Šta je novo?

Koje stripove čitate?

Ja stripove čitam zbog nostalgije ponajviše, i to isključivo talijanske. Sad obnavljam gradivo, uglavnom Teks Viler i Magični Vjetar, poneki Zagor. I naravno prvih 100njak Alan Fordova dolaze u obzir. I možda Giganti od Natana Nevera dođu u obzir. Ostalo, pogotovo američki superjunaci, neka hvala, čisto gubljenje vremena.
Naravno, sd kartica od 128gb u tabletu mi omogućava to zadovoljstvo.

Meni je uz Magicni vetar i Julia bila ok na pocetku.

Čitam sve od stripova što mi padne šaka.

Trenutno:

20240918_112756.jpg

Letos mi je riknuo HDD sa 3 TB DC i Vertigo stripova i sad sam u procesu obnavljanja kolekcije.

I hvala @Borat Odorović na super zanimljivim informacijama.
Ninđa i Lun Kralj Ponoći su mi pomogli da ne preminem od dosade u vojsci.

Usagi Yojimbo zec samuraj, baš sam nedavno počeo. Princ Valijant je isto interesantan strip, sećam se da sam ga kao klinac čitao, sad sam nabasao na neka el. izdanja, pa obnavljam gradivo😉

xa bila je igra na c-64 i spectrumu samurai warrior po njegovom liku i delu :)

Imao sam kompletiranog princa valijanta meke korice tomove 90tih pa rasprodao, secam se da nije bilo jeftino. I secam se da sam se zapanjio kad sam video da je elekronska strana verzija u boji :)

Jao da, mislim da sam video tu igru na nekom emulatoru kod drugara.😉

Gde si našao kolor verziju Valijanta?

bds group iz 2007 lepili su domaci prevod na nemacki scan

Prilozi

• 20240919_211823.jpg
    20240919_211823.jpg
    420.3 KB · Pregleda: 77
Za mene skoro da strip nije strip ako glavni junak nije Zagor ili Marti Misterija..:D...eventualno i Dilan Dog (on me uvek nervirao sto u skoro svakoj epizodi mora da ima neki drugi ženski kres "objekat")

Takodje volim i Masters of The Universe i Thundercats stripove svih izdavača,naročito nemačka "Ehapa" jer su imali fantastičan crtež....

Pročitao Tower Dungeon od Tsutomu Niheia, tj. autora čuvene Blame! mange, u principu interesantan osvrt na temu spašavanja princeze iz začarane kule, uz tipičan uvrnut, megalomanski dizajn eksterijera kako to samo Nihei zna. Crtež prost, na nivou skice ali dopadljiv, likovi isto ok, uz povremeno guranje japanskog fan-servisa tamo gde mu nije mesto (navodno ga urednici teraju da to radi iako on to prezire). Nema dovoljno objavljenih poglavlja da se vidi da li će priča samo ostati ok ili postati nešto vrhunsko. Ipak, vredi pročitati iako je samo 11 poglavlja izašlo.
Ko je upoznat sa serijalom igara Dark Souls ovo će mu se sigurno dopasti.
6ee7fcf8-681b-41e0-b46f-a5f5a09ae2a8.jpg 28900262_1115_1600_744969.png
31261285_1042_1487_1165044.png 28900298_1115_1600_552073.jpeg
31390358_1115_1600_746768.png 31390377_1115_1600_450840.png
28900244_2230_1600_1262506.png

Mozda ce neko uspeti da mi pomogne, trazim jedan strip koji sam imao kao klinac tokom 90ih. Jedino cega se secam je jedna scena kada, glavi lik, undead humanoid, duze kose ide nekim svojim putem i nailazi na kucu kao u nekoj preriji, nigde zive duse nema okolo samo dvoje matoraca koji tu zive. Secam se da nije bilo namere da ih napadne vec je jednostavno bio zakucan na tom svom putu, i tu dolazi do konflikta gde su ti matorci u fazonu "i mi konja za trku imamo" otvaraju podrum a iz podruma izlazi valjda nihov sin koji je i sam neka vrsta cudovista a secam se da mi je licio na Blanku iz street fightera :D I tu napada ovog undead-a ili sta je vec, gde ga ovaj otrese ko zvecku i samo nastavi dalje svojim putem. Znam da je prilicno skrto ali to je jedino cega se secam...

Ovo je odlično
Fenomenalno.
Izdanje SKY Comicsa iz Zagreba, izašlo je, čini mi se, samo 8 ili 9 brojeva.
Prvi broj je izašao u junu 1990. Bio sam u Poreču, u Hrvatskoj na moru tada, tamo sam ga uzeo.
Ostala 4 broja sam kupio ovde, u BG.
Probaću u nekom trenutku da kompletiram.

Čita neko Spawn-a?
Nabavih compendium prošle godine jer mi je lejm da listam online. Odličan.

Mozda ce neko uspeti da mi pomogne, trazim jedan strip koji sam imao kao klinac tokom 90ih. Jedino cega se secam je jedna scena kada, glavi lik, undead humanoid, duze kose ide nekim svojim putem i nailazi na kucu kao u nekoj preriji, nigde zive duse nema okolo samo dvoje matoraca koji tu zive. Secam se da nije bilo namere da ih napadne vec je jednostavno bio zakucan na tom svom putu, i tu dolazi do konflikta gde su ti matorci u fazonu "i mi konja za trku imamo" otvaraju podrum a iz podruma izlazi valjda nihov sin koji je i sam neka vrsta cudovista a secam se da mi je licio na Blanku iz street fightera :D I tu napada ovog undead-a ili sta je vec, gde ga ovaj otrese ko zvecku i samo nastavi dalje svojim putem. Znam da je prilicno skrto ali to je jedino cega se secam...
Nisam siguran,da nije slučajno ono u koloru šta je išlo u stripoteki u sredini,po dve strane....tamo su bili neki mutanti

Možda i Jeremiah,ili Accaio Liquido

Jel neko čitao Nausikaju od Vetrovite Doline od Mijazakija?
Razmišljam se da uzmem mangu u izdanju Lokomotive pa me interesuje kakav je kvalitet štampe?

U beogradskim striparnicama mozete da kupite najnoviji strip o Gastonovim avanturama od domaceg izdavaca Najkula.

Mister No slavi pola veka od izlaska prvog stripa.
Na steamu mozete da kupite point & click avanturu napravljenu po malom stripu ili da probate demo igre.

Nadjite na youtubeu klip The Many Pieces of Mr. Coo Flipbook ako vas zanima da vidite strip.

The one and only Richard Corben :cool:

IMG-235819.png IMG-235831.png IMG-000118.png

?

Pa mozda zvuci i ko Sudija Dred.

Edit - хуманоидни ундеад ми највише личи на Swamp Thing
1750181600202.jpeg

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno