Šta je novo?

Elektricni sporet

fleet019

Poštovan
Učlanjen(a)
23.06.2016
Poena
70
Pozdrav svima, doslo je vreme za kupovinu novog sporeta, budzet je oko 40k, jedino sto mi je zapalo za oko su neki Beko modeli
Ukoliko imate predlog za neki konkretni model, ili neki drugi sporet preporucite
takodje ne znam sta je bolje da li obican elektricni ili staklokeramicki

Ako planiraš da šporet koristiš i nakon isteka garancije, šporet sa klasičnim ringlama je jeftiniji i jednostavniji za servisiranje. Ko je vešt sa alatom može i sam da zameni ringlu za desetak minuta.

predlog za sporet staklokeramiku do 45k...... Gorenje ili beko??? dajte neki model ,krenuli su popusti :D

Mi imamo dobra iskustva sa Gorenje. Jedan je budžet staklokeramika, a drugi je bio top model. Po 15 godina rade oba. Na ovom boljem riknuo kružni grejač pre 8 godina.

Ako je neko pratio ovih dana pre black friday neki indukcioni dobro bi dosla preporuka.

Neka iskustva konkretno sa šporetima Gorenje kombinovani gas/ringle kupljen 2004 radio bez greške. Zadnjih godinu dana rerna donji deo izgoreo, nema kao rezervni deo. Odluka pala za nabavku novog odabir prepušten meni budžet do 70000 i odlučim se za novi Gorenje kombinacija gas/staklokeramika. Taj šporet smo već gledali dve godine nije ga bilo i nadjemo jedan sa ne znatnim oštećenjem bočno. Nije vidljivo ne smeta to prihvatim, platim i čekam doatavu. Šporet nisam video uživo. Kada je došao još jedno oštećenje sa zadnje strane za koje mi nije rečeno da ima. Ajde i to i polako počinje sagledavanje uredjaja. Izrada bedna da bednija ne može biti, lim je debljine recimo tanjeg kartona ili recimo ispod 0,5mm donja fioka usukana nema linju i pravac ispod rerne da je prati, nazad se nalazi betonski element ubačen duzine cca 40cm×5cm×5cm verovatno da održi stabilnost!!! Dalje nema poklopac preko livene rešetke za plinske rungle nema žičano postolje da drži posudu manjeg prečnika. Dovodni kabal nema.
Sve u svemu 2- izrada bedna da bednija ne može biti. Ipak danas se zna ko proizvodi, šporete veš mašine frižidere. Od Gorenja koje je nekada nešta značilo danas stoji samo logo. Ostalo je obično bacanje para vremena...
Javiću kad se ispeku prvi kolači 😄
Neka iskustva konkretno sa šporetima Gorenje kombinovani gas/ringle kupljen 2004 radio bez greške. Zadnjih godinu dana rerna donji deo izgoreo, nema kao rezervni deo. Odluka pala za nabavku novog odabir prepušten meni budžet do 70000 i odlučim se za novi Gorenje kombinacija gas/staklokeramika. Taj šporet smo već gledali dve godine nije ga bilo i nadjemo jedan sa ne znatnim oštećenjem bočno. Nije vidljivo ne smeta to prihvatim, platim i čekam doatavu. Šporet nisam video uživo. Kada je došao još jedno oštećenje sa zadnje strane za koje mi nije rečeno da ima. Ajde i to i polako počinje sagledavanje uredjaja. Izrada bedna da bednija ne može biti, lim je debljine recimo tanjeg kartona ili recimo ispod 0,5mm donja fioka usukana nema linju i pravac ispod rerne da je prati, nazad se nalazi betonski element ubačen duzine cca 40cm×5cm×5cm verovatno da održi stabilnost!!! Dalje nema poklopac preko livene rešetke za plinske rungle nema žičano postolje da drži posudu manjeg prečnika. Dovodni kabal nema.
Sve u svemu 2- izrada bedna da bednija ne može biti. Ipak danas se zna ko proizvodi, šporete veš mašine frižidere. Od Gorenja koje je nekada nešta značilo danas stoji samo logo. Ostalo je obično bacanje para vremena...
Javiću kad se ispeku prvi kolači

Mozda nije pravo mesto ali imam jedno pitanje, da li mora servis da poveze kabli na novom sporetu zbog garancije ili mogu to sam sa uradim?

Da ne otvaram novu temu, treba mi preporuka za šporet sa najboljom velikom rernom (70-75l), proizveden ove godine ili eventualno prošle. Budzet oko 70 hiljade.
Da napomenem, šporet mora biti isključivo električni, nikako kombinovani

Mozda nije pravo mesto ali imam jedno pitanje, da li mora servis da poveze kabli na novom sporetu zbog garancije ili mogu to sam sa uradim?
Pogledaj šta piše na garantnom listu, da li postoje neki uslovi? Kada sam pre izvesnog vremena uzimao šporet, morao je da dođe serviser.

Nedavno sam kupio Gorenje šporet, staklo-keramika, multifunkcionalna rerna . Ima Air-Fry, mogućnost kuvanja na pari itd itd. Cena 50K. Kad se uključi rerna, kao da se pali računar, zazuje ventilatori. Za sada sam veoma zadovoljan. Garancija je 2 godine, uz registraciju uređaja na sajtu dobijaju se dodatne 3.,

Poslednja izmena:
Keva ima Gorenje sa obicnim ringlama, kupljen 2021. sto se tice rerne dosta tanki limovi, guma nastradala, ona licka taj sporet sada izgleda kao nov a koristi se.
Mi imamo Beko sa ravnom povrsinom, arcimo ga samo tako, gornji grejac je nastradao pre par meseci ali je nastradao drzac, sve ostalo ok za sada a placen 30ak k 2020.

Nedavno sam kupio Gorenje šporet, staklo-keramika, multifunkcionalna rerna . Ima Air-Fry, mogućnost kuvanja na pari itd itd. Cena 50K. Kad se uključi rerna, kao da se pali računar, zazuje ventilatori. Za sada sam veoma zadovoljan. Garancija je 2 godine, uz registraciju uređaja na sajtu dobijaju se dodatne 3.,
Ja sam narucio isti takav gorenje, da li mozda znas da li se za gorenje gubi garancija ako sam povezem kabli ili moram da zovem servis?

Cek bre a sto bi gubio garanciju?
Meni elektircar povezao kabli i serviseri nisu ni pitali

Nazad
Vrh Dno