Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Hvala, ne bih da oprobavam beta verzije :).. ali svakako se nadam da ce nova zvanicna verzija popraviti problem sa Dolby Atmos, posto ima dosta vlasnika istog TVa koji prijavljuju taj problem.

Malopre mi stigao c765. Pokušao sam da uradim update na poslednju verziju koja je postavljena nekoliko postova iznad.
Kad ode u recovery izbaci "error"
Koji su mogući uzroci?
Inače fleška je 2.0 fat32, ZIP file je na root fleške.
Network update kaže da je na poslednjoj verziji inače neka 1xx (ne znam tačan broj)

Pa realno, mislim da bi trebao da se zadrzis na verziji koja je na TVu. Na taj nacin, mislim da neces morati da se bavis updateovima kao ostali, ukljucujuci i mene, preko Telegrama. Dobijaces update regularno OTA direktno na TVu.

Odmah čačkaš mečku, a ne znaš ni šta očekuješ da dobiješ?

Nestade mi struje pa se dosađujem. Da li je neko uspeo direkt da zameni launcher? Preko ADB neće, zaključano, ali instalirao neki button mapper i skontao je dugme Netflix, koje sam hteo da promenim u neku drugu funkciju. Taman tad mi se ugasio TV pa čekam da nastavim.

To ako proradi, možda ni ne treba da hakerišem ništa. Ima tu stvari gde smo otkazali pretplate, a dugmići zvrje.

Stavio sam flauncher. Iako nemam ništa protiv Google TV, ide mi na živce ono preporučivanje na vrhu ekrana, jednostavno ne želim to da gledam.

Pa šta ću, malo update, pa kukanje ovde na forumu pa recovery,adb, fastboot i ostalo. Malo da se podsetim 🤣
Dajte neku preporuku za podešavanje slike. Nisam baš oduševljen slikom

tcl_c9k_tvd_small.jpg

Poslednja izmena:
New TCL R75PT01 platform Google TV Update available in V461.
TV models......P6K ,P7K, V6C, T6C, C6KS, U65/75
[P755, C655, C655 Pro, T7B , U64/74, (V6B), QLED780/810 ...(EU, AU, AP-RU, CA)]
[(QM5K ,Q51K ,Q63K, S551G, Q651G.... N.America)]

V8-0008T01-LF1V461.001668

V461 OTA

build date= Jun 9, 2025
security_patch= 2025-05-05

Извињавам се ако је било питање.
Зна ли неко како да се ријешим искачућег прозора за Усб. Прво се у горњем десном углу појави "избацује се Усб" и затим се појави на средини екрана прозор као да сам га убацио.
Сваки пут када упалим тв појављује се исто

Uzeh TCL 65C765. Prethodni televizor bio je LG C2. Ovo kucam samo ako neko, kao ja, bude pretraživao forum uzduž i popreko u nadi da nađe neke informacije i iskustva. 😁 Televizor je senzacionalan. Ruku na srce osetno mi je bolji od C2, najpre zbog svetline. Koliko god lokalnih diming zona da ima, rade izuzetan posao. HDR božanstven, Dolby Vision pogotovo, zvučnici fenomenalni. Android TV mi je za dva koplja iznad WebOS mada sam to možda samo ja.

Iskreno, raspametio me je televizor i koliko se dobije za osetno manje novca od OLED-a. Malo zahteva mincanja i podešavanja u zavisnosti od potreba i želja (za gaming, konkretno) dok na LG-u to sve nekako bude automatski i za moje oči savršeno, ali to je baš zakeranje sa moje strane. Ne mogu dovoljno nahvaliti televizor. Tako da eto, iskustvo jednog čoveka koji je otišao sa OLED-a na miniLED. Ne da ne žalim nego strašno. Kad rokne osvetljenje pa mi retine izgore, ništa bolje. I ako se neko lomi između dijagonale, veće je baš uvek bolje. Jeste da mi je zauzeo ceo zid televizor i da izgleda komično, ali baš u tome je i draž.

Naručeno i preuzeto u Dr radnji, isto besprekorno iskustvo. Raspakovali tamo (nisam ni tražio) da provere za mrtve piksele i oštećenja kojih nije bilo.

Зна ли неко како да се ријешим искачућег прозора за Усб. Прво се у горњем десном углу појави "избацује се Усб" и затим се појави на средини екрана прозор као да сам га убацио.
Prvo mi na pamet pada da zaista ubacim usb i da ga izbacim. Ako ne uspe, čupanje utičnice na 10-ak minuta uz pritiskanje par puta tastera za paljenje na tv-u da se isprazne elektroliti. Treća varijanta, flešni mu neki noviji ili stariji softver da izbegneš fabrički reset.

Ja sam odavno oguglao na tu pojavu. Nisam uspeo da je ukinem. Model je c805

Ja sam odavno oguglao na tu pojavu. Nisam uspeo da je ukinem. Model je c805
I ja isto 😂
Da li je nekom uopste palo na pamet da stavi zamenski daljinac na TCL? Mislio sam onaj od eon-a da prikacim pa jel probao neko, kolika je #ebada da se napravi. Imam button remaper instaliran na TV-u.

Uzeh TCL 65C765. Prethodni televizor bio je LG C2. Ovo kucam samo ako neko, kao ja, bude pretraživao forum uzduž i popreko u nadi da nađe neke informacije i iskustva. 😁 Televizor je senzacionalan. Ruku na srce osetno mi je bolji od C2, najpre zbog svetline. Koliko god lokalnih diming zona da ima, rade izuzetan posao. HDR božanstven, Dolby Vision pogotovo, zvučnici fenomenalni. Android TV mi je za dva koplja iznad WebOS mada sam to možda samo ja.

Iskreno, raspametio me je televizor i koliko se dobije za osetno manje novca od OLED-a. Malo zahteva mincanja i podešavanja u zavisnosti od potreba i želja (za gaming, konkretno) dok na LG-u to sve nekako bude automatski i za moje oči savršeno, ali to je baš zakeranje sa moje strane. Ne mogu dovoljno nahvaliti televizor. Tako da eto, iskustvo jednog čoveka koji je otišao sa OLED-a na miniLED. Ne da ne žalim nego strašno. Kad rokne osvetljenje pa mi retine izgore, ništa bolje. I ako se neko lomi između dijagonale, veće je baš uvek bolje. Jeste da mi je zauzeo ceo zid televizor i da izgleda komično, ali baš u tome je i draž.

Naručeno i preuzeto u Dr radnji, isto besprekorno iskustvo. Raspakovali tamo (nisam ni tražio) da provere za mrtve piksele i oštećenja kojih nije bilo.
To je to nema sta tv kida drugar ima c3 pa sam imao priliku da ih uporedim

TCL Europe 2025: X11K, C9K, C8K (naslednik prošlogodišnjeg C855), C7K, C6K

It is a shame that TCL did not include the faster Pentonic 800 chip, which support more HDMI 2.1 ports.
On picture quality, TCL again delivers some of the best miniLED LCD performance available – and at a lower price than Samsung and Sony’s flagship models. It is a strong value pick in the high-end segment, especially in large formats like 85 and 98 inches, where OLED still comes at a premium.
Even so, there is no getting around the fact that miniLED still has limitations and blooming, and that it can behave a bit unpredictably – particularly with the boost function enable. HDR performance shows flashes of brilliance but lacks consistency from scene to scene.
C8K shines in bright scenes like sports and outdoor content but sometimes struggle in darker, high-contrast material.

Poslednja izmena:
Prvo mi na pamet pada da zaista ubacim usb i da ga izbacim. Ako ne uspe, čupanje utičnice na 10-ak minuta uz pritiskanje par puta tastera za paljenje na tv-u da se isprazne elektroliti. Treća varijanta, flešni mu neki noviji ili stariji softver da izbegneš fabrički reset.
Мени је заиста убачен Усб у тв, увијек. На њему су ми филмови па га не вадим често. Али ме нервира да га на сваком паљењу тв "избацује" па га после приказује као да сам га управо убацио

Onda ti je to tako i nema pomoći.
Мени је заиста убачен Усб у тв, увијек. На њему су ми филмови па га не вадим често. Али ме нервира да га на сваком паљењу тв "избацује" па га после приказује као да сам га управо убацио

Probao sam to, ali se onda TV nikad ne gasi skroz, što mi nikako ne odgovara. Ne koristim Quick Start, a to ne ide nikako u kombinaciji sa Stay Awake.
Rešio sam problem sa ovim programom, što bi trebalo da je standardna android opcija, ali avaj...
Mozes objasniti kako gasis SS sa Aerial Dream apk? Ja ne uspevam preko nje ugasiti

U aplikaciji ideš na Open system screensaver settings i u prvoj opciji (Screen Saver) ima Disable Screensaver.

Pozdrav drugari. Ne znam da li je neko imao sličan problemčić već. C805 jecu pitanju i stvar je bila ista sa klot firmwareom i sada kada je odrađen apdejt na v486. Ne mogu da se ulogujem u svoj google account, tj ulogujem se al tv kaze finish setting up google tv, a kada kliknem na to vrati me na home screen. Takodje u settings pod accounts stoji finish setup google tv in order to add accounts. Ne mogu raditi voice search niti obican search na home screenu.

C805 fw V531, ne mogu da uskladim zvuk sa internih i spoljnih zvučnika povezanih preko optičkog kabla. Ranije sam mogao, ali ne sećam se koji fw sam imao. Interni zvučnici "kasne", delay mogu da smanjim do -50 ms i i dalje imam eho. Ako koristim samo jedan par zvučnika ne primećuje se neusklađenost sa slikom, ali čuje se eho čim uključim oba para. Nije big deal ali ako postoji trik da ovo popravim voleo bih da znam. Interni zvučnici pojačavaju jasnoću kod dijaloga.

Nemam tu opciju (screen server) samo start now i setings
Probaj onda da disable-uješ aplikaciju Ambient Mode u Settings/Apps/See All Apps/Show System Apps ili sa nekom drugom Screen Saver aplikacijom. Većina bi trebala da ima slične opcije.

Nazad
Vrh Dno