Tako sam ja reklamirao neispravnost brojila. Jer sam imalo u aprilu noćnu tarifu potrošenu 51 kw,a za maj 222kw. Što je po meni nemoguće jer mi jedino bojler radi noću,ali on radi tokom je svih meseci. A dupla mi je potrošnja dnevne struje... A u maju nije bilo potrebe za grejanjem... Definitivno nisu čitali april, nego su izlupali neke male cifre.Pa da, u to ja sumnjam, jer tebi po stanju brojila ispada da trošiš duplo više noću (budući da ukupno imaš VT oko 27k, a NT oko 52k), odnosno da je odnos tarifa otprilike 1/3 prema 2/3, a oni tebi obrnuto računaju, kao da je fiksno 2/3 prema 1/3 (s tim u vezi, dosad sam sve vreme pisao 3/4 prema 1/4, i niko da me ispravi, izvinjavam se na propustu). Ne znam šta te ostali pitaju, pošto si ti već postavio slike svojih računa. Tu se tačno vidi šta oni rade, da ponovim: upišu ti svu potrošnju u jednu tarifu, a onda ti je naplate podeljeno 2/3 VT prema 1/3 NT. Zašto je tako, morao bi njih da pitaš, ali mislim da je sumnja na neispravnost brojila makar deo odgovora.
samo sto ja imam jednotarifno i tu se deli 66:33Ovo se desilo i članu @old_bookmaker, pisao je na prethodnoj strani. Zapravo su aproksimirali raspodelu tarifa kao 3/4 više i 1/4 niže, a sve je upisano u jednu. To su i ranije radili, i ta raspodela im je zvanično objašnjenje, jer kao ne može da se desi da je neko trošio samo jednu tarifku, ali koliko to ima smisla i da li je u skladu sa regulativom, ne bih znao.
Na konkretnom primeru Labella, ispalo je da je u martu potrošio 876 kWh strogo u nižoj tarifi, pa mu je to raspodeljeno kao 651-325. Zatim je ispalo da je u aprilu potrošio 440 kWh strogo u višoj tarifi, pa mu je to podeljeno kao 293-147. Zatim je u maju navodno potrošio 1344 kWh strogo u nižoj, što je dovelo do podele 896-448.
Vredi li da im se žalimo i da dostavimo potrošnju@idijanac
evo da može i gluplje
Pogledajte prilog 496133
Pogledajte prilog 496134
Stigao račun na portal - potrošnja 0 (nula) a očitan 06.06.
Isto je danas stiglo i meni - račun 734 dinara u okviru kog su uračunati obračunska snaga i RTS i ništa više (staro stanje isto kao i novo)...@idijanac
evo da može i gluplje
Pogledajte prilog 496133
Pogledajte prilog 496134
Stigao račun na portal - potrošnja 0 (nula) a očitan 06.06.
ED srbije se zove app ali nema za iphone, udjes ima prijava stanja brojila izaberes opstinu, uneses sifra mernog mesta i ides daljeJedno malo glupo pitanje - kada sami očitavate stanje brojila, kako im dostavljate podatke o starom i novom stanju - putem e-maila (preko kog) ili aplikacije (pročitah da može i preko nje ali ne nađoh u njoj i kako)?
Pitam za ova mesečna, prvih par dana u mesecu, ne za ovo ispravljanje krive Drine koje ću morati da jurim preko e-maila [email protected]...
Ja preko mail-a saljem stanje za plac u Surcinu.Jedno malo glupo pitanje - kada sami očitavate stanje brojila, kako im dostavljate podatke o starom i novom stanju - putem e-maila (preko kog) ili aplikacije (pročitah da može i preko nje ali ne nađoh u njoj i kako)?
Pitam za ova mesečna, prvih par dana u mesecu, ne za ovo ispravljanje krive Drine koje ću morati da jurim preko e-maila [email protected]...
6-7 кажеш? Ево већ 14 дана ништа.Neverovatno da im treba 6-7 dana da proknjiže plaćeni račun.
Verovatno "unapređuju" sistem kao što su najavili.6-7 кажеш? Ево већ 14 дана ништа.
Takodje placeno 5tog jos nije proknjizeno Bg, dok racun u Lazarevcu proknjizen posle 2 dana.6-7 кажеш? Ево већ 14 дана ништа.
Imaš daljinsko očitavanje sa antenom, isto i meni izlazi jer imam dvosmerno prozjumer brojilo sa daljinskim očitavanjem.Izgleda da ja ne mogu sam da prijavljujem stanje...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari