Sta je tacno svrha Screen Dimmera u vezi PWM-a? Instalirao sam, preuzeo je priorite nad osvetljenjem mobilnog i po prilicno vise smanjuje osvetljenje od sistemskog. Vidim u brightness settings da ima da se podesi u advanced minimal physical brightness gde se odredi od koliko % do koliko % ce kontrolisati app a ostatak sistem. Sta znaci ako npr. stavio od 0 do 50% app.? Nece dozvoli da jako spusti osvetljenje pa time ce biti i veci pwm? Dok ce sistem da kontrolise izmedju 51 do 100% svetlo?Kod onih telefona koji imaju užasan PWM na niskim nivoima osvetljenosti, treperenje može da se značajno ublaži softverski, instaliranjem OLED Saver ili Screen Dimmer aplikacije. Ako ste preosetljivi, smetaće vam i značajan pad osvetljenja 60 ili 120 puta u sekundi (u zavisnosti od trenutnog refresh rate-a) na svim nivoima osvetljenosti koje se, izgleda, naknadno nikako ne može eliminisati. Ono se jedino može malo ublažiti forsiranjem većeg refresh rate-a kada je pad osvetljenja nešto manje izražen (mada to izgleda nije moguće na MIUI14, čim sekundu bude statička slika, obara ga na 60Hz).
Koliko sam ispratio, to što kineski brendovi obećavaju na papiru, nije baš tako u praksi. Tako da podaci iz specifikacija displeja nisu garancija da će taj displej baš svima odgovarati.Пређи на неки од кинеских произвођача, по могућности Онор, он има најбољи PWM тако да ћеш итекако осетити бољитак. Самсунг је тек са 24 серијом поправио PWM и осети се напредак, али опет далеко од рецимо Онора који већ пар година избиљно гура ту причу.
To se uglavnon odnosi na nit-brightness ne na PWM. Vole da preteraju sa nits jer ih računaju po pixelu ne sveukupno.Koliko sam ispratio, to što kineski brendovi obećavaju na papiru, nije baš tako u praksi. Tako da podaci iz specifikacija displeja nisu garancija da će taj displej baš svima odgovarati.
Ovo sam napisao pre godinu i po dana u ovoj temi, nakon par dana korišćenja Poco F5.Da li će se i u kojoj meri javiti nelagoda i bol pri korišćenju AMOLED ekrana je individualna stvar. Ukoliko ste preosetljivi, poput mene, pitanje je da li postoji telefon na tržištu koji vam neće smetati. Kupio sam Poco F5 pre par dana. Na nižim nivoima osvetljenosti ima PWM frekvenciju od 1.920Hz, ali mi i to smeta. Smeta mi i na višim nivoima osvetljenosti tako da ću ga najverovatnije prodati i vratiti se na IPS.
Pokušaj što više vremena provoditi napolju, hladno i vetar lepo oporave oči, a imaš i one Hylo-Care Kapi za oči, 10 ml, extra stvar za zimu, gel nikako onda budu lepljivi kapci.Оптрилике да сви лажу за те PWM вредности (или бар већина). Мене на Самсунгу уби црвенило у очима и непријатност чим крене топлије време. Размишљао сам и да пређем на Онор јер се они хвала да су им екрани најбољи по том питању.
Капи сам сипао пре пар година и помагале су, али не бих да постанем зависник🤣. Љуто једем више него слатко, па сам навинкут. Остаје да редим лук, то помаже увек🙂.Pokušaj što više vremena provoditi napolju, hladno i vetar lepo oporave oči, a imaš i one Hylo-Care Kapi za oči, 10 ml, extra stvar za zimu, gel nikako onda budu lepljivi kapci.
Možeš i ljute paprike isto tera suze 😂
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari