Šta je novo?

Koji stariji a jeftin MacBook Pro?

• Začetnik teme Deleted member 30833
  • Datum pokretanja
Jel zna neko kako da testiram iMac bez HDa i OSa, dal je zaključan na iCloud? Znam za ono kad držiš D kad se startuje, al to je samo za hardver.

Ubodi flešku sa bootabilnim windowsom.

Mozda nije tema, interesuje me da li su ovo ok temperature u IDLE za ovaj MBP?

Screenshot 2024-12-26 at 19.17.25.png

Da li sam se zeznuo što sam uzeo ovaj laptop za 450e, star je 4 godine?

Pošto sam tek sad uzeo da čitam da uskoro neće biti podrške za Intel, a ujedno ovo mi je prvi susret sa Apple-om. Znam da je M1 bolji od Intela, ali ovo mi treba samo za neke osnovne potrebe, a nadao sam se da će makar još par godina da potraje.

1000107129.jpg

Poslednja izmena:
Za te pare si mogao M1A 13". Ovaj ce malo da se greje,ali je ekran 16"Taman ce da se navuces za neki noviji kasnije.

Da li sam se zeznuo što sam uzeo ovaj laptop za 450e, star je 4 godine?

Pošto sam tek sad uzeo da čitam da uskoro neće biti podrške za Intel, a ujedno ovo mi je prvi susret sa Apple-om. Znam da je M1 bolji od Intela, ali ovo mi treba samo za neke osnovne potrebe, a nadao sam se da će makar još par godina da potraje.

Pogledajte prilog 495964
Na tvom mestu bih prodao i išao na M1.

Za te pare si mogao M1A 13". Ovaj ce malo da se greje,ali je ekran 16"Taman ce da se navuces za neki noviji kasnije.
Nije mi odgovarao 13", zato sam uzeo 16".

@Vuceta91 trebalo bi da dobije i MacOS 26 (Tahoe).
To me raduje, sad sam čitao o tome

Na tvom mestu bih prodao i išao na M1.

Pošto se prvi put susrećem sa ovim, isprobacu prvo da li mi leže pa onda ću nešto jače.

Za probu je okay, ali M procesor je i tata i mama za Intel. Jači je, ne greje se i manje troši, baterija traje bukvalno ceo dan. Neuporedivo.

Ne znam da li je adekvatna tema za ovo pitanje.
Imam stari iMac 27 late 2013 . Hteo bih da uzmem nesto novije, Neki macbook M (ne novi) ili novi macmini m4 osnovnu verziju?
Morao bih kupiti i neki monitor ( ne znam da li moze imac da se koristi kao monitor? ) .
Obicano koristenje bi bilo, internet, pogledat neki video, mozda PS,...Dvoumim se izmedju macbook i mini jer macbook je prenosljiv, pa npr mogu u krevetu ili dnevnom boravku da nesto pregledam, ili da pustam muziku preko hifi,....ok muzika mi nije primarni cilj, jer imam sa cega da pustam muziku, ali nije na odmet :D

Mac mini M4 nov je oko 650e, dock sa gomilom portova i mestom za nvme disk je pedesetak evra na AE. Ako ti prenosivist nije must have onda mac mini.

Negde sam video preporuku za ovaj https://a.aliexpress.com/_EJx8ib8, bez diska je 50e. Ima ga na drugim mestima isti za tridesetak evra, kao i drugih modela dockova. Licno, ima modela koji mi se vise svidjaju i vise idu uz dizaj mac mini-a. Baci pogled na AE, pa vidi sta ti se svidja i potrazi test na YT.
Evo meni se svidja ovaj, ali treba pogledati kako radi https://a.aliexpress.com/_EHOSY5u .

Nazad
Vrh Dno