mt:s je već počeo u mejlovima u potpisu da stavlja uputstvo za zamenu starih kartica koje ne podržavaju 4GA1 izgledno ničim nije bio prinuđen da gasi 3G, jer da jeste, mts bi potegao nogu, a oni će nasuprot svemu po svoj prilici biti poslednji. Slede se svetski trendovi, 3G uređaji se već broje na prste i s obzirom na to da su do 2016. poznati brendovi već stavili tačku, odnosno 2017. bilo nekih zaostalih no name Kineza koji su iskorišćavali zaostale čipsetove, tu se krug zatvara. 4G je već godinama uveliko prisutan u nižem segmentu i nema teorije da je postotak aktivnih 3G uređaja iznad 2%.
A1 izgledno ničim nije bio prinuđen da gasi 3G, jer da jeste, mts bi potegao nogu, a oni će nasuprot svemu po svoj prilici biti poslednji.
Koja je realno korist od 3G mreže kada je to zastarela tehnologija?"Uskoro".
Oni su 3G ugasili baš zato što još nema 5G.
Upravu si. Profit se svuda gleda. Mobilni operateri idu onom logikom uzmi ili ostavi. Ne treba ni opstruirati razvoj novih tehnologija.Ne treba da bude 19. vek ali je potrebno da se nova tehnologija prilagodi sistemu a ne da se sistem prilagodjava njoj... odnosno sve ovo je moglo biti implementirano da je postojala volja za napretkom a ne samo za profitom a paradoks je da je cena implementacije samo mali deo onog sto se trosi na lobiranje kako bi se krojio put tehnologije kroz zakone na najprofitabilniji nacin...
Tačno tako. Kada bi i 2G mrežu ugasili onda bi bila gomila elektronskog otpada starih telefona sa tastaturom.Problematika oko pozivanja hitnih službi je jedan od razloga zašto se gašenje 2G odlaže. 3G se gasi jer nema vrednost naspram kombinacije 2G/4G.
Pozdrav
Evo P20pro. Koji je skroz dobar telefon, bluetooth slušalice duplo bolji kvalitet ima od na primer A33 Samsungom. Ali mreze podržavaju volte sa njega dok sa p20pro ne podrzavaju iako telefon ima volte. I sad ako bi mi ugasili 2G moram da nadjem neki telefon da ima Codec za muziku i da podržava VOLTE. I morao bi bacati bolji telefon od vecine novih.Tačno tako. Kada bi i 2G mrežu ugasili onda bi bila gomila elektronskog otpada starih telefona sa tastaturom.
Mislim da su oni vec sada elektronski otpad od 10+ godina. Nokia 3310 3G iz 2017 je jedan od poslednjih 3G telefona koji je izasao, a samo od tada je proslo 8 godina.Tačno tako. Kada bi i 2G mrežu ugasili onda bi bila gomila elektronskog otpada starih telefona sa tastaturom.
Lako je Yettelu u Srbiji da uradi tako nešto.koliko uopste ima uredjaja koji su 2g only? zar ne bi bilo bolje da se ostavi 3g koji je dobar i za pozive i za net a da se ugasi 2g?
Razmišljate o telefonima a to uopšte nije fokus oko 2G, razmišljajte o POS terminalima, fiskalnim kasama, očitavanju brojila itd... Ogroman broj uređaja koristi 2G jer je jednostavno bio dugo prisutan a apilikacija ne zahteva veliku brzinu, ni veliku količini podataka...Mislim da je 2G sa nama bar još 10 godina, kako rešenja na terenu budu dolazila do kraja svog životnog veka tako će se onda uređaji menjati sa npr 5G ili 6G rešenjima, šta već bude aktuelno.koliko uopste ima uredjaja koji su 2g only? zar ne bi bilo bolje da se ostavi 3g koji je dobar i za pozive i za net a da se ugasi 2g?
Kad spomenu, malopre u prodavnici placao preko terminala. I pise GPRS konecija. Sto potvrđuje da radi na 2G a ne na 3G.Razmišljate o telefonima a to uopšte nije fokus oko 2G, razmišljajte o POS terminalima, fiskalnim kasama, očitavanju brojila itd... Ogroman broj uređaja koristi 2G jer je jednostavno bio dugo prisutan a apilikacija ne zahteva veliku brzinu, ni veliku količini podataka...Mislim da je 2G sa nama bar još 10 godina, kako rešenja na terenu budu dolazila do kraja svog životnog veka tako će se onda uređaji menjati sa npr 5G ili 6G rešenjima, šta već bude aktuelno.
Kako citas logove?Video sam u log-ovima da mi A1 IMS server prilikom pokušaja prijave vrati 403 Forbidden, dok Yettel i mts bez problema inicijalizuju SIP sesiju.
Verovao ili ne, kroz klasican adb logcat.Kako citas logove?znam da moze preko network signal guru da se cita L3, ali samo ako si root-ovan i ako platis nesto bezobrazno.. Plus valjda moze samo za qualcomm cipsetove..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari