Šta je novo?

GPS satovi (Garmin, Sunto, Coros, Polar...)

Prilozi

• Clipboard01.jpg
    Clipboard01.jpg
    84 KB · Pregleda: 149
Pa ako je tebi 4h neprihvatljivo, ti nemoj da palis LTE streaming. Poenta je bila da je za FR645 za to vreme 5h muzike bilo prihvatljivo i da ako je on kao takav nasao svoje kupce, naci ce i potencijalni Fenix 8 LTE sa 4-5h music streaminga preko LTE.

Muzika na satu mi je bespotreban feature, na mom trenutnom sam samo probao kako radi Deezer, skinuo jedan album, pustio, i nisam više koristio. Dok imam aktivnost gde koristim sat, volim da čujem zvuke iz okruženja.

Moj komentar se nije odnosio na samu funkciju slušanja muzike, već na uopšteno trajanje baterije.

3 Nova amazfit gps modela u junu + helio strap?

Zainteresovan za balance 2.

Prilozi

• Screenshot_20250601_222146_Edge.jpg
    Screenshot_20250601_222146_Edge.jpg
    151.2 KB · Pregleda: 83
Balance 2 vec izasao u Kini.

Mislim da je tabela za eu

To je Balance 2, tek treba da izadje Balance 2 XT (extreme?). ili ce biti neka rugged verzija ili samo naziv za global. mada zapravo ko zna sta ce biti, svaki artikal kaze drugacije.

Amazfit sat + Amazfit Helio Ring 👨‍🍳🤌
Mada mi se iskreno ne menja Garmin, navika je navika. Ali kad vidim da sat+prsten kostaju pola Epix-a, mozda cak i manje, a da rade 95% istih stvari, poprilicno lak izbor na kraju dana.

Da li se jos nekom desava da zvuk tj. glas sa Garmina zvuci deforimisano/izobličeno?

vec par dana me takav glas obavestava, restartovao telefon/sat, povezao sat ponovo sa telefonom, nema razlike.

Poslednja izmena od urednika:
Da li se jos nekom desava da zvuk tj. glas sa Garmina zvuci deforimisano/izobličeno?

vec par dana me takav glas obavestava, restartovao telefon/sat, povezao sat ponovo sa telefonom, nema razlike.
To najverovatnije crkava zvucnik.

Ne dolazi taj glas obavestenja kroz sat vec kroz telefon/slusalice.
Prebacio sam se na Fenix 8 i nove Forerunner modele. Mozda da proba da promeni jezik(ako ima ta funkcija) i vidi da li na drugom jeziku isto tako izobliceno zvuci? Ako je tako sve OK, mozda ce kad vrati na engleski sve ponovo da zvuci normalno.

Citao sam na reditu da postoje problemi konekcije sa odredjenim vrstama slusalica.
Mozda je menjao slusalice skoro?

ma nema veze sa slusalicama, ovo je nesto do aplikacije. menjao sam i dijalekte i jezike, isti djavo svuda

evo kako zvuci. sad cu da obrisem aplikaciju pa da instaliram ponovo da probam. - jok, isti djavo, mozda mi treba connect + za normalan audio :D

edit - ipak je do mene 🤣

brisao sam aplikacije iz telefona i obrisao Google text to speech i onda je koristio default Oppo language model koji je jelte, kineski.

sad kad sam guglao i video da se ljudi žale na loše formatiranje prompta, tek sam tad ukapirao da je to zapravo text to speech koji on vadi iz aplikacije a ne pravi audio. 🤦

sve je normalno sad sa Google TTS.

Poslednja izmena:

A da ne gledate bezveze ceo video, 970, na istim podešavanjima kao 965, izvlači više sati GPS aktivnosti.

Out of the box daje nešto preko 21h aktivnosti.

U podešavanju GPS only, 4 sekunde ekran nakon gesture i još neke sitnice, izvukao je preko 50 sati. Nije koristio HRM traku, koja bi to sigurno sabila.

Čekamo neki ozbiljniji review ili da konačno stigne do nas, ali ispade da je najgora stvar na satu ona žuta plastika, šta god bila, izmedju tastera sa desne strane. I cena. Koja je relativna stvar.

Prilozi

• Screenshot_20250527_230111_YouTube.jpg
    Screenshot_20250527_230111_YouTube.jpg
    110.8 KB · Pregleda: 48
  • Screenshot_20250527_230038_YouTube.jpg
    Screenshot_20250527_230038_YouTube.jpg
    131.5 KB · Pregleda: 99
To su fabričke vrednosti.
Video koji sam ja postavio je sa trajanje baterije u uslovima treninga.

Mislim da je ovo što je merio 21h za Sat IQ, tj u praksi 5h manje, nego što Garmin tvrdi, što i nije tako loše, jer oni u testiranju verovatno smatraju da nema potrebe da gledamo ekran u toku aktivnosti.

Pa, mozemo reci da su i jedne i druge vrednosti ok, da ne ulazimo u detalje ko je od njih dvoje u pravu.

btw: za onu novu hr traku, citao sam novi metrics radi samo u bt encrypted modu.

Baš su ga opravili :)

Prilozi

• Screenshot_20250606_165137_Edge.jpg
    Screenshot_20250606_165137_Edge.jpg
    139.9 KB · Pregleda: 95
  • Funny
Reagovanja: PJ
Trenutno najatraktivniji napredan sat na tržištu.

Retko ko i u svetu placa garminu retail preporucenu cenu za nove proizvode.
btw eno ga na kp :)

I naravno, niža od EU retail cene.... 670-680 eur.... Sad kad NaviShop odvali preko 100k. Ne bi me iznenadilo.

Interesantan patent, proverava dotegnutost sata na ručnom zglobu.

Najčešća greška koju sam vidjao kod trkača je da sat bude suviše labav i puls bude previsok.

Ja imam drugi slučaj. Labav sat, sat pokazuje manji puls. Pred kraj trčanja zategnem i puls odmah skače na realni nivo. Svakako senzor labavog sata mi zvuči kao dobra stvar.

Prilozi

• Screenshot_20250609_185231_Connect.jpg
    Screenshot_20250609_185231_Connect.jpg
    55.7 KB · Pregleda: 30
Samo da obradujem korisnike amazfit t rex 3 da sa novim apdejtom konacno dolazi funkcija za logovanje ishrane koja, koliko sam do sada uspeo da vidim, radi fantasticno. Prepoznaje skoro sve namirnice pisane na srpskom jeziku, kalorijske vrednosti su u preko 90% tacne...zaista sjajno za sve kojima treba detaljno pracenje ishrane u svrhu dijete/treninga.

Zar to nije vezano za update same Zepp aplikacije na telefonu? A ne do sata?
Nisam ispratio, ali jesam od pre par dana (mozda i nedelju dana, a i vise) primetio u aplikaciji da mogu da logujem hranu (ali je nisam isprobao).
U pitanju je Amazfit Active 2.

EDIT1: Znam da je te funkcije vec bilo (mesecima vec?) ali na Androidu, dok na iOSu nije bilo (do skorasnjeg updatea).

EDIT2: Da, jos u aprilu: https://gadgetsandwearables.com/2025/04/04/zepp-health-ai-food-log/

EDIT3: Da, nema veze sa satom.

Poslednja izmena:

venu za 800$ kuda ide ovaj svet 🐵

Novi Venu X1 je za 5mm duzi i siri od mog Venu SQ 2, ali je i za 3mm uzi. U to kuciste su ubacili ekran koji je za .6" veci sa priblizno istom gustinom piksela. Nisam nikad imao utisak da je Venu SQ 2 debeo sat, tako da su mogli i da zadrze 11mm debljine zarad bolje baterije(za nijansu je gora od Venu SQ 2).

Sem raznih trening metrika koje ce svakako dobro doci, druge novine koje Venu X1 donosi su altimetar(feature koji mi je najvise nedostajao od Forerunner 955), baterijska lampa(glavni razlog zasto se spremam da upgrade-ujem sat), veci storage(4GB vs 32GB) i taman da popune storage, topo mape(jos ce super izgledati na 2" ekranu, samo je pitanje koliko ce baterija da ga ubije u pojam). Bas sam skoro pomislio kako mi je zao sto Garmin ne pravi bolji kockasti sat od Venu SQ 2, i spremao sam se da uzmem neki od novih modela sa baterijskom lampom kad se javi ovo kao grom iz vedra neba. Kako uopste nisam nezadovoljan trajanjem baterije na mom satu, verujem da mogu da svarim najveci minus ovog sata. Sve u svemu ozbiljno cu da razmotrim upgrade na Venu X1 umesto na 970/Fenix 8.

Ranije je bila dobra podrška za forerunner liniju i fenix liniju, a za venu linije kad se sete sete.
Navodno su pricali da ce spojiti sve timove u jedan razvojni tim, ali ne bi se kladio. Ipak je garmin prvo sat sa 5 dugmića.

btw Meni je venu x1 xtra ruzan i xtra poskup 🙂

Poslednja izmena:
Ma de, kako moze jedan pravougaonik da bude vise ili manje ruzan od drugog pravougaonika :D

Mislim, oba su mi jednako ogavna kao modni detalj, kao sto bilo koji Forerunner izgleda ogavno na svoj nacin, ali reklo bi se ipak bar za nijansu lepse nego pravougaonik. Generalno, nikad za Garmin ili bilo koje druge pametne satove ne bih mogao da kazem da mogu da se smatraju "ukrasnim detaljem" na coveku. Mozda bi ova varijanta mogla da prodje za tinejdzera, ali za odraslog coveka nikako
garmin-570-with-shark-clip-strap-v0-xup07m789u5f1.jpg

Za cenu se slazem, mnogo bi lepse bilo kada bi kostao kao Forerunner 570 ili makar izmedju Forerunner 570 i Forerunner 970, ali i mimo toga, svaki Garmin sat je uzasno preskup.

Nazad
Vrh Dno