Šta je novo?

Kućna multimedija Koji TV izabrati

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

obren24

Poznat
Učlanjen(a)
07.09.2019
Poena
42
Pozdrav ljudi, gledam da zamenim svoj TCL C715 i nasao sam par modela koji mi se svidjaju, pa me zanima vase misljenje i sta bi vi uzeli

1. TCL 65C735 - 90.000
2. Hisense 55U8HQ - 90.000
3. Hisense 65U7HQ - 75.000

Ovo sam ja nasao da mi je privuklo paznju, uglavnom bih koristio za gaming, filmove itd. Gledam na neko daljini od 1.5m do 3.5m zavisno gde sednem.
Ako neko ima iskustva sa nekim od modela bio bih zahvalan. Naravno ako znate za neku bolju ponudu do 100k dobrodosla. Trenutni tv mi je 50 inca, nisam imao veci pa nzm sta bih pre jurio.
Bitno mi je da je 120hz.

Znas kako.U opisu QLED i NANO pise bolji je QLED ali bi za detalje morao da vidis uzivo i doneses odluku na spram svog oka.Mi ovde mozemo reci bolji je ovaj tv ili onaj tv.Ali najbolje je videti uzivo TV i doneti odluku na spram nekih svojih utisaka.VA paneli su kao sto su ljudi objasili losi ako ih gledas iz nekih da kazem drugih uglova gledanja.Npr ja na poslu imam IPS Teslu koja je najsocijalniji tv i kad gledas sa strane iz nekog ugla na njemu je bolja slika nego na mom Grundigu koji je veci ekran , bolja rezolucija i mnogo skuplji tv od te Tesle.Tako da je poenta ne samo kakav je tv nego i odakle ga gledas.A vec sam pricao o tome da je takodje i izvor gledanja bitan.Dzaba ti Ferari u selu kad imas put na kome mozes jedino da vozis traktor 50 km/h.

Sto se tice Hisensa on jeste bolji od TCL ali to zato sto je bolja klasa tv-a.Pomenuti Hisense 55A7KQ je QLED a TCL je DLED.Zato je i cena veca.Sto se tice klase o tome smo vec pisali ja mislim na ovoj temi.Tako da cu ponoviti ono sto sam napisao : .E je basic model i losija serija.A serija je bolja od E serije.Neki kazu da je sve to manje vise isto ali da je A serija za filmove vise a E serija za gaming.

Sto se tice Toshibe i Philipsa nisam primetio nista u cemu bi se izdvajali.
Hvala. Najveci problem je sto u salonima ima jako slabo izlozenih modela. I odmah ide ono, mozemo da vam porucimo...Poruciti mogu i sam, dosao sam da vidim tv uzivo...
U svakom slucaju, najblizi sam hisensu, videcu sta ce mi odg sa zvanicnog sajta u vezi ova 4 modela, sto sam naveo. Mada bi po logici A7 NQ trebao biti najbolji, a E7 KQ najgori. E sad za A7 KQ i E7 NQ nzm jer je A bolji od E ali je Isto tako NQ bolje od KQ, valjda😁

Nazad
Vrh Dno