Šta je novo?

Hisense televizori

Видео подешавања било ког андроид бокса.

To sam odradio.Stavio na 10 ili 12 bita u 4K rezoluciji .Postavka slike na tv je 8bita.U full HD rezoluciji je 12bita.Na prilozenoj slicici se vidi.Zato ja mislim da je problem u hardveru tv.

Mami otisla stara Samsung plazma 43" pa treba nov tv da se kupi. Nekako sam najblizi Hisense modelima. Gledam ovaj model HISENSE 50A7NQ ili mozda 50E7NQ. I koja je razlika izmedju modela A i E? Ona nije mnogo zahtevan korisnik ali se desava da kada gleda tv zaspi i bude duze ukljucen televizor. Koliko to moze da utice na panel. Ovo da li je VA ili IPS njoj nista ne znaci. I ako cesto sedi za kompom i nekada sa strane gleda tv. Cak je htela manju dijagonalu a u Gigatronu je trenutna razlika samo 1000 dinara. I rekao sam joj da nije neka velika razlika za rastojanje odakle ga gleda.
Kada jednom budem za sebe uzimao tv onda cu se podrobnije raspitati a do tada se televizija gleda sa moje Panasonic plazme. Da je ne ureknem. :)

Poslednja izmena:
ali se desava da kada gleda tv zaspi i bude duze ukljucen televizor. Koliko to moze da utice na panel.
namesti se automatsko gašenje. više utiče na pozadinsko osvetljenje koje ima neki rok trajanja u vidu broja sati

Hvala nisam znao. Evo gledam u drugoj radnji model HISENSE 50E7NQ koji je nesto jeftiniji. Ja na prvu ne vidim neku razliku. Pa me interesuje koja je razlika izmedji modela A7NQ i E7NQ?
Edit:
Proverio sam u pitanju je samo dizajn i postolje.

Poslednja izmena:
već smo razmatrali razlike, pa prelistaj. da su samo dizajn i postolje, razlika u ceni bi bila manja

Video sam sada model A ima 5000:1 staticki kontrast i ima vise mogucnosti kada su formati filmova,muzike koji se pustaju na njemu u pitanju. Oba su sa VA panelom. E sada koliko ce to mama da koristi pitanje je a razlika je 2500 rsd.

Treba da je E visa klasa od A. Da ide A E U.

Edit:
Baci pogled i na 50e7kq. Ima ga na akciji trenutno za 36k. Za taj novac mislim da nema bolje trenutno u toj dijagonali.

Poslednja izmena:
Pa tako ispade kada sam poredio specifikacije na DisplaySpecifications. Pogledacu mada sam rezervisao ovaj E model. Zar modeli A nisu ulazni modeli? Idem do Merkatora da ih pogledma i da kupujem jer majka je totalno ostala bez tv-a. Pogledacu i taj model. U radnjama ga nemam jedino online a majka nije bas za tu brstu kupovine. Tako da cu lepo do radnje da ih pogledam i resavam to.

Poslednja izmena:
Treba da je E visa klasa od A. Da ide A E U.
A je viša klasa. E je više okrenut za igre (gejmerski modeli)
@Zuba1970 gleda se i cifra. 6-ica je ulazno za 4K i tu ima samo A. doduše, nešto su i menjali sa tim ciframa u poslednjim generacijama pa se pojavio U6

Kupio za mamu ovaj E model. Za nju bi bilo koji bio dobar. Ona zena ima 79 godina. Nek joj je sa srecom. Hvala @momsab. :)
Sada cu da ga postavim i naravno da polako hvatam za ivice ne za panel. U radnji je ukljucen da se vidi da nema nekih ostecenja i ukljucen u struju da se i to proveri. Ostaje mi da se registruje za onu 2+3 garanciju.

Да ли неко има искуства са хисенсе телевиторима вецих дијагонала типа 100 инча?

pozdrav, matorci hoće da uzmu televizor 75" pa sam ja predložio da uzmu hisense od 144hz da ja po nekad mogu neku igricu da odigram.
dovoumimo se izmedju qled i mini led... iskreno ja koristim LG C1 Od 48" kao monitor i to je Oled tv a u ove dve tehnologije se ne razumem... u pitanju je malo svetlija prostorija.... dajte neki savet

koliko sam ispratio, Mini LED su takođe i QLED. tj. Q u oznakama modela znači da ti modeli imaju Quantum Dot ("QLED")

75U8NQ, 75U7NQ, 75E7NQ PRO
razlika u ceni između prvog i poslednjeg je ~75.000 rsd
ovde je troumljenje, ne dvoumljenje 😉

Poslednja izmena:
QLED је слој преко екрана, мини лед је технологија позадинског осветљења, панел је лцд.

da dodam na objašnjenje od @gvlada
U modeli u prethodnoj mojoj poruci su Mini LED, a sva tri modela su QLED. E7 Pro je Direct LED u FALD varijanti (otud lokalne zone)
U8 i E7 Pro su IPS (ADS) tip panela, a IPS je bolji za svetliju prostoriju u odnosu na VA

Nazad
Vrh Dno