Mi smo definitivno odlučili da idemo u Pargu. E sad zanima me gde tražiti smeštaj, koliko sam video postoji ravni deo oko terena i brdoviti oko centra. Valjda sam dobro ukapirao. Dosta mi liči na Neos Marmaras makar po reljefu. Što se tiče cena, na bukingu papreno preko agencija koliko toliko pristojne. Nikad nisam kontaktirao vlasnika direktno pa ako imate neke savete u vezi te "kombinacije" pišite. Uopšte ako imate savete oko Parge i smeštaja svaki je dobro došao.
Sto se Parge tice, bio sam bas davno (2013.), ali cenim da se vecina stvari nije promenila.
Meni je najbolja bila Valtos od plaza uz grad (od 3 plaze), tako da bih najradije gadjao nesto blize njoj, ali mozda je idealno naci smestaj negde na izdignutom delu izmedju Valtosa i samog gradica, tako da si na pola puta izmedju te dve lokacije koje ces, pretpostavljam, najvise obilaziti. Jedini minus je to konstantno pentranje i spustanje, ali na to si nekako osudjen tamo ako zelis i plazu i grad. Ako te najvise interesuje izlezavanje na plazi, a povremeno bi svratio do gradica, onda mozda bolje nesto blize Valtosu.
Generalno u skladu sa zeljama u smislu sta se najvise obilazi, treba birati i lokaciju smestaja da ne bi planinario svaki dan. Takodje obratiti paznju gde je smestaj, jer ako dolazis kolima, mozda je problem doci do istog zbog jako uskih ulica po Pargi.
Sto se plaza tice, takodje je ok Lihnos plaza na istocnoj strani gledajuci od Parge, treba mozda 5 minuta kolima, mada znam da su ljudi isli pesaka, pa biras jel ces preko brda kroz maslinjake (cuo sam tada da moze da se naleti na zmije) ili okolo putem. Naravno, ako dolazis kolima onda je jasan izbor.
Pored toga sam bio i na Sarikiniko koja je mozda i najlepsa plaza u kraju, ali to je vec malcice duzi put, moze da se dodje kolima, a moze i brodicem, nemam predstavu koje su cene brodica.