Šta je novo?

Ima li pravnika na forumu?

Da li je neko imao slucaj da dobije dopis od izvrsitelja za neplacenu doplatnu kartu parking servisu od 2000 rsd nastalu pre 16 godina a da u međuvremenu nijednom nije bio obavešten o nastalom dugu?
Sta raditi u rakvim slučajevima, moze i predlog za nekog advokata?

Da li je neko imao slucaj da dobije dopis od izvrsitelja za neplacenu doplatnu kartu parking servisu od 2000 rsd nastalu pre 16 godina a da u međuvremenu nijednom nije bio obavešten o nastalom dugu?
Sta raditi u rakvim slučajevima, moze i predlog za nekog advokata?
Ako je pokrenut postupak u zakonskom roku, tj. ako su te obavestili pre 16 godina o dugu i pokrenuli tada proces, mislim da ćeš morati da se ganjaš sa njima.
Sada je obaveštenje elektronska tabla prekršajnog suda, ne mora da se dostavlja poštom rešenje o pokretanju prekršajnog postupka.
Obaška što tada nisu ni postojali izvršitelji.
Meni npr. nije nikada stigla presuda prekršajnog suda, a bio kod sudije 2016.
Najbolje da konsultuješ advokata.

Hvala svima, videcu link na Efektivi, imate li neku konkretnu preporuku za adv?

Ili možda primer sastavljenog Prigovora na resenje o izvršenju po osnovu zastarelosti? Ne mogu da nađem na Efektivi...

Buklvano jedna recenica. potraživanje je zasstalreo. Ne postoji strikna forma. U svkaom slucaju zasterleost je materijalnvo pravno pitanje i prevesce postupak u parnicu. Tada ce ti trebati adovkat.

No ti predmeti od pre 16 ghodina imaju milion drugih procesnih nedostaka kojima moze da se pobije resenje.
I manite se ekeftive . Uzmes adovkata ima ih milion koj ice raditi za uspeh (troskove )...
Imas pm ako ti treba pomoc

Ja bih otišao kod izvršitelja i izvršio uvid u predmet . Tu mora da postoji dokaz o dostavi . Ako ga nema onda krivična ili zahtev za ponavljanje postupka.

Moze li savjet, stigao mi je infostan duplo veći nego do sad, šta da radim otišao sam na more na malo duži period? Da li da im pišem mail i žalim se, na šta, vodu valjda ? Stan se vodi na 24 m2 nemoguće da sam više vode trošio no ranije. Sada ću potražiti prethodni račun.
Evo našao od prošlog mjeseca, znači voda je u pitanju

Edit evo na dnu računa nadjoh ovo, ovo je nerealno za stan od 24 m2 šta je ovo ljudi. Nemam svoj vodomjer

Prilozi

• Screenshot_20250704_124936_com_hihonor_hnoffice_PDFPhoneActivity0.jpg
    Screenshot_20250704_124936_com_hihonor_hnoffice_PDFPhoneActivity0.jpg
    258.2 KB · Pregleda: 67
  • Screenshot_20250704_124950_com_hihonor_hnoffice_PDFPhoneActivity0.jpg
    Screenshot_20250704_124950_com_hihonor_hnoffice_PDFPhoneActivity0.jpg
    234.1 KB · Pregleda: 49
  • Screenshot_20250704_130239_com_hihonor_hnoffice_PDFPhoneActivity1.jpg
    Screenshot_20250704_130239_com_hihonor_hnoffice_PDFPhoneActivity1.jpg
    177.8 KB · Pregleda: 37
  • Screenshot_20250704_130256_com_hihonor_hnoffice_PDFPhoneActivity1.jpg
    Screenshot_20250704_130256_com_hihonor_hnoffice_PDFPhoneActivity1.jpg
    105.6 KB · Pregleda: 38
  • Screenshot_20250704_131302_com_hihonor_hnoffice_PDFPhoneActivity2.jpg
    Screenshot_20250704_131302_com_hihonor_hnoffice_PDFPhoneActivity2.jpg
    205.3 KB · Pregleda: 39
Poslednja izmena:
Da nemas neko dodatno objasnjenje na racunu? Mi smo za maj dobili skoro duplo veci racun i na kraju pise sledece:

1751627325092.png

Imam isto to, vidjeh kasnije ali je nevjerovatno da je ovoliko više došlo bas

Prilozi

• Screenshot_20250704_131302_com_hihonor_hnoffice_PDFPhoneActivity2.jpg
    Screenshot_20250704_131302_com_hihonor_hnoffice_PDFPhoneActivity2.jpg
    205.3 KB · Pregleda: 52
Ne očitavaju vodomer svakog meseca već se plaća akontaciono, potrošeno je više vode u tom periodu do očitavanja. Malo prebroj broj članova u ulazu pa uporedi sa brojem prijavljenih videćeš otkud povećana potrošnja, voda ne ide po kvadraturi već po broju članova domaćinstva.
Nemoj da te zbuni i kad počnu da stižu računi za grejanje jer se tu menja način plaćanja, fiksni deo preko cele godine + kalorije utrošene u sezoni izmereno u podstanici podeljene na sve korisnike po broju grejnih tela (ovde je već kvadratura u pitanju).

Da li imate garaže u okviru zgrade?
Da li stanovi u prizemlju imaju bašte?
Garaže + bašte + veći broj stanara od prijavljenih + leto + nečitanje realne potrošnje…eto ovakvog računa.

Imaju garaže 3 i frizerski koji ima odvojen vodomjer, do mi odgovorili da će izaći da provjere al mislim da ću morati to platit jer nema kod nas oces nećeš još da mi izvršitelja najave...

Nazad
Vrh Dno