Šta je novo?

Trčanje kao hobi/rekreacija/sport/izgovor za putovanja

Dobro primećeno, subjektivno mi deluju slično Skyward i clifton, a po runrepeat testu nisu. U svoju odbranu, u jednima trčim, u drugima ne, ali načelno imam problem sa toplom obućom, a sa kliftonkom ne. Jedino ako boja ima veze, mada ne bi trebalo.

Imam Clifton 9 u plavoj boji (tamne) i u golden lišaj (senf žuto-svetlo braon), ne osetim ja tu neku razliku tj ne znoji mi se noga bez obzira na boju... Dakle, nisam merodavan 😄

Мучи ли се неко са супинацијом при ходању и трчању, а онда и рецимо болом код пете метатарзалне кости? Ту се негде и ослањам при спуштању ноге.
Мењао сам и патике, тренутне су adidas solarboost 4, лепо су се показале, али ево га опет бол се враћа. Физио, струје, прође довољно да могу да ходам без болова, али трчање тешко иде. Једино улошке нисам пробао, то ми је неко од њих препоручио.
Последњи пут ме заболело већ после пар км, што се никада није десило, обично крене бол једно 2 дана после, већ трећег не могу да се ослоним на тај део мало изнад пете.

Доста ствари има по нету, највише је фокус на прелом кости и на лечење, и патике које су томе намењене.

Шта мислите, који тип патике је добар, на различита мишљења наилазим. Логика ми каже да је мекши и дебљи ђон решење, али и то има противнике.

Нагињем ка novablast 5.

Nisam saglasan. Patika nije tome namenjena, ona može malo da pomogne ili odmogne, ali suštinski problem se rešava iznutra ka spolja. Da ne nabrajam svoje probleme, spoljni faktor mi je uvek kratkoročno pomogao, a dugoročno odmogao, kao i svaka štaka. Ideja je da se funkcioniše bez štake.

Pokušaj da se skoncentrišeš na mehaniku trčanja, da ti prelazak preko stopala bude od spoljnog dela pete pa ka korenu i vrhu palca. Ne znam da li sam ti dobro objasnio, ali pored pokreta iz kuka (odakle počinje problem suspinacije, jer je nedovoljno pokretan), pa preko butine, kolena, sve do stopala, imaš onda i taj dodatni pokret/oprugu kada stopalo premeštaš sa spolja ka unutra. Ne samo da olakšava stres na telo, jer je to još jedna opruga, meni skine i 15-20s po km tempo, za istu ekonomiju. I dalje se često zaboravim i propadnem, jer mi to nije priorodno, odučio sam se, pa se ponovo učim mator. Zato možda umem da opišem šta radim, atletičar od malena verovatno ne bi umeo.

Ovo je moje iskustvo u prevazilaženju ITBS, a uzrok je upravo bila suspinacija. Pre toga sam imao bol u prednjoj loži nisko, a pre toga donji deo lista, ma ko mala beba koja se uči sve ispočetka. Borba sa mehanikom i dalje traje.

Novablast 5 svakako.

Ovo je moje iskustvo u prevazilaženju ITBS, a uzrok je upravo bila suspinacija.
Да, имам страх да не одем у веће повреде, јер спољни део десног колена већ креће да боли након трчања.

Слажем се апсолутно са написаним, тако нешто и покушавам, проблем дође са умором па спуштање ноге иде рефлексно на лоше.
Зато сам и кренуо са трчањем мањих дистанци, јачи темпо, али изгледа да ми више прија.

Први бол сам и осетио због трчања на траци у истом спором темпу 10км у најјефтинијем runfalcon-у, пре тога наравно никад ништа, али и године су биле мање.

Led na spoljni deo kolena, grašak ili tako nešto što može da se oblikuje.

Nemoj da promašiš broj za novablast.

Мучи ли се неко са супинацијом при ходању и трчању, а онда и рецимо болом код пете метатарзалне кости? Ту се негде и ослањам при спуштању ноге.
Мењао сам и патике, тренутне су adidas solarboost 4, лепо су се показале, али ево га опет бол се враћа. Физио, струје, прође довољно да могу да ходам без болова, али трчање тешко иде. Једино улошке нисам пробао, то ми је неко од њих препоручио.
Последњи пут ме заболело већ после пар км, што се никада није десило, обично крене бол једно 2 дана после, већ трећег не могу да се ослоним на тај део мало изнад пете.

Доста ствари има по нету, највише је фокус на прелом кости и на лечење, и патике које су томе намењене.

Шта мислите, који тип патике је добар, на различита мишљења наилазим. Логика ми каже да је мекши и дебљи ђон решење, али и то има противнике.

Нагињем ка novablast 5.
Odeš u Rudo ili ekovel da ti skeniraju stopala i naprave ortopedske uloške. I to ti je rešenje za bar godinu dana a verovatno i duže u zavisnosti od eksploatacije. Bola neće biti, uložak ti gura stopalo u normalan položaj.
Odeš u Rudo ili ekovel da ti skeniraju stopala i naprave ortopedske uloške. I to ti je rešenje za bar godinu dana a verovatno i duže u zavisnosti od eksploatacije. Bola neće biti, uložak ti gura stopalo u normalan položaj.
Bol u peti može da bude i ako imaš petni trn?!
Da li je neko kupovao patike od IG korisnika @svetpatikaa koji ih prodaje i na kp? Kod njega su hoka Clifton 9 7500din nove, kaže da ih kupuje u Austriji u outletu. Ima dobre recenzije...

Poslednja izmena:
Ako je to onaj Dragan iz Pančeva ili je negde pisao Palilula, sve nove patike koje prodaje su falš. Uglavnom drži Hoka.

Prošle godine sam kupio dva para, vratio mi pare bez reči. Tj rekao je, "ma ne razumem se ja u to, ali sigurno nisu falš, donosi mi drugar iz autleta u Nemačkoj.".... Nije ni pogledao šta sam mu dao u kutijama, imao spremno mojih 28.000 dinara i razlaz.

I da, ljubazno se izvinio što sam dolazio do Pančeva da ih vratim.

Ne znam da li je on ali mi je malo neobična ta priča kako kupuje patike u outletu u Austriji pa prodaje ovde za 7500. Teško da su baš toliko jeftinije tamo.

Ako ima raspon brojeva u ponudi, nema trika. Ako ima jedan dva para, onda još i može da bude, jer je Clifton 9 sada već stari model.

Mene je navukao na model koji je tek prestao da se proizvodi i bile su 14.000 po paru, a nekih brojeva je još bilo u Intersport za 18.000, nije bilo suviše jeftino, zvučalo legit. Patika smrdi na šangajke, šavovi loši, ploča plastična, sa nalepnicom u paternu karbona, umesto karbonska. Pena jeste pod prstom tvrdja od originala, ali da ne grešim dušu, patika super udobna.

Tek kada sam mu ih vratio, shvatim, kakav bre outlet, ima sve moguće brojeve u ponudi. To nikada nije bilo u outletima.

Ima sve brojeve. Šuplja mu je priča o outletu, dovoljno je da mu tražim račun... 😁
Al' ko zna koliko njih se upecalo zbog cene. Dobro je da si bar uspeo da vratiš pare.

Dve noći, malo se sleglo, da pokušam ukratko.

Oborio sam lični rekord iz Valensije (ravna kao tepsija) za nekih minut ipo, pomerio sam prošlogodišnji rekord beogradske staze za nekih 8 ipo minuta. I nisam se umorio, nema upale, juče nisam otišao na trening, jer nisam stigao. I sve je to lepo, ali već na nekoj narednoj trci rekord će biti pomeren, ovaj zaboravljen, ali 38.beogradski ću baš dugo da pamtim.

Krećem iz Zemuna, provejava sneg, 3 stepena. Reko' bolje da pada, jer dok pada, neće biti vetra. I ponesem garderobu za bukvlano sve klimatske uslove. Kada su se u 15 do 9 razmakli oblaci i pojavilo sunce, to je to, idealni uslovi.

Izašao u šorcu, gore tanka aktivna dugi rukav i preko aktivni kratki rukav. Možda je u nekoliko trenutaka bilo malo toplije u tome, samo kratki rukav ne bi bio greška, ali na kraju, rekao bih da sam odlično izabrao.

Ponovo ide zamerka organizatoru na nedostatak džakova za djubre na rešetakama strane zone. Vidiš kako ljudi traže gde da bace flašice/kesice od gelova/maramice...

Druga zamerka je na okrepnu stanicu gde su delili Nutrino Lab, kasnije, duž staze fleke od povraćanja. U bojama Nutrina. Kakav bre voćni shake, pa nije ovo dvodnevna ultra?! Ajde što ljudi isprobavaju nove ukuse u toku trke, ne znaju, ali da organizator to ponudi je baš neozbiljno.

I na kraju trke ne dobijem bananu, zbog koje sam došao. Jedna devojka je imala transparent Respect! Power! Banana! 😄

Staza kao staza, svi je znamo napamet, osim što su punktovi sa zabavljačima utanjili. Filharmonija na novom mostu zamenjena nekim, nisam ni siguran šta je ono, sa natipisom Expo. Težak fail.

Pre nego što smo krenuli, uvek analiza ko šta planira da trči, ja sam najavio da idem na puls do 155 i pace ne brži od 5.20.
Drugar koji uvek krene brže od mene, a završi posle, kaže ide samnom, reko' dok siđemo sa mosta, a posle kako hoćeš. I baš je tako i bilo, posle mosta krenemo ispod 5, ja shvatim da nemam potrebe, jer svakako obaram lični rekord, on je otišao napred, završio je nekih 30 sekundi pre mene, ali drago mi je da je shvatio da može da završi trku bez da stane, bez da se raspadne. A da prodje kroz cilj pre mene, jer defakto jeste brži trkač, samo ne poznaje svoje telo.

Ja sam završio sa average pace 5.18, average puls 151. Super fit.

Koliko je to bio savršen tajming, tek ćemo naknadno shvatiti.

Žena me sačekala kod Paba u Kneza Miloša, pa krenula prema cilju po mene, vraćamo se lagano, sreli neke poznanike, ćaskamo, vidimo u Srpskih vladara, na 300m od cilja čovek leži, oko njega nekoliko klinaca iz crvenog krsta, podigli mu noge, drže glavu, pomislim, ah, grčevi, šteta da nije završio. Već smo prošli, kad ova moja se okrete, pogleda ponovo, "ovi ne znaju šta rade!" i otrča tamo na sred ulice... Predstavi se ko je, preuzme inicijativu, i da izbegnem neke teške ili pogrešne reči, pomoću štapa i kanapa reanimira čoveka i vrati u životu.

Klinci iz crvenog krsta nisu imali ideju šta da rade, prosto su mladi, obučeni na lutkama, bez iskustva u realnim situacija a, a hitna koja je stigla nekoliko minuta kasnije je bila jednako zbunjena, iz kombija su vadili PRAZNE torbe i pokušavali da nađu to što im je ona tražila (laringoskop, tuba). Crveni krst je imao defibrillator, ali isti nije bio potreban, memam pojma kako se to prepoznaje, ali vidim da je samo ona shvatila. Tek je hitna donela ambubalon, koji je bio potrebniji.

U kombi su ga spakovali sa spontanim disanjem i sa otvorenim očima. Nadam se da je čovek dobro.

Znam čime se bavi, znam da svakog dana spašava živote u operacionoj sali, bio sam prisutan kada nakon saobraćajne nesreće u sekundama uspostavi kontrolu nad situacijom i način kako preda ljude hitnoj pomoći, ali da ovako, perifernim vidom, po čovekom licu i položaju tela prepozna šta se dešava i shvati da klinci ne znaju šta će sa njim, prosto neverovatno. Ponosan!

Da sam nakon mosta ubrzao sa ovim drugarom, završio 30 sekundi ranije, prošli bismo pre nego što je čovek pao. Da sam trčao 5.20, kao što je bio plan, naišli bismo minut kasnije, verovatno bi već bilo kasno. Kakav splet okolnosti i kakva luda sreća!

Pogledajte prilog 487436

Sam tekst je novinarski, ali najvažnije da je čovek spašen, nadam se da će biti dobro i da će se vratiti trčanju kroz struktuiran trening i u skladu sa svojim mogućnostima.

Danas su dodeljene plakete "Heroji beogradskog maratona"....bilo je nekoliko besmislenih, gde su i sami primaoci, uglavnom sponzori, ispoštovali događaj i nisu se pojavili.

Nekoliko tradicionalnih - Čika Vlada, Milan (slepi trkač - Ironman) sa sparing trkačem Dekijem, nekoliko ljudi sa ozbiljnim zdravstvenim stanjima, kojima su dnevne rutine problem, ali su na različite načine zavšrili svoje trke...

I ekipa koja je reanimirala čoveka na 300m od cilja - čoveka koji se danas pojavio na dodeli, jedino njegov izlazak nije propraćen muzikom, tek kasnije ćemo čuti da mu je prethodnih dana preminuo sin, čovek se dobro opravlja, ali deluje slomljeno, zbog porodične tragedije. Nekoliko rečenica je rekao njegov drugi sin, momak je sportista, koji ne trči, ali je rekao da će zameniti tatu na narednim trkama.

Išao sam tamo kao plus 1, da pravim društvo, zaista nisam očekivao ovako emotivan događaj i da iza svake plakete (ne brojimo one sponzore) ima materijala za dobar film.
A zapravo je sve veoma jednostavno. Doneseš odluku, kreneš, i nema stanja dok ne ostvariš cilj.

Morao sam da izguglam influenserku, zenu, majku, kraljicu sa dodele plaketa 🙊

Da, Nela, Yugoslovenka na Instagramu. Vodila je deo programa i zagrevanje na ženskoj DM trci, mislim i na 10km na Ušću.

Not my cup of tea, ali svaka njoj čast. Pravi novac na motivisanju ljudi da se fizički pokrenu. Svima dobro, no damage done. Gde ćeš bolje?! :)

Inače, u Valensiji je krajem oktobra trčala polutku, beba tada nije imala ni dva meseca. Sedela je u avionu ispred mene, poznata mi, ali ideju nemam odakle. Tek nekoliko dana kasnije je vidim na nekom story-ju za PowerAde, snimak sa trke.

Imala je čitavu seriju video materijala kako se posle porođaja vraća u trening.

Sad vidim da je pre dve sedmice u Atini istrčala 21km za 2.27, sa kolicima, uz menjanje pelena u toku trke 😂

Kad si već guglao, da li si probao Zoja Milinković? Devojčica sa cerebralnom paralizom, veoma teško hoda, ali može da vrti pedale, pa je učestvovala sa onim polu-ležećim biciklom. Prošle godine je učestvovala na 10km, tada je obećala da će ove godine 21km. I potrefilo se da je trka bila na dan njenog 18. rođendana, savršeno :)

Danas je malo falilo da izgovori sledeće godine 42km, ali je ipak rekla "da učestvujem na još trka".

axa vidjao sam jednog rusa u ns kako trci sa detetom u kolicima, znaci nije cudak cim nije jedini? 🐵
A vidjao sam i jednog decka-mladica dodje sam sa svojim vozilom do ulaza i posle šeta. Jednom zimus me prevarila vremenska prognoza i poceo vetar i da padaju sekire, pitam ga jel treba pomoc, ne treba. Njemu i toj Zoji skidam kapu.

Išao sam tamo kao plus 1, da pravim društvo, zaista nisam očekivao ovako emotivan događaj i da iza svake plakete (ne brojimo one sponzore) ima materijala za dobar film.
A zapravo je sve veoma jednostavno. Doneseš odluku, kreneš, i nema stanja dok ne ostvariš cilj.

Ne bih ni ja znao da nisi ovo napisao, tj. da uopšte postoji takav događaj. Nema stajanja, to je najvažnije, samo napred. Ne bih gledao u zube ljudima koji su iz bilo kog razloga spremni da troše svoju energiju da organizuju događaj.

Ja bih mogao kraću priču o ovom mom maratonu ovde da napišem, i da nije čudo što se vrlo malo ljudi prijavilo, a zatim pojavilo na startu za najveću distancu. 21k, a tek 10k (nizbrdo) je bilo krcato. Trasa je - pakao. Nema kilometar da je ravno, a sve direkt po suncu. Organizator je napisao 300+m visinske dobiti, coros izmerio +241. Trasa za mentalni test, ne za PB.

1747117659668.png

Imam čime da se pohvalim, 3:40:32 čip time, 11,48km/h, 3/12 i 28 u generalnom. Ošišao sam 19 minuta na neuporedivo težoj trasi i temperaturi od Bgd pre nešto više od godinu dana. Spremao sam 4:55 MP, realizovao 5:13 (zvanično), a poslednjih par km sam se raspao. Posle 3 km sam znao da od 4:55 nema ništa i jedno 25km sam trčao 5min/km (objasniću posle), očekujući da najgore nije ni došlo i nisam se prevario. :D Ritam mi je bio takav da u krugu susednog mesta, Alaçatı (prelepi prizori), nigde nikog ispred, iza, tek na svakih 500m po pandur, publike nema, pustoš. Gore nego na treningu, pa ti izdrži solo. Stade vetar, sunce prži, asfalt usijan, uzbrdica da sam na ivici bio da pređem u hodanje - nije se desilo! Onaj šiljak gore na 2h:37min. Nizbrdo noge neće, pa onda opet šiljak, pa opet nizbrdo, a više ne mogu da uhvatim ni ispod 5 odmah, polako pokušavam da se vratim u ritam, i taman kad ga ulovim, opet uzbrdo.

Šta mi je bila strategija za pejs, pošto sam trenirao mahom na ravnom sve svoje duže ture, nisam ni gledao pejs ovde već mi je glavni parametar bio da ne prelazim 285W u prvoj polovini, što je efektno ~4:55 za mojih 80 kila. U kasnijoj fazi to nije bilo moguće, a bolje od ovog što sam se spremio za moje znanje i moje telo ni teoretski nije bilo moguće.

Pojavila se i Srbija u vestima ovde, moguće prvi put.

Punktovi sa vodom su bili dobro raspoređeni. U jednom momentu sam se sudario sa 10k šetačima trkačima, jer ih je bilo toliko puno, da su prešli u naš smer i blokirali pristup vodi u oba smera, ali nema veze, pozitivno samo. Jedina publika koju sam imao su oni bili, bar oni malo brži, jer smo par km trčali nasuprot, pa smo se bodrili uzajamno, više ja njih nego oni mene, jer je većini bila duša u nosu. Ja sam trčim kontra, oni se razmiču i aplaudiraju, tako da nije bilo razloga za ljutnju kod vode, i tako sam se trkao sam sa sobom, koji minut tamo vamo nebitno.

Šta je plan - ako bude neki ravniji hladniji 42 ove godine, pa da probam <3:30, nije daleko, ali prvo Ivanjica drugi vikend od danas.

axa vidjao sam jednog rusa u ns kako trci sa detetom u kolicima, znaci nije cudak cim nije jedini? 🐵
A vidjao sam i jednog decka-mladica dodje sam sa svojim vozilom do ulaza i posle šeta. Jednom zimus me prevarila vremenska prognoza i poceo vetar i da padaju sekire, pitam ga jel treba pomoc, ne treba. Njemu i toj Zoji skidam kapu.

Kada sam otišao na prvu trku u životu, Budimpešta, trka kreće i završava se na Margitsiget (ostrvo u gradu), dolazimo dva dana ranije, parkiramo se na hotelski parking na ostrvu, izlazim iz kola i prvo što vidim, devojka trči i gura kolica. U narednih pet minuta je potrčalo još nekoliko ljudi. Dok smo ušli u hotel, prošlo je još žena sa kolicima, pa shvatim da je to zapravo mesto gde mesto gde lokalci dolaze da dzlžogiraju, da nije skrivena kamera, jer sam došao na svoju prvu trku :)

Juče je bio i jedan, rekao bih Rus, koji jedva hoda, on je učestvovao na 21km u ležećem biciklu, vrteći pedale rukama.

Ne bih ni ja znao da nisi ovo napisao, tj. da uopšte postoji takav događaj. Nema stajanja, to je najvažnije, samo napred. Ne bih gledao u zube ljudima koji su iz bilo kog razloga spremni da troše svoju energiju da organizuju događaj.

Događaj, ako se ne varam, postoji duže, ali poslednje tri (od promene vlasništva nad BG Maraton) je dobio na ozbiljnosti. Kao I cela trka. Događaj je zatvorenog tipa, dolazi se na poziv, mada, ne bi sprečili bilo koga da udje.

Plakete su zapravo veoma lepo odrađene, masivne, personalizovane, bez da se stidiš da je staviš u životni prostor ili kancelarije gde dolazi veći broj ljudi.
Sve je to deo biznisa, ali drago mi je da nije otaljano, već urađeno sa ukusom.

Ja bih mogao kraću priču o ovom mom maratonu ovde da napišem, i da nije čudo što se vrlo malo ljudi prijavilo, a zatim pojavilo na startu za najveću distancu. 21k, a tek 10k (nizbrdo) je bilo krcato. Trasa je - pakao. Nema kilometar da je ravno, a sve direkt po suncu. Organizator je napisao 300+m visinske dobiti, coros izmerio +241. Trasa za mentalni test, ne za PB.

517 na 21km vs 89 na 42km.....odnos kao na mnogim trkama. Samo je tebi delovalo da ih je mnogo više :)

Sad si spreman za Jordan i Petra maraton 😄

Ja bih mogao kraću priču o ovom mom maratonu ovde da napišem

Svaka čast! Popriličan uspeh, ne mogu ni da zamislim kako je bilo mentalno trčati praktično sam u tim uslovima. Jesi gledao samo workload ili si pratio i HR? Jel bi ti bilo ok da okačiš grafik workloada i HR ukrštenih sa profilom/tempom? Slabo nalazim takve grafike na netu za "normalne" trkače, a čini mi se da se može naučiti iz njih vezano za egzekuciju.

Srećno sa Ivanjicom!

@PJ Inspirativne priče, zaista.

Poslednja izmena:
Gledao sam i HR, ali orijentacija su mi bili W jer je trasa bez ravnog praktično. Gledao sam i pejs i kadencu. Ovako sam složio activity ekran za trku:

Screenshot_2025-05-15-22-42-22-339_com.yf.smart.coros.dist-edit.jpg

Nije meni kardio problem na maratonu, samo noge. Pusti mi PP da tačno shvatim šta te zanima.

Sinoć sam imao baš zabavan trening. Već je bilo 22h, pomislim, kasno je, ma idem da odradim plan. I nisam se pokajao.

Trčao uzbrdo u komšiluku, dužina uspona je oko 300m, visinska razlika je oko 20m. Jedan deo je preko 10%, ali ima i deo ispod 5%.

U prva 3 uspona sam pretekao jednog biciklistu, dva klinca na biciklima i totalni hit - tipa na APN4 😄

Okrećem se na vrhu, krenem nizbrdo, vozač apenca me je tako pozdravio mahanjem i thumb up, da mi se čini da mu je bilo draže što sam ga pretekao, nego meni. A slagao bih da nisam dodao gas kad sam video da mora da šalta brzine da bi se popeo 😂

Tokom godina sam nekoliko puta pomislio kako bi bilo dobro da sam imao telefon za fotografiju, ali mislim da mi je sada prvi put zafalila kamera 😄

Koje patike preporucujete za nas sa isijasom? :D Znaci treba mi patika koja maksimalno cuva sve zglobove od stopala pa na gore.

Za betončugu bih ja preporučio Skyward, a možeš da gledaš i druge maxi patike. Ona deluje tvrda, teška, ali posle mojih long runova nema stresa na te stvarčice koje si naveo, a veoma sporo se oporavljaju.

Ako pitaš za trejl, već ne znam.

Što ne Hyperion Max 2 ako već Brooks? Glycerin bi trebalo da je malo tvrd ispod noge, kao Ghost. Ja sam pokušavao da trčim u Ghost 15, uopšte mi ne prija za kolena i zglobove.

Hyperion Max 2 jeftiniji od Glicerina.

Mislim da ću te poslušati.

Ali kada vidim da shopster i ananas prodaju patike, kolutam očima.

To je iz Đak. Možeš direktno od njih ako nema nekih vaučera od ovih.

Ograđujem se da ja sebi ne bih Brooks uzeo uopšte kao bitnu patiku, trenutno. Probaj je u radnji, imaš iskustva okvirno šta da očekuješ.

Kada sam trčao aktivno, odlučivao sam se za asiks na preporuku iskusnog pollumaratonca. Hajde, kupim i trčao sa njima ali su meni one uvek bile pretvrde, no hajd. Pre njih sam imao jedne prelepe diadore patike koje su mi bile za mešoviti teren i koje su prošle sito i rešeto.

Hoću pored biciklizma da ubacim i lagano trčanje a pošto mi biciklizam ne pravi problem oko kičme, gledam da sada uzmem kvalitetnije patike sa što boljom udobnosti pa da kombinujem.

Kada se samo setim koja je razlika kod trčanja i biciklizma.

Istrčim polumaraton, tog dana i dva naredna mirujem, odvozim 150 km biciklom, samo samo se istuširam, nešto gricnem i mogu napolje izaći bez ikakvih tegoba.

Zato što je Glicerin koji sam preporučio Go To Stability. Ne mogu patike za neutralno gaženje, ma koliko bile meke, da čuvaju zglobove kao stabiliti modeli.
Posebno što je Bruksov Gajd Rejls jedan od najboljih sistema stabilizacije koji je do sada izmišljen. Sprečava "uvrtanje" stopala i ka spolja i ka unutra, a ako nema potrebe, ne radi ništa.
Hyperion Max 2 je već patika za brže trčanje i za ozbiljnije trkače. Koliko nas spada u tu kategoriju? Kakve koristi imaš od Alfa Flaj Nekst, ako trčiš polumaraton za dva i po sata?

Sada kada sam bio na bike fiting, meni je levo stopalo pravo a desno stopalo ide malo ka spolja, to je zato što nam to jača noga, odnosno sa njom vršimo lupam odskok na košarci.

Sada razumem, ne treba mi onda ta tehnologija. Pre kada sam trčao za 95 minuta polutku, dobro bi mi došla tad.

Nazad
Vrh Dno