Toliko je trenutni ROG Ally X $899 u Americi. Ovo minimalno $999 ako ne i preko, osim ako Microsoft ne uleti sa nekim subvencijama.900e za Asus Ally, DOA.
Da. Osim Tom Vorena iz The Verge-a to niko od novinara nije ni pomenuo a to je jedna od najbitnijih stvari: igre za Xbox ne rade na ova 2 "Xbox" ROG-a! Samo igre za windows pc.Nema xbox biblioteku igara nego windows . Znaci preskacem imam vec steamdeck netreba mi windows deck nego xbox deck.
Mozda sam ja pogresno razumeo ali i kod LTT-a je prikazano tako da ce biti opcija za Windows, Xbox biblioteku (tada se gasi sve ostalo da se izvuku najbolje moguce performanse) i Steam OS. Zato valjda i postoje ona 3 dugmeta kod levog kontrolera.Da. Osim Tom Vorena iz The Verge-a to niko od novinara nije ni pomenuo a to je jedna od najbitnijih stvari: igre za Xbox ne rade na ova 2 "Xbox" ROG-a! Samo igre za windows pc.
Nema xbox biblioteku igara nego windows . Znaci preskacem imam vec steamdeck netreba mi windows deck nego xbox deck.
Da. Osim Tom Vorena iz The Verge-a to niko od novinara nije ni pomenuo a to je jedna od najbitnijih stvari: igre za Xbox ne rade na ova 2 "Xbox" ROG-a! Samo igre za windows pc.
Within the Xbox full screen experience, players will see their aggregated gaming library, giving them quick access to games from Xbox, Game Pass, Battle.net, and other leading PC storefronts. With this new feature, your Xbox library, hundreds of Game Pass titles (membership required), and all your installed games from other PC game stores are always at your fingertips.
Ne rade i to je poenta cele priče. Ovo je windows handheld PC. Rade "Xbox anywhere" igre sa PC Game Pass-a, ne rade native Xbox igre sa konzole (S/X).
Tom je potvrdio na discordu:
Pogledajte prilog 495453
Prebacis region konzole na Tursku.Ćao ljudi imam par pitanja oko kupovine igara i game passa na xboxu. Pre par nedelja smo moj mladji brat(13) i ja (17) skupili pare i kupili xbox series s. Do sada smo igrali samo free igrice na njemu ali sam video da su fifa 25 i nba 2k25 sniženi na 10$ i odlučili smo da ih kupimo. Kad sam uneo informacije za karticu trazili mi je i americku lokacije i tek tada smo otkrili za region lock. Tako da zanima me da li ja sa mojom karticom iz bake intese mogu da kupujem igrice na xboxu i ako je region US. Takodje sam video da dosta vas priča o Argentini,Turkoj i jeftinom game passu pa bi mi dobro došlo objašnjenje. Hvala svima !!!
Hvala na odgovoru imam jos neko pitanje, na Microsoft forumu sam pročitao da kupovina sa tako lažnom adresom može da prouzrokuje banu naloga ili konzole pa me zanima da li je to stvarno moguće ili tako samo Microsoft plaši neiskusne kupce.I nije mi jasno da li ja moram da pravim novi naloga sa VPN ili menjam region naloga ili šta već.Takodje gde mogu nabaviti jeftin game pass code i da li može normalno kod da se aktivira iz srbije. Hvala unapred.Prebacis region konzole na Tursku.
Restartovace se konzola i kada odes na prodavnicu imaces cene u Turskim Lirama. Jedna Turska lira ti je 2.62 dinara.
Kada dodas igrice u korpu ili odes na Buy Now opciju trazice ti da uneses adresu. Odaberes adresu nekog hotela u Turskoj koji izguglas nasumicno.
Posle toga ide unosenje broja kartice. Karticama banke Intesa mozes da placas ukoliko ti u cosku kartice pise VISA ili Mastercard.
Jednom kada to odradis i kupis nesto ne moras vise da unosis te podatke vec samo ides na Next.
Mozes da uzimas i sa US prodavnice, a i sa Turske. Argentina i Indija su trenutno jedini regioni kojima nemam pristup za kupovinu.
NBA 2K25 ti je 290 lira sto je jeftinije nego 10$, a FC 25 ti je 580 lira, a na US prodavnici je je 14$ sto ti je nekih 100 dinara jeftinije. Mada generalno ako ces uzimati Game Pass preko Turskog regiona nema ni potrebe da kupujes FC 25 jer je on od sutra besplatan na Game Pass-u.
Ako planiraš Game Pass da uzimaš, postoje dve opcije, jedna kao što je kolega @dimmu rekao, uzmi preko Turske, skida mesečno ~810 din miran si.Ćao ljudi imam par pitanja oko kupovine igara i game passa na xboxu. Pre par nedelja smo moj mladji brat(13) i ja (17) skupili pare i kupili xbox series s. Do sada smo igrali samo free igrice na njemu ali sam video da su fifa 25 i nba 2k25 sniženi na 10$ i odlučili smo da ih kupimo. Kad sam uneo informacije za karticu trazili mi je i americku lokacije i tek tada smo otkrili za region lock. Tako da zanima me da li ja sa mojom karticom iz bake intese mogu da kupujem igrice na xboxu i ako je region US. Takodje sam video da dosta vas priča o Argentini,Turkoj i jeftinom game passu pa bi mi dobro došlo objašnjenje. Hvala svima !!!
Nije mi jasno zašto sad mora novi nalog za India? Pre 9m sam to odradio na mom main nalogu.Ako planiraš Game Pass da uzimaš, postoje dve opcije, jedna kao što je kolega @dimmu rekao, uzmi preko Turske, skida mesečno ~810 din miran si.
Druga opcija je da uzmeš kodove za Game Pass Core - Indijski region (maximum 36m) i 1m Game Pass Ultimate-a, kodove redeemujes uz VPN, s tim što ćeš 99% morati nov nalog da praviš kako bi mogao da iskoristiš konverziju Core> Ultimate (na 36m bi dobio 18m+1m Ultimate-a)
Što se kupovine igara tiče, maltene svaki region je dostupan. Turska je mahom jeftina za stare igre.
@marko_ns konverzija je odavno 2:1 (dobijaš 12=6). Konverziju radiš tek kad istekne pretplata. Za Indijski region ćeš 99% morati nov nalog ako hoćeš da koristiš Core>Ultimate.
Do pre par meseci je moglo, sad ni VPN na prolazi (u 99% slučajeva) sa nalozima koji nisu na Indiji, čak i nalog napravljen odma na Indiju nakon mesec-dva ne prolazi. Tebi svakako ne remeti ništa ako igraš na konzoli, taj nov samo podesi kao home i sve radi na starom.Nije mi jasno zašto sad mora novi nalog za India? Pre 9m sam to odradio na mom main nalogu.
Sinoć mi prošla kupovina jedne igre, drugu nije, ali sam u međuvremenu dodao još jednu karticu, verovatno nešto proveravaju dan, dva, kako me nevira to sa geoblokadama.
Intesa ima opciju virtualnih kartica, meni kad nije prolazila kartica napravim novu i šljaka.Sinoć kupim na TR igru da probam radi li Visa, prođe
Dodam ovu moju Master na tu istu YT adresu, ne radi više nijedna, obrišem ovu drugu
Prebacim konzolu na US, prođe kupovina
Ko je tu lud i šta rade braća turci aj ga znaj
Kao da urade block kupovine na neko vreme čim se doda nova kartica, neke commie provere
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari