Šta je novo?

PaySend

Kroz Play store možeš legitimno da plaćaš s njom. Doduše, meni je Google tražio da priložim sliku pasoša, ali mi je i trebalo ciljno da je dodam zbog probnih perioda (u praksi, iako otkažem pretplatu tokom otkaznog roka, aplikacija ipak pokuša naplatu).

@uji ti si na ovom terenu domaći, za first time korisnika, potrebno je da se pošalje nekoliko stotina EUR u EU, koristiti Wise ili Paysend? Primalac je poslao te dve opcije, pa me koleginica pita za pomoć, a ja iste nisam koristio.

@PJ koliko se sećam, slanje kroz Paysend bez ID verifikacije je do 150€ pa pošto je bio manji iznos, prošlo je sa starom karticom bez problema. Doduše, kroz aplikaciju mi nije nuđena uplata na iban. Možda je to dostupno za web ili za to svakako mora da prilaže pasoš. Neka se registruje uz referal i prvi put neće platiti proviziju. U principu, pošto mi je banka reizdala sa drugim brojem, faktički mogu ponovo iskoristiti to pravo sa drugim mejlom i brojem telefona, jer nisam prolazio kroz to. Wise nikada nisam koristio nažalost, a i nemam boravište u EEA.

• Like
Reagovanja: PJ
Računam da mi je jasno ali da potvrdim.
Grk mi je poslao ime firme (apartmani), IBAN i SWIFT.
150e e kapara. Otvorio sam nalog na Paysend (nije mi tražena slika pasoša), ubacio iznos, ime firme smeštaja, IBAN (SWIFT mi nije tražen), sad big ubacio moju VISA internet karticu i za dalje čekam da mi aminujete. To je to samo da ubacim karticu i potvrdim prenos?

(Ništa SWIFT, ništa pasoš?)

@milkobgd PJ mi je potvrdio u PM da je 390€ prošlo bez verifikacije, a podatke svoje banke ne unosiš. Dodao si tvoju karticu i to je to, posle samo šalješ na IBAN.

Swift nije neophodan jer je SEPA transfer u pitanju. Iznos nije veliki tako da ti verovatno neće biti potreban pasoš.

Hvala.
I još jedno,
Grk mi je napisao da za REFERENCE stavim svoje ime (Please make sure, that you note your name as a REFERENCE for your deposition). Gde se to ukucava?

• Like
Reagovanja: uji
Da odgovorim sam, možda nekom znači, sledeći korak je ubacivanje broja kartice, pa onda ide to REFERENCE i na kraju Send i to je to. Kaže jedan dan da legnu pare.

Ja sam poslao pre neki dan 900eur (500+400) bez verfiikacije, nakon toga je bila potrebna, pise da postoji neki mesecni limit. Nisam mnogo istrazivao o cemu se radi vec je odradio

Poslao bih neku siću (3 USD) preko PaySend-a na dolarski denominiranu Master karticu (vezanu za Bilderlings nalog). Imam 3 pitanja:
1) Koji referal mogu da iskoristim za besplatan transfer i da li se isti koristi odmah pri otvaranu PSend naloga ili tek pri slanju?
2) Pri registraciji nemoram ništa od dokumenata da im dam (za tako mali transfer)?
3) Da li za tu svrhu slanja 3 dolara mogu da iskoristim lokalnu UnionPay karticu (PŠ)?

@Belgrade. bilo koji, prilikom otvaranja naloga, odeš na link ili ga navedeš kao kod. Iskoristi se prilikom prvog transfera (na završnom koraku piše da nema provizije). Ne traže dodatnu verifikaciju za mali iznos. Nisam siguran da uopšte prihvataju UPI kartice, ali mislim da ne, barem za naše podneblje. U početku su prihvatali samo Master.

Ne odmah. Tek posle kad pređeš određeni limit. Nedavno je bio slučaj da je uplata od 390€ prošla bez dodatne verifikacije pasošem.

Dva pitanja.

1) Zašto mi ne daje prvo besplatno slanje na MC karticu iako sam iskoristio uji-ov refferal kod (piše fee 149 rsd)?
2) Zašto mi ne daje mogućnost odabira željene valute - daje mi samo EUR i GBP opcije a meni treba USD (pošto šaljem na dolarski denominiranu Bilderlings MC karticu)?

@Belgrade. 1. Kontaktiraj podršku i pitaj. Nisam imao ovakvu situaciju. Vidim da je do sada sedmoro iskoristilo i da imam bonus od jednog transfera (neko je ponovio po drugi put i nagrađen sam za taj fee još novembra prošle godine).
2. Na kraju krajeva, pošalji u EUR pa će prema exchange rate kartičarske kuće Bilderlings proknjižiti to u USD.

Da podelim feedback i odgovorim sebi:
1) Osim referala pri registraciji potrebno je pri prvom transferu ukucati dodatni referal koji glasi bukvalno "FREE" da bi se izbegao fee od 149 rsd - pronašao sam taj info u spamu e-maila.
2) Od podrške Paysenda info da se na Master kartice izdate u UK (slučaj virtualne Bilderlings) može uplaćivati samo u valutama EUR i GBP.

• Like
Reagovanja: uji
Da li ovo dole radi sa naših PPal naloga - u slučaju slanja (via PSend) na ne-naše račune?
Iz onoga što si postavio, za sada isključivo UK i evrozona. Začkoljica sa Paysend-om je što svakako ne možeš da dodaš srpsku karticu na inostrani nalog ili tuđu na naš. Dobićeš automatsku poruku da država nije odgovarajuća i da otvoriš novi nalog. To sam upravo pokušavao sa Tremendous prepaid Visa karticama, ali izgleda da sistem čita BIN i ima automatski filter.

Ali ovo što sam postavio nema veze sa dodavanjem kartice bilo koje.
Nego se nekome na njegov račun negde u svetu umesto sa svoje kartice novac šalje sa svog PPal balanca uz dodatnih 0.5% provizije (na onih 1.5%).

Ali ovo što sam postavio nema veze sa dodavanjem kartice bilo koje.
Nego se nekome na njegov račun negde u svetu umesto sa svoje kartice novac šalje sa svog PPal balanca uz dodatnih 0.5% provizije (na onih 1.5%).

Verovatno da se vrsi provera po adresi koja je uneta na PayPal nalog, tj. adresa uneta na PayPal nalog mora biti u UK ili EEA da bi moglo da se obavi slanje sa tog PayPal racuna koristeci PaySend.

Zasto bi ovo koristio???
Hteo bih da povučem novac sa PPal-a na Bilderlings račun, ako povlačim na linkovanu karticu provizija Bildera je 3% plus provizija PPala.
Kad primam Paysend-om direktno na račun nema provizije osim ovih 2%.
Takođe ako hoću da kupim USDT preko Binance P2P ima gomila ponuda preko Paysend-a, a gotovo nijedna preko PPala direktno.

Ako znaš jeftiniju varijantu da se isto postigne, You are Welcome da podeliš sa svima, a ako je nešto top secret može i na PP :)

Ne znam kako bi nase hohstaplere izbegao inace je povlacenje na kartice najjeftinije.
Jasno.. :(

Pozdrav, vlasnica apartamana iz Grcke mi je poslala ime, prezime, iban i swift za uplatu depozita.
Uplatio sam preko paysenda 100e, ukucao podatke i Iban, poslao na SEPA bankovni racun. Novac je odmah skinut sa racuna moje banke, dok dodatnu proviziju nisu skinuli. E sad nakon nedelju dana ona kaze da novac jos nije legao kod nje. Da li mogu negde da proverim da li je to tacno i koja je sansa da sam nesto zeznuo ?
Proverio opet broj racuna i ime su ok.

Koju dodatnu proviziju?
Trebalo je da uplatis 101.5 evra da bi njoj leglo 100 evra i to je sve od provizije, Paysend nedvosmisleno to prikazuje.
Da li imas potvrdu od Paysend na email da je u potpunosti izvrsen transfer?

E to nisam znao, mislio sam da oni proviziju posebno skidaju sa racuna, ali ajde manje vise to, svakako je ostalo trebalo da legne.
Imam detalje transakcije na mejlu, status successful, racunam to je to.

Svejedno je njoj 98.5e trebalo stici vec. Vidi da ona ne trazi 100e tacno pa ne vidi tvojih 98.5e

Paysend te pita koliko treba da dobije primalac pa ti onda kad rade konverziju odmah zaračunaju i proviziju.

E to nisam znao, mislio sam da oni proviziju posebno skidaju sa racuna, ali ajde manje vise to, svakako je ostalo trebalo da legne.
Sve sto treba jeste da se cita i razume sta pise, a ne da se napamet radi. Svaka skola se placa.

To je onda garancija da je novac pristigao u banku primaoca ali ne i da je banka prebacila sredstva na njegov racun.
Ume da potraje u nekim slucajevima vise dana, pogotovo ako je vikend u pitanju.
Dobar je predlog kolege da proveri da li je stigla uplata od 98,5 evra.

Nazad
Vrh Dno