac stovariste, jedna stafla od par meteri, par srafova i eksera, malo volje i eto par zidnih nosaca, nije to neka nauka. :)

Ovih dana intenzivno gledam motorne trimere, imam oko 60-tak ari placa za košnju, pola je bukvalno travnjak i tu nema šta, to može obična električna kosilica ali ima i bašta koja zna da podivlja sa korovom, nema drvenstih žbunova, klasičan korov... Nisam nikada radio do sada sa motornim trimerima, nemam nikakvo iskustvo pa mi je teško da ocenim šta valja ili ne.

Elem, za sada, izbor mi se sveo na PROLINETECH Germany 3.5 KS PLT/BC-111, AGM 525 ili AGM 520. Mislim da mi ovaj PROLINETECH prvi pika na draftu, kakva je redovna glava god njega, bolja u odnosu na 520 ili je to sve isto?

Posle 20 godina moram da zamenim Husqvarnu 128R (ili bese 125R), pocelo svasta da se kvari, zamor materijala. Ono sto me buni, da ne vidim nijedan trimer slicne tezine. Moja husqvarna je oko 5.8KG. Sada koliko vidim svi su oko 8 kila. Drzao sam 1900s u rukama i ne mogu da verujem koliko je ono tesko, nije mi jasno kako neko radi nekoliko sati sa onim?! Jel ima neki kvalitetniji a laksi trimer?

Traži po snazi trimere pa ćeš naći nešta približne težine, tvoja Husqvarna je najverovatnije 125R sa snagom oko 1kW a sve što gledaš sa težinom oko 8kg vrti se oko 1,5-2kW, veći motor
Ruke kod korišćenja trimera služe za balans a remen nosi.

Ako je 0,7kW onda je 128R. Sada su ti delovi svi iz Kine tako da što se tiče snage svodi se na isto, veća snaga mogućnost za više vrsta noževa i veći prečnik noža, manje se maše ručicama a veća površina se pokosi i za različite je terene.

Jesi gledao kako se krecu bc1250? Kazu da ni to nije kvalitet kao prethodne verzije, koje su bile odlicne, ali kud i kamo bi trebao biti bolji od ovih sto su oko 100e. Ja imam bc2100xc, i tezak je dosta, 1250 bi trebao biti lakši, i prakticniji.

Imajte na umu da Stihl trimeri moraju godišnje da idu na redovan servis da bi garancija važila. Ja sam kupi Husqvarnu 333 Mark II za 33k prošle godine, mnogo je jači ali i teži od FS55

Šta znam, meni je to prvi trimer u životu i zadovoljan sam. Komšijin FS55 ne može nikako da priđe ovom trimeru, bukvalno je igračka spram ovog. Ali i FS55 će odraditi posao, njegov njega služi već dugi niz godina. Ja sam se takođe lomio i uzeo Husqvarnu jer ne moram da nosim na servis da bih ostvario garanciju

Što se tiče tih servisa i garancije, za bilo koju SUS mašinu je logično da ako hoćeš garanciju mora redovan servis. Jeste da dobar deo korisnika ne koristi toliko trimer da bi taj servis bio neophodan i da bi se isplatio, ali opet imamo celu ekipu majstora koji rade sa trimerima i uzimaju novac za uslugu. Ali koliko sa stihl trimerom se ne dobija trimer glava već se dodatno kupuje, što je meni vrhunac bezobrazluka i samo zbog toga ga nikad neću kupiti novog, iako sam došao par puta u iskušenje.

Nazad
Vrh Dno