Šta je novo?

The Blood of Dawnwalker

murder hobo mi je omiljeni stil igranja vec godinama.

Igra stvarno sabija! Izgleda da će biti tona izbora koji se mogu aktivirati kada mi to želimo!
Grafika je baš dobra, combat iznenađujuće pozitivno deluje ali to treba sve videti u praksi.
Atmosfera kida!

^^
Sjajna emisija koja apsolutno vredi da se odgleda. Sebe pozicioniraju kao neku elitu kojoj je baš stalo i koja stvarno voli svoj posao.

Pogotovo me interesuje ovaj Magic sistem koji valjda ide preko runa koje se nalaze svuda po svetu pa će imati smisla sve da se istraži.

Da. U igri nema mikro-transakcija niti zaključanog sadržaja za preorder kupce. Tretira se svako jednako. Bravo!

Igra stvarno sabija! Izgleda da će biti tona izbora koji se mogu aktivirati kada mi to želimo!
Grafika je baš dobra, combat iznenađujuće pozitivno deluje ali to treba sve videti u praksi.
Atmosfera kida!

Au jeee...
Sta to tacno "sabija"? Sistem borbe koji mi deluje losije cak i od witchera? Nista nije kao kad u sred borbe dozoves meni koji zaustavlja vreme...
Ili mozda taj grad sa NPC-evima koji ne reaguju na ono sto se desava 5 metra od njih? 3 cuvara lupaju tamo na neka vrata, i u stara, cak i u danasnja vremena, pola ulice bi se skupilo da gleda sta se desava. Ili onaj pop kome Dragan Jovanovic moze da drzi casove iz pevanja i to ulogom iz crnog gruje?
Hipsterski repic mi se ipak najvise svidja. Ni na jednog staroj slici, ni fresci nisam video tu frizuru, al eto u gaymingu je ima sve vise.
Ili grafika koja nije nista posebno. Deluje ok ali je sve kao u onim netflixovim serijama - stari vek, ali svaka zgrada kao da je tek sazidana, bas za potrebe snimanja. Negde malo umazu blatom da ne bude toliko providno. Svaki ugao gradjevine - prav, pravcat. Nigde nista ne strci ili ima znake dogradnje ili ista slicno.
Vertikalna grafika, kako je ja zovem jos iz doba dok smo radili gamedev mi je poseban hit. Ma mora pozadina da bude ispunjena grafikom pa mora. Ne dao bog da se u jednoj od igara ovog tipa ne nalaze Himalaji. Ma obavezno pointy vrhovi moraju da prisustvuju, jer sta sad - nece valjda neka beskonacna ravnica da ispunjava svaki frejm... Ova ideja je bila trula pre 20 godina a evo jos uvek se kao neko pravilo uklesano u kamenu sprovodi...

Cak su i ideje bljuvotina. Uzecemo malo od vampires masqarade, malo od witchera, malo od onog novog ceskog cuda, malo onog undead parkura... Apsolutno nista novo. Malo drugaciji paprikas od istog povrca.. ali "sabija"!

Poslednja izmena:
Pitao sam se da li sam ja jedini kojem ovo ne izgleda ni impresivno ni zanimljivo, ali dobro je, nakon sto ga je Marko popljuvao, malo mi je laknulo :ROFLMAO:

I ja vam se isto pridruzujem u misljenju.Borba bas izgleda nekako "jeftino" i dosadno...dalje nisam ni gledao,odmah sam izgubio volju.

Ova braća Konrad i Mateus što su ex devs uveliko su zaslužni za uspjeh witcher trilogije. Konrada se sjećam još od witcher 2 jer je dosta puta on davao intervjue. Zadužen je bio za izradu i dizajn questova, a za Witcher 3 je bio lead/game director. Dobar dio posla odradio je i za C2077.

Ovo što je prikazano je Pre-BETA gameplay, tek su izašli iz Alpha builda. Evo recimo kako je izgledala Kingdom Come BETA:

Au jeee...
Sta to tacno "sabija"? Sistem borbe koji mi deluje losije cak i od witchera? Nista nije kao kad u sred borbe dozoves meni koji zaustavlja vreme...
Ili mozda taj grad sa NPC-evima koji ne reaguju na ono sto se desava 5 metra od njih? 3 cuvara lupaju tamo na neka vrata, i u stara, cak i u danasnja vremena, pola ulice bi se skupilo da gleda sta se desava. Ili onaj pop kome Dragan Jovanovic moze da drzi casove iz pevanja i to ulogom iz crnog gruje?
Hipsterski repic mi se ipak najvise svidja. Ni na jednog staroj slici, ni fresci nisam video tu frizuru, al eto u gaymingu je ima sve vise.
Ili grafika koja nije nista posebno. Deluje ok ali je sve kao u onim netflixovim serijama - stari vek, ali svaka zgrada kao da je tek sazidana, bas za potrebe snimanja. Negde malo umazu blatom da ne bude toliko providno. Svaki ugao gradjevine - prav, pravcat. Nigde nista ne strci ili ima znake dogradnje ili ista slicno.
Vertikalna grafika, kako je ja zovem jos iz doba dok smo radili gamedev mi je poseban hit. Ma mora pozadina da bude ispunjena grafikom pa mora. Ne dao bog da se u jednoj od igara ovog tipa ne nalaze Himalaji. Ma obavezno pointy vrhovi moraju da prisustvuju, jer sta sad - nece valjda neka beskonacna ravnica da ispunjava svaki frejm... Ova ideja je bila trula pre 20 godina a evo jos uvek se kao neko pravilo uklesano u kamenu sprovodi...

Cak su i ideje bljuvotina. Uzecemo malo od vampires masqarade, malo od witchera, malo od onog novog ceskog cuda, malo onog undead parkura... Apsolutno nista novo. Malo drugaciji paprikas od istog povrca.. ali "sabija"!
Najbolje bi bilo da ne igraš igru ako ti se već sad ne sviđa. To je apsolutno u redu ako ti to tako vidiš i prema tome ne treba neka široka polemika da se vodi oko toga.
Ovu igru razvija tim oko 100 ljudi i kao takva ona za mene predstavlja ono što su igre nekad bile a to je umetnost a ne klasični MT kesh grab ili woke.

Neki misle da nije dobro, neki da jeste i to je to.
Znam sve mane Witchera 3 - jako su ozbiljne, i opet ga smatram najsavršenijiom igrom koji sam do danas igrao. Nahvaliti ga ne mogu. Rado bih u svakoj živoj temi na forumu pisao samo o njemu.
Cenim core ideju koja se realizuje kako treba i znajući ove ljude šta su radili u prošlosti jako se veselim. Zamisli da je ovo početak tek jedne nove trilogije u RPG fantasy žanru. Pa nije li to uzbudljivo! Još liči na Witcher 3!

Nešto novo u gejmingu? Izvini ali to pogotovo u AAA industriji nećeš dobiti jer se igra na siguran money. Za to malo pogledaj indie projekte. Easy make - low risk. Svako može da napravi bilo šta.
witcher sa aliexpresa, nije ni cudo sto su ex devs :D
Već se pisalo o tome. Mnogi su napustili CDPR nakon release Cyberpunka jer im se nije svidelo kako je sve išlo zato što je glavnu reč o bitnim odlukama vodio bord. Da nije ne bi onakvu bruku doživeli po izlasku.
Braća Tomaszkeiwicz hoće slobodu i dobili su je. Biće DW super.

Poslednja izmena:
Ništa spektakularno, apsolutno sve ovo već vidjeno u 7 godina staroj igri "Vampyr" ili još starijoj "Maskaradi".
Još ovo kopiranje menija i gomile drugih stvari iz Witchera je prilično smešno, mogli su biti bar malo kreativniji.

Ja sam posle onog trailera mislio uuuu ovo ce biti bas nesto dobro, a ono nista drugo do jeftinog Witchera. Pass.

Ja sam ocekivao nesto unikatno kada ono mesavina svega i svacega , iskreno mislim da ce igra biti ono prosek . Borba mi se nikako ne svidja . Imam neki osecaj da se igra radila prvo za konzole pa onda se razmisljalo o PC . Ko zna mozda im sl igra bude bolja ipak im je ovo prva igra.

Fino, dobrih igara sa temom vampira baš i nema a ovo deluje solidno. Onaj Vampyr je ispao low budget, a ovo deluje puno bolje.
Dopada mi se direkcioni combat, biće zanimljivije nego borba u Witcher 3. Ali to će odbiti mnoge, kao što ih je odbilo i u For Honor, nije direkcioni combat za mase.

Što se mene tiče ne moraju ništa bolji combat da odrade nego u Witcher 3. Ako hoću da se zlopatim sa raznim karakondžulama po 3 sata i da nikad ne znam šta se dešava i ko je ko u igri imam 3 dark souls igre, elden ring a sad i Bloodborne preko emulatora (jer dražem im je baciti 300 milki na onu propalu igru koja nikome nije trebla nego da odrade nešto što svi žele).
Sećam se kakva je bila kuknjava na borbu u W3 jer kao dark sould postavio neke standarde, a W3 izuva skoro svaku živu igru što se tiče priče, naracije, world buildinga i atmosfere. Borba je sasvima dobra.

Da pređem na stvar od ove igre očekujem na prvom mestu priču, atmosferu i različiti prilaz reševanju questova (kao u Dues Ex igrama) i bilo bi super neke posledice (ako popijete hektolitre krvi od raznih seljaka ima da vas jure sa kukama i motikama).
Dobrih vampirskih igara ima baš malo, a da nisu neki kliše ili generički indie naslov.
Borba manje više, verujem da će je upeglati kao što će FOV i druge stvari sitnije stvari.

Meni ne treba neki sad souls-like da popizdim zbog neko boss-a a hoću da vidim šta se dalje u priči dešava, realnije mi je u W3 da posle tipa 1/3 ili 1/4 igre postaješ ultra jak, jer kao da je glavni lik u knjigama bio neki NPC i učio kako se vitla mač kroz sve knjige a ono mutirani bog i batina ubica skoro svega.
Isto tako ovde vampirčina sa nadljudskim moćima, hoda po zidovima, teleportuje se itd. i šta kao prvo mora da popije leglu pacova krv i ne znam šta još da bi se tuko sa tamo neki manjim bosom.

Kazi koja igra nije vec kopija neke posle 50 godina industrije samo video igara. Sta to moze novo da se izmisli da igraci budu odusevljeni?

malo je drugacije kada se ponosis da si ex cdpr dev i kada te nalozena internet masa saceka sa prevelikim hajpom ocekujuci od tebe ne znam ni ja sta - otisao si iz firme, znaci da si mnogo bolji od zle korporacije i sada ces da doneses nesto sto covecanstvo nije videlo. i ti od svega toga, pokazes ne "kopiju" nego igru koja deluje na prvi pogled kao w3 reskin i dobijes od interneta hejt jer si postavio prevelika ocekivanja svojim "ex cdpr dev" narativom. mac sa dve ostrice

Vrh Dno