Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi (2025)

https://m.imdb.com/title/tt0119237/

Ne znam kako opisati ovaj film osim kao prikaz života u varošici Ohaja iz perspektive omladine. Film sa upečatljivim likovima. Preporučujem svakome, ali nije za svakoga. 7.5/10

Da li jedino možemo biti srećni samo kad smo tužni? Ludi Grci i njihovi uvrnuti filmovi. 7/10

https://m.imdb.com/title/tt0119237/

Ne znam kako opisati ovaj film osim kao prikaz života u varošici Ohaja iz perspektive omladine. Film sa upečatljivim likovima. Preporučujem svakome, ali nije za svakoga. 7.5/10

Da li jedino možemo biti srećni samo kad smo tužni? Ludi Grci i njihovi uvrnuti filmovi. 7/10
Sigurno nije ista tema, ali me malo podsetilo na ovo, izmedju ostalog zato sto je grcki film. Film je svakako ludilo na svoj nacin.

Vi kako hoćete, ali savet vam je da ovo preskočite u troskoku. Toliko klišeizirano i već viđeno samo u puno boljim filmovima i radnjom svedenom na proste činioce. Još sam zblanut kako su pojedini izneli svoje uloge, počev od detektivke Seke Aleksić pa redom. Jedino je ova žena u glavnoj ulozi pokazala kvalitet.

+1 za Suntan, odličan je.
Pogledaj i Kaleidoscope (2016) pominjao sam i njega ovde pre pet, šest godina. Dođe mi da ga ponovo pogledam.

Accountant 2
Zanimljivo je kako su napravili film od 2 sata I proleti ali skapiraš da film toliko plitak, šupalj na sve strane, svašta nešto a ustvari ništa. Na kraju me ubi ona scena sa zelenim platnom.
Elem, film je gledljiv, malo nabacanog humora i to je to.
Sad moram da odgledam i prvi deo, kažu da je bolji.

Accountant 2
Zanimljivo je kako su napravili film od 2 sata I proleti ali skapiraš da film toliko plitak, šupalj na sve strane, svašta nešto a ustvari ništa. Na kraju me ubi ona scena sa zelenim platnom.
Elem, film je gledljiv, malo nabacanog humora i to je to.
Sad moram da odgledam i prvi deo, kažu da je bolji.
Odgledah i keca, tu su mi negde oba, 6.5/10

U Top 10 ne mogu da ga stavim ali u Top 20 najboljih filmova koje sam odgledao u životu apsolutno mogu. Kakav je film Incendies! Dobar do bola bukvalnoooo. Filmčina!!!!!
11/10

The Amateur (2025)
Bezveze…ali baš bezveze…dosadan.

Woody Allen, Quentin Tarantino, Wes Anderson, Roman Polanski, Coen braća i Skorseze.
Njihove filmove prepoznam iz aviona i u prvih 10-15 minuta kakav specifičan pečat i potpis imaju.
Za Incendies sam tek na kraju video da je Denisov film. ☺️

iskreno mi nije preterano drago sto je Vilnev (tako nekako se cita prezime, kvabeski francuski lol) presao u blokbastere, to ne menja da je za sobom ostavio dosta sasvim ok filmova. meni je drag jer je u Arrival recimo odradio totalni anti- Independance Day ideju sretanja sa vanzemaljcima, i napravio ljudsku dramu/misteriju odenutu sci-fi plastom, a film je bio dosta poznat , a nije me iritirao :ROFLMAO:(inace bas cesto preskacem iole novije super poznate holivudske..
ne znam odakle ideja za poredjenje sa Farhadiem, no on/covek svakako pravi odlicne filmove, i kad smo kod iranske kinematografije, pade mi na pamet Abbas Kiarostami i "Taste of Cherry"- uhhh kako brutalan film- opet ja sa slow burn filmom koji obradjuje velika pitanja kroz divnu , ponekad meditativnu pricu..

p.s. neko je spominjao i Lanthimosa- vec 15ak god. kako mi prijaju njegovi filmovi, od Dogtooth pa dalje, definitivno uvek pogledam film iako nisu svi istog kvaliteta, ali mi prija njegov stil.

Poslednja izmena:
iskreno mi nije preterano drago sto je Vilnev (tako nekako se cita prezime, kvabeski francuski lol) presao u blokbastere, to ne menja da je za sobom ostavio dosta sasvim ok filmova. meni je drag jer je u Arrival recimo odradio totalni anti- Independance Day ideju sretanja sa vanzemaljcima, i napravio ljudsku dramu/misteriju odenutu sci-fi plastom, a film je bio dosta poznat , a nije me iritirao :ROFLMAO:(inace bas cesto preskacem iole novije super poznate holivudske..
ne znam odakle ideja za poredjenje sa Farhadiem, no on/covek svakako pravi odlicne filmove, i kad smo kod iranske kinematografije, pade mi na pamet Abbas Kiarostami i "Taste of Cherry"- uhhh kako brutalan film- opet ja sa slow burn filmom koji obradjuje velika pitanja kroz divnu , ponekad meditativnu pricu..

p.s. neko je spominjao i Lanthimosa- vec 15ak god. kako mi prijaju njegovi filmovi, od Dogtooth pa dalje, definitivno uvek pogledam film iako nisu svi istog kvaliteta, ali mi prija njegov stil.
Pogledaj filmove od Ceylana.

Uhhh, Arrival... 5 puta sam ga gledao....
Kakav je to film. Često razmišljam o njemu.

Da se nadovežem za Fathadija i Vilneva. Mislim da u neku ruku nisu uporedivi, jedino taj (mada ni taj film) Incendies sa kojim se može napraviti neka paralela sa Farhadijeve ostvarenjima. Zgarišta jesu sjajan film, ali Vilneov pristup ide više na šok i katarzu, dok Farhadi gađa na emocionalnu autentičnost i realnost. Ne znam da li je za pohvalu, ali ja sam pogledao samo taj jedan film od Vilneva, ostali mi nisu bili privlačni, dok sam od Fathadija pogledao većinu, ako ne i sve.

Jako čudno iskustvo, ali nije toliko loše (?). Film je inspirisan igricom koja je već sama po sebi kao film, ali je priča skroz promenjena u odnosu na igricu. Međutim film je urađen kao tipična survival horor igrica gde priču saznajemo kroz isečke novina i VHS kasete i generalno ceo film ima taj vajb igrice koji je meni bio čudan ali i simpatičan na neki način. Baš me zanima da li je gledao neko ko ne igra igrice i kakvi su utisci?
Scenario i likovi su baš loše napisani 5/10, gluma nije sjajna 5/10, ali horror aspekti su iznenađujuće dobri 7/10. Meni je film bio jako zabavan kao celina, ne razvlače radnju i nije dosadno. Jako je lepo stilizovan i horor je i više nego solidan. Scenario, likovi i dijalozi su neretko tupavi, ali su zabavni. Moja ocena je 6.5/10, ali ja sam nekako i target audience za ovaj film, realno je malo niža ocena.

Ovaj animirani Predator negledljiv.
Animacija kao neki skica koncept koji su odradili da vide sta stvarno da prave pa to tako skrnavo i budjavo izbacili.
Kao da niko od tih dripaca nije gledao Love, Death & Robots ili Secret level pa da vide sta se danas radi.

Debelo precenjen kao i svaki Denis Villeneuve film. Bukvalno je svaki od poslednjih 5 filmova Asghar Farhadi bolji od Incendies.
Da, razumeo sam, nego više ono razmišljanje na glas. Ne vidim sličnost, a opet je na neki način ima. Da li iz razloga što se vezuju za taj napaćeni istok...
Pade mi na pamet i Mohammad Rasoulof, još jedan potentni i izrazito hrabar iranski režiser The Seed of the Sacred Fig

Spominjali smo ga već kad je izašao, ali vredi ponoviti. Sidni bi definitivno trebalo da se fokusira na snimanje ovakvih filmova. 👍

Nazad
Vrh Dno